Παραλήρημα

Τρίτη, Μαΐου 31, 2005

Πίσω το χει η Aχλάδα το Kοτσάνι

Φίλες κ φίλοι του μπλογκ ε ναι λοιπόν, κάποιες φορές υπάρχει κ Θεός.

Αγιε μου Τζατζίκη (ο προστάτης άγιός μου) υπάρχεις!

Μόλις πληροφορήθηκα ότι έχω επιστροφή από την εφορία 120 ολόκληρα εόυρος!
Γιούπι!

Νομίζω ότι η οικονομική αυτή ενίσχυση έρχεται την κατάλληλ στιγμή και από την αστεία πηγή του κόσμου... ακούς εκεί εφορία!!!

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό?
Ότι μπορώ να ανοίξω άμεσα τη φετινή συναυλιακή σεζόν.

Κ ανακοινώνω...

Τετάρτη 1/6 σκοπέυω να τιμήσω το live του φίλου papa-ganda στο Club 22, το γκρουπ του οποίου παίζει πρώτο στη garage μέρα και ονομάζονται Hipsters, αλλά κατά βάση παίζει bossa novas και όχι...kafrilas. Είσοδος: 8 έουρος, το συστήνω ανεπιφύλακτα

Πέμπτη 2/6 Thievery Corporation, σου ρχομαι...

Εσείς παίδες πότε σκοπέυετε να την ανοίξετε τη σεζόν;

Και μια απογοήτευση, αναμοινώθηκε πλέον και επίσημα το τελικό πρόγραμμα του Synch Festival στο Λαύριο κ δυστυχώς δεν περιλαμβάνει τις Peaches.
E-ΝΙ-ΣΤΑ-ΜΑΙ

Θελω Peacheeeeeeees

Σας αφήνω να ζηλεύετε την ξαφνική μου τύχη (ακούγοντας Blue Note Trip, Jazzanova) με τη σοφή ρήση του Cartman (μη θεωρήσετε ότι επαναλαμβάνομαι):

Screw ya guyz, I’m goin’ home…

Ονειροκρίτης 30/5 – Η τσιπούρα που τσιμπάει

Είχαμε λέει ένα ενυδρείο στο σαλόνι που είχε μέσα 2 εξοτικές τσιπούρες από την Καραιβική: το Ροδόλφο και τη Μιμή (είχα παλιότερα για πολλά χρόνια μία γάτα με αυτό το όνομα αλλά πέθανε), όμως ψάχναμε απεγνωσμένα τη Μιμή μέσα στο σαλόνι με την αδερφή μου γιατί απλά το σκασε από το ενυδρείο και θέλαμε να την προλάβουμε πριν πάθει ασφυξία.

Κάναμε λοιπόν διάφορες ταρζανιές τύπου σκαρφαλώνω κ κρύβομαι πίσω από πολυθρόνες και καναπέδες όμως όλες οι προσπάθειες αρχικά αποτύγχαναν καθώς το άτιμο το ψάρι είχε αποκτήσει κάποιου είδους ανώτερη νοημοσύνη (σε σύγκριση προφανώς με τη δική μας) με αποτέλεσμα συνεχώς να μας ξεγλιστράει μέσα από τα χέρια. Η φαινή μου ιδέα που τελικά οδήγησε στο ευτυχές αποτέλεσμα ήταν να κάνουμε ότι κυνηγάμε ανεπιτυχώς το ψάρι ώστε να το αναγκάζουμε συνεχώς να σπαρταράει μέσα στο σαλόνι μέχρι να εξαντλήσει τον αέρα του, να τα παίξει κ τότε να το γραπώσουμε πιο εύκολα. Κάναμε λοιπόν αυτή τη δουλειά κ η Μιμή, που παρεπιπτόντως απλά έμοιαζε με ένα μεγάλο χρυσόψαρο, κουτσαπήδαγε απο δω-δας κ από κει-δας μέχρι που έμεινε στο πάτωμα βαριανασαίνοντας.

Τότε αποφάσισα να κάνω την κίνηση υπεροχής και να τη γραπώσω. Αυτή σπαρτάρησε έντονα μέσα στο χέρι μου χωρίς να ξεγλιστρήσει όμως είχε ένα κρυφό άσο στα λέπια της, είχε διαφανή αγκαθάκια τα οποία κ με τσίμπησαν με αποτέλεσμα να ουρλιάξω από τον πόνο ωστόσο πεισματικά την έσφιξα περισσότερο για να της σπάσω τον τσαμπουκά κ την επέστρεψα άμεσα στο ενυδρείο της όπου έδειξε να αναπνέει ανακουφισμένα κ να με κοιτάει με τα γουρλωμένα κατάμαυρα παραπονεμένα μάτια της (να σημειωθεί εδώ ότι η γάτα μου ήταν σιαμέζα κ είχε γαλάζια μάτια).

Σε αυτή τη φάση είδα για πρώτη φορά κ τον συγκάτοικο Ροδόλφο που αν κ υποτίθεται ότι ανήκε στο ίδιο είδος καμία σχέση. Ήταν καφέ και πιο μεγάλος, έμοιαζε περισσότερο με τροπικό ψάρι παρά με χρυσόψαρο, ήταν χοντρουλός κ μάλλον άσχημος αλλά το κλου της υπόθεσης ήταν ότι είχε πολλά μάυρα τσουτσέκια κάτω από το λαιμό του σαν πλοκάμια που ήταν λέει δηλητηριώδη, γεγονός που με τρόμαξε κ ξύπνησα.


Όταν ήμουν παιδάκι για κάποιο λόγο οι γονείς μου έφερναν ως δώρο γενεθλίων αρκετά συχνά χρύσοψαρο. Δυστυχώς όμως τα ζωντανά αυτά είχαν κακό κ κυρίως σύντομο τέλος καθώς τα γενέθλιά μου ήταν το καλοκαίρι σχεδόν, τον καιρό ακριβώς πριν κλείσουν τα σχολεία με αποτέλεσμα να φεύγω εγώ το πρωί για το σχολείο να έχω μόλις αλλάξει το νερό του ψαριού να του έχω προσθέσει στη γυάλα κ κανα-2 παγάκια (για μια πιο on the rocks αίσθηση) και να γυρνώ το μεσημέρι βρίσκοντάς το... σούπα από τη ζέστη.

Κλαψ!

Δευτέρα, Μαΐου 30, 2005

Ονειροκρίτης 29/5 – Σιέστα στον Οδοντίατρο

Είδα χθες στο όνειρό μου ότι πήγα λέει στον οδοντίατρο για να κάνω κάτι ζόρικο (τύπου εξαγωγή ή απονεύρωση) και γι’ αυτό δε σας κρύβω πως ήμουν αρκετά στρεσαρισμένη.

Στην πραγματικότητα ο οδοντίατρός μου είναι παίδο-οδοντίατρος (βλέπε περίπτωση Ross) με τα όλα του δλδ τις ζωγραφιές στον τοίχο, τα δωράκια του αν δεν κλάψει το πιτσιρίκι και όλα τα σχετικά. Επίσης είναι εξαιρετικά χαρούμενος και πράος άνθρωπος και αυτόν ξέρω αυτόν εμπιστεύομαι γιατί προσωπικά έχω τρομερή φοβία με τους οδοντίατροι και ο συγκεκριμένος με βοηθά όσο κανένας άλλος γιατί πολύ απλά... κατανοεί... τι συμβαίνει στην ψυχή του... γκάγκουλα την ώρα της επίσκεψης.

Πάω λοιπόν κ εγώ στο όνειρο στο ιατρείο του κ ξαπλώνω φαρδιά πλατειά στη γνωστή πολυθρόνα. Μπαίνει μέσα καθυστερημένος κ φουριόζος αλλά όπως πάντοτε χαμογελαστός κ χαρούμενος κ μου λέει ότι κάτι του έχει συμβεί και θα πρέπει η δουλειά μας να γίνει κάπως γρήγορα για να πάει σύντομα εκεί όπου τον περιμένουν.

Μου λέει λοιπόν: «Ξεκινάμε κατευθείαν με τη νάρκωση».

Ανοίγω κ εγώ το στόμα σαν το χάνο αλλά αυτός βγάζει μία διαφορετική ένεση και μου κάνει στο χέρι μία ενδοφλέβια κ συμπληρώνει: «επειδή χρειαζόμαστε πιο δυνατή νάρκωση». Εγώ το δέχτηκα στωικά.

Με το που μου την κάνει σηκώνεται κ φεύγει κ μπουκάρει μέσα στο ιατρείο ένα πλήθος από άγνωστα αγόρια κ κορίτσια στην ηλικία μου που υποτίθεται ότι είναι οι φίλοι του οδοντίατρου (εγώ πρώτη φορά τους έβλεπα όλους αυτούς και στον ύπνο κ στον ξύπνιο) κ αρχίζουν να τα λένε μεταξύ τους φωνάζοντας κ γελώντας. Αν κ ήθελα πολύ να παρακολουθήσω κ να παίξω κ εγώ μπάλα στην αστεία συζήτηση δίπλα μου, δυστυχώς άρχισε να με πιάνει η νάρκωση κ δεν μπορούσα. Ένιωθα τα βλέφαρά μου πολύ βαριά κ γενικά αδυνατούσα να συγκεντρωθώ σε οτιδήποτε. Έπεφτα σε λήθαργο για άγνωστο αλλά σύντομο διάστημα, άνοιγα ξανά ζαλισμένη τα μάτια μου, έβλεπα πάντα το πλήθος ζωηρό και σαματατζίδικο να μιλάει δίπλα μου (φυσικά ο οδοντίατρος άφαντος) κ ξανάπεφτα στο λήθαργό μου πριν να προλάβω να ξεστομίσω λέξη.

Αυτό επαναλήφθηκε αρκετές φορές μέχρι που σε κάποια φάση ξυπνώ από το λήθαργο κ παρατηρώ ότι το πλήθος έχει εξαφανιστεί κ βρίσκεται πάνω από το κεφάλι μου ο οδοντίατρος πάντοτε χαμογελαστός κ ευδιάθετος κ μου λέει «εντάξει γλυκειά μου, τελειώσαμε για σήμερα»...

Happy End

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2005

Εντομοαπωθητικές Ιστορίες – Ο θάνατος σου πάει πολύ

Χθες το πρωί μπαίνοντας σπίτι βλέπω μέσα στο πιατάκι του γάτου μου του Ρόκου (χωρίς τ’ αδέλφια του) ένα φρικτό έντομο. Ήταν κατάμαυρο (κακό σημάδι), στο μέγεθος ενός μικρού σκορπιού, με κεραίες, με κεντρί στην ουρίτσα. Βασικά δεν πρέπει να ήταν σκορπιός αλλά έμοιαζε. Έδινε την αίσθηση ότι αν το πάταγες θα έκανε στάνταρ κρατς (κακό κ αυτό). Το ακόμα χειρότερο όμως είναι ότι είχε φτερά κ μάλιστα έδινε την εντύπωση ότι θα πετάξει αψυχολόγητα κάπως, σαν ακρίδα.

Όπως θα έχετε μάλλον καταλάβει το εν λόγω έντομο είχε άσχημο τέλος, για την ακρίβεια θα έλεγα ότι είχε πολύ άσχημα τέλος σε αναλογία με τα συνήθη φιλοζωικά μου αισθήματα. Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και προβληματιζόμαστε στο τέλος.

Βάζω να φτιάξω έναν καφέ κ ενώ συνεχίζω να στέκομαι σε απόσταση ασφαλείας από το ζωντανό, ωστότσο κάτι με κρατάει πεισματικά στην κουζίνα. Για την ακρίβεια το παρακολουθώ στενά σαν ταύρος το θύμα του. Αυτό πάλι αν και ιπτάμενο για κάποιο λόγο απασχολείται με τα αποφάγια του Ρόκου και κινείται συνεχώς μέσα στο μπωλάκι χωρίς να απομακρύνεται και χωρίς καν να προσπαθεί να αποσυρθεί στα τοιχώματα του μπωλ ώστε να έχει ταχύτητα διαφυγής.

Εκεί ήταν λοιπόν φίλες και φίλοι αυτού του blog που άρχισαν να μου μπαίνουν ιδέες να το εξολωθρεύσω. Το παρακολουθούσα κ σκεφτόμουν ότι αν ήταν σκορπιός θα μπορούσα να το καπακώσω με ένα ποτήρι ώστε να παγιδευτεί μέσα κ να αυτοκτονήσει. Φοβόμουν όμως να το επιχειρήσω μήπως την ώρα του καπακώματος πετάξει πάνω μου. Λίγα λεπτά όμως αργότερα και μιας που το έντομο δεν έλεγε να σπάσει αποφάσισα να δράσω.

Άρπαξα κ εγώ λοιπόν το "δανεισμένο" ποτήρι Bios και το παγίδευσα. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν επρόκειτο για σκορπιό γιατί το ζωντανό όχι μόνο δεν αυτοκτόνησε, όχι μόνο δεν απελπίστηκε αλλά προσπαθούσε να βγάλει το κεφάλι του και στη συνέχεια το σώμα του από ένα μικροσκοπικό κενό ανάμεσα στα τοιχώματα του ποτηριού Bios και του μπωλ του Ρόκου.

Ωστέ έτσι εεε; Σκέφτηκα.
Αρπάζω κ εγώ ένα άλλο ποτήρι, το γεμίζω νερό και το χύνω μέσα στο μπωλ για να το πνίξω. Το νερό όμως δε μπαίνει μέσα στο ποτήρι και το έντομο αν και φανερά αναστατωμένο δε μάσησε. Ρίχνω λοιπόν με μανία νερό ξανά και ξανά μέσα στο μπωλ μέχρι που το νερό μπήκε μέσα στο ποτήρι και το έντομο άρχισε να κολυμπά στην επιφάνεια. Σε κάποια φάση το βλέπω ακινητοποιημένο και αποφάσισα να τεστάρω αν ψόφησε. Βγάζω λοιπόν το ποτήρι και το βλέπω να ξανακολυμπάει κ φρικέρνω. Το ξανακαπακώνω κ προβαίνω στην τελειωτική κίνηση.

Χύνω μπόλικη χλωρίνη μέσα στο μπωλ όπου πια το έντομο ψόφησε πέρα από κάθε αμφιβολία. Το τέσταρα δίπαξ!

Το κουφάρι του κατέληξε στην τουαλέτα μου και μετά το καζανάκι κάπου στον υπόνομο. Ωστότσο προβληματίζομαι το δίχως άλλο, για τους λόγους που με οδήγησαν να βασανίσω και να δώσω τη χαριστική βολή στον εμφανώς ανυπεράσπιστο πλην όμως επικίνδυνο αυτό ζώον. Τι σαδιστική διάθεση ήταν αυτή που ξαφνικά επέδειξα; Θα μπορούσα να είχα σταματήσει μετά το πρώτο βήμα με το ποτήρι. Τι ήταν αυτό που με ανάγκασε να συνεχίσω κ μάλιστα με τέτοιο ζήλο;

Μπορώ να πω ότι αν και φοβάμαι λίγο πολύ συστηματικά όλα τα έντομα εκτός από τις μύγες (τις οποίες και σκοτώνω δίχως τύψεις αν δεν πιάσουν οι πρώτες μου προσπάθειες να τις οδηγήσω στην έξοδο) και τα κουνούπια (τα οποία επίσης εξολοθρεύω αβασάνιστα), τα τελευταία χρόνια της ενήλικης ζωής μου, αυτός ήταν ο πιο βασανιστικός θάνατος εντόμου για τον οποίο αποκλειστικά ευθύνομαι.

Ξέρω ότι παλιά οι άνθρωποι στη γενιά των πατεράδων μας κι ακόμα πιο πίσω ειδικά στα χωριά βασάνιζαν κατά κόρον για πλάκα διάφορα ζωντανά. Πχ δένω με σκοινί την ουρά του σκύλου με την ουρά της γάτας και μετά αφήνω τα ζωντανά να βουρλίζονται κ εγώ το διασκεδάζω.

Εσείς τι σχέση έχετε με τα ανυπεράσπιστα ζωντανά που όμωε φοβάστε από καθόλου έως αρκετά; Τα εξολοθρεύετε και αν ναι πόσο το σκέφτεστε πριν το διαπράξετε;

Φιλιά

Σώστε τη γιαγιούλα

Τις προάλλες άκουσα για ένα τύπο που έκανε μία φοβερή κομπίνα και έχει βγάλει τρελά φράγκα. Αυτός για την ακρίβεια δεν ήταν ποτέ του φτωχαδάκι -ενδεικτικά να αναφερθεί ότι ο τύπος οδηγεί Porsche- αλλά σου λέει ένα κατιτίς στο έξτρα του όλοι το χρειάζονται.

Πήρε λέει ένα γλυκύτατο κουνελάκι, τον Toby, το φωτογράφισε σε διάφορες πόζες που να εξεγείρουν το φιλοζωικό αίσθημα και μετά έφτιαξε ένα site στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε ότι θα το σφάξει στο γόνατο γιατί δε βγαίνει οικονομικά (ξέρετε τι έξοδα έχει ένα κουνέλι pet τη σήμερον ημέρα;) και ότι ζητά ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 50.000$ παρακαλώ προκειμένου να μην προβεί σε αυτή την κίνηση.

Παράλληλα όρισε και επίσημα την ημερομηνία σφαγής και φρόντιζε να τσιγκλάει τα πορτοφόλια του κοσμάκη και με φωτογραφίες από συνταγές πάντα με το γνωστό κουνέλι τύπου στιφάδο κλπ.

Το εξοργιστικό στη φάση είναι ότι ο τύπος έχει ήδη βγάλει από δωρεές των φιλόζωων χρηστών τουλάχιστον 15.000$.
Τι γίνεται ρε που$%%; Το χουμε χάσει εντελώς;

Από την άλλη όμως μήπως έχουμε μπροστά μας μία επιχειρηματική κίνηση που παρά τον αθέμιτο χαρακτήρα της είναι αυτό που οι περισσότεροι από εμάς θα χρειάζονταν προκειμένου να ορθοποδήσουν;

Αν θέλετε να ξέρετε κ εγώ σκέφτηκα πέρσι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να νοικιάσω -σε τουρίστες κατά προτίμηση- τη... γιαγιά μου (καλή παρέα-αγγλικά δε μιλάει, καλό φαγάκι, μία ζεστή αγκαλιά για όλους, hobby πλέξιμο, κηπουρική). Ωστότσο, ποτέ μου δε σκέφτηκα να την αφαλοκόψω (αυτό σας διαβεβαιώ είναι ψέμα), ή μάλλον καλύτερα ποτέ δε σκέφτηκα να απειλήσω ότι θα την αφαλοκόψω εκτός εαν... εξεγερθεί το φιλανθρωπικό αίσθημα όλων των συνταξιούχων παγκοσμίως και τους γραπώσω τις συντάξεις για κανά εξάμηνο.

Δεν ξέρω, εδώ που φτάσαμε ο σκοπός αγιάζει κάπως τα μέσα, άλλωστε τόσες συναυλίες έχει φέτος. Μήπως χρειαζόμαστε μια... επαναστατικού τύπου ιδέα για να πιάσουμε την καλή, φίλες και φίλοι του blog; Εσάς σας πέρασε ποτέ κανένα σατανικό σχέδιο από το μυαλό;

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2005

Το Συναυλιοδάνειο

Σε συνέχεια του blog της φίλης isobel έρχομαι να δώσω τη λύση για το καυτό και τσουρουφλιστό καλοκαίρι που έρχεται. Τόσο από άποψη συναυλιακών γεγονότων όσο και από αυτή της τσέπης και των μπατζακίων μας. Ας κάνουμε στην άρχη ένα πρόχειρο υπολογισμό των επερχόμενων live και κατά συνέπεια και των εξόδων που θα μας βαρύνουν. Οι συναυλίες που έχω επιλέξει είναι μάλλον οι πιο χαρακτηριστικές και εννοείται πως κάνεις μας δε θα καταφέρει να πάει σε όλες, αλλά ας θεωρήσουμε οτι τα επιπλέον χρήματα θα πάνε σε ποτά, φαγητό, τσιγάρα, ταξί και άλλα έξοδα που προκύπτουν εκείνες τις μέρες - ειδικά των φεστιβάλ.
1
Έχουμε και λέμε - μετράω!
1
  • Madrugada 27/5 25€
  • James Taylor Quartet & Steve Wynn 29/5 30€ (τελευταία συναυλία στο Ρόδον το οποίο κλείνει!)
  • Thievery Corporation 2/6 35€
  • Stifunko (χε!) 6/6 8€
  • Faithless 8/6 35€
  • Eject Festival (Chemical Brothers, Dave Clark, Miss Kittin κ.α.) 11/6 45€
  • Queens of the stone age 15/6 40€
  • Rocwave Festival - ας υποθέσουμε οτι επιλέγουμε μόνο μια μέρα η οποία χώρις πολλή σκέψη θα είναι... Sonic Youth 26/6 45€
Στην παραπάνω περίπτωση η σύνθεση των υπολοίπων ημερών μας απαλλάσει από τη δυσκολία επιλογής άλλων ετών (βλ. '98) μιας και τα μέταλλα ζουν και βασιλέυουν.
  • Synch Festival 1-3/7 στο Λαύριο, λεπτομέρεις δε βρήκα και το αφήνω απ'εξω
  • White Stripes 13/7 45€ (επιτέλους το όνειρο χρόνων πραγματοποιέιται, είμαι σχεδόν τόσο συγκινημένη όσο και για τη Eurovision. GO JACK & MEG!)
Την ίδια μέρα Patti Smith δε γνωρίζω πόσο.
  • Franz Ferdinand 26/7 euro άγνωστα αλλά μάλλον κοντά στα 35-40€
Τέλος. Μετά τις 27 Ιουλίου συνήθως φευγουμε για διακοπές αλλά φέτος οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες αφου η συναυλιοπαρακολούθηση έχει φτάσει αισίως το αστρονομικό ποσό των...
348 €!!!
1
Κάτι μου λέει οτι τα 8€ των Stifunko ξεχείλησαν το ποτήρι!
Κι εδώ έρχομαι να προτείνω το εξης (όπως πολύ σωστά θα έχετε υποθέσει):
Γιατί να μην δημιουργήσουν οι τράπεζες το ΣΥΝΑΥΛΙΟΔΑΝΕΙΟ? Μετά το στεγαστικό, το εορτοδάνειο για αγορά γαλοπούλας και δώρων, το απλά καταναλωτικό για τις καθημερινές χαρές της ζωής, το euro-δάνειο που διέπρεψε πέρσι το καλοκαίρι για ταξίδι express στην Πορτογαλία, γιατί λοιπόν μετά απο ολα αυτά να μην έρθει και η σειρά του συναυλιοδανείου?
Με ευέλικτους όρους και αποπληρωμή σε 30 χρόνια, ευελπιστόντας εκείνη τη χρονιά και με την εξόφληση του δανείου να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τον Άλεξ Καπράνος και οι and the Franz Ferdinand, ο οποίος ωσάν άλλος Όζι θα επισκέπτεται τη χώρα μας για να τσοντάρει στη σύνταξη του!

Σάββατο, Μαΐου 21, 2005

Το βύσμα και άλλες ιστορίες

Το φαινόμενο του βύσματος (αναφέρεται στη βιβλιογραφία κ ως ρουσφέτι) και η εξάπλωση (για να μην πω η κυριαρχία) του στη χώρα μας είναι κάτι που με έχει προβληματίσει αρκετές φορές και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία.

Η πρώτη μου σοκαριστική επαφή ήταν στην πρώτη Γυμνασίου όταν διαπίστωσα με ποιο τρόπο «πέτυχαν» στις εξετάσεις εισαγωγής στο ιδιωτικό σχολείο όπου φοίτησα κάποιες συμμαθήτριες, οι οποίες με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσαν απλά να έγραψαν ή να τα είπαν καλά. Να σημειωθεί προσωπικά μπήκα με κλήρωση, γιατί δεν πέτυχα το «άριστα» στην εξέταση που είχαν πετύχει αυτές.

Στη συνέχεια ξέχασα το βύσμα για αρκετά χρόνια και το ξαναθυμήθηκα όταν πια ενηλικιώθηκα και κατάλαβα με ποιο τρόπο τουλάχιστον ο μισός κόσμος βγάζει δίπλωμα οδήγησης. Τώρα πλέον που ενηλικιώθηκα λίγο ακόμα, όχι μόνο δε μπορώ να το ξεχάσω αλλά ούτε καν να το απωθήσω, καθώς ακούω παραδείγματα σχεδόν καθημερινά.

Τι γίνεται ρε γμτ; Τι στα σκατά έχουμε πάθει ως λαός; Ποιο ανώτερο επίπεδο πολιτισμού θα πρέπει να αγγίξουμε για να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα και περίπου πόσο καιρό θα μας πάρει αυτό (για να κανονίσω κ εγώ την πορεία μου);

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που άντε να τις δικαιολογήσω. Για παράδειγμα ανύπανδρη ή χωρισμένη μητέρα με 2 παιδιά που έχει άμεση ανάγκη από εργασία. Ωστόσο, τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε έτσι κ αλλιώς να καλύπτονται στα πλαίσια ενός σοβαρού κοινωνικού κράτους και κατά τη γνώμη μου όποιος μετέρχεται βυσμάτων στις μέρες μας είναι συνυπεύθυνος στην ισοπέδωση κ την κοινωνική αδικία σε τέτοιες περιπτώσεις. Γιατί κύριε βύσμα, ξέρετε ποιανού τη έχετε πάρει και τι σόι άνθρωπος θα ήταν αυτός που με δίκαια κριτήρια θα κάλυπτε;

Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα που με έχει σοκάρει βαθειά και τα παίρνω κρανίο όταν το σκέφτομαι. Οι φαντάροι. Άσχετα με το πόσο χρήσιμη ή άχρηστη είναι η θητεία με τη μορφή που γίνεται –παιδιά μαζί σας είμαι, άχρηστη είναι, μακάρι να μην γινόταν έτσι- έχετε όμως ποτέ σκεφτεί τι συμβαίνει με το να βάζετε όλοι βύσμα; Ειλικρινά τώρα, πιστεύετε ότι αν δεν το είχατε βάλει δε θα... τι;

Ακου κ εδώ μία μπας κ νιώσεις λίγο πιο όμορφα για τον εαυτό σου. Παλικάρι από το στενό μου περιβάλλον έχει κάποιο μικρο-πρόβλημα στην καρδιά (μικρό υπό την έννοια αντιμετωπίσημο χειρουργικά, όχι με την έννοια είμαι στον Έβρο και παθαίνω κρίση). Η πάθηση διαπιστωμένη με χαρτιά που να λένε ότι απαιτείται η παρουσία μεγάλου αστικού κέντρου με νοσοκομείο προ και κατά τη διάρκεια του στρατού, τώρα Ι-δεν ξέρω πόσο το παιδί. Μωρέ δε πα να πεθάνεις λέω γω; Έβρος μεγάλε, να έτσι απλά. Αυτό τώρα ποιος ακριβώς το προκαλεί; Εεε; Βγάζουμε την ουρίτσα μας απ' έξω; Τι ξεφτίλες είμαστε ρε γμτ;

Άλλο παράδειγμα οι απόφοιτοι Λυκείου ή Γυμνασίου (πλέον δεν έχει μάλλον και καμιά σοβαρή διαφορά αυτό) με αγγλικούλια (δλδ χωρίς Lower) και χωρίς άλλο προσόν. Δε θέλω να ξέρω πως βρίσκουν δουλειές οι περισσότεροι από αυτούς, ούτε και το πόσο ταλαιπωρούνται μέχρι να βρουν κάτι (και σημειωτέον το τι θα είναι αυτό το κάτι) που θα βρουν οι υπόλοιποι αν βρουν.

Τέλος και πιο εξαγριωτικό από όλα τα παραδείγματα είναι οι πτυχιούχοι. Εδώ τυπικά προσόντα υποτίθεται ότι υπάρχουν, δλδ ακόμα κ με τους σκληρούς πλέον νόμους της προσφοράς και της ζήτησης να το πάρεις έχεις πολλούς λόγους να χτυπάς πόρτες στηριζόμενος στα πόδια σου. Αλλά όχι.

Περίπτωση συγγενούς κάτω των 30 με πτυχίο ανώτατης σχολής από Αγγλία, με ΔΙΚΑΤΣΑ, με μεταπτυχιακό, με 2 ξένες γλώσσες που ήδη δουλεύει σε μεγάλο ιδιωτικό ίδρυμα συν απογευματινή έξτρα δουλειά ΨΑΧΝΕΙ το σωστό βύσμα στον ΑΣΕΠ παρακαλώ να χωθεί δημόσιο κ άκουσον άκουσον η ίδια πιέζει τους γονείς της να δράσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Ήμαρτον τύπου!

Τι στα σκατά θες; Με ποια δουλειά θα ικανοποιηθείς και τι πρέπει ακριβώς να γίνει ώστε να την αποκτήσεις; Δε λέω να ικανοποιείσαι με λιγότερα από αυτά που αξίζεις έτσι; Ούτε και υπονοώ ότι έχεις άδικο να την ψάχνεις τη φάση για κάτι καλύτερο. Άλλα ρε γμτ όχι έτσι.

Και τώρα που είπα ΔΙΚΑΤΣΑ συγχύζομαι. Δε συζητώ για το όλο σύστημα των μετεγγραφών στα πανεπιστήμια και της αναγνώρισης πτυχίων. Ακόμα να τους κλείσουν αυτούς; Ωραίο μαγαζάκι πάντως, καβατζούλα. Επίσης γα^&* καβατζούλα είναι λέει οι πολεοδομίες, τρελό χρήμα.

Η μεγαλύτερη όμως καβάτζα από όλες είναι οι παππάδες. Άκου τώρα περίπτωση. Κληρικός με παράνομο βενζινάδικο κλείνει δρόμο που κανονικά θα έπρεπε να βγαίνει σε κεντρική λεωφόρο. Αλλά όχι, ο δρόμος βγαίνει στο βενζινάδικο, δλδ οδηγείς, μπαίνεις να βάλεις βενζίνη κ παράλληλα ουπς να τος ο δρόμος που σε πάει σπιτάκι σου. Ο παππάς-βενζινάς δεν ξεκουνιέται από εκεί με καμιά κυβέρνηση (25 χρόνια τώρα) και φανταστείτε ότι παίζουν κ άλλα μεγαλο-βύσματα στη γειτονιά.

Το άλλο που αληθινά είναι άξιον απορίας είναι το εξής: όλοι αυτοί οι βυσματίες τελικά στηρίζουν με την ψήφο τους το βύσμα στην προσεχέστερη δυνατή εκλογική αναμέτρηση ή κάνουν τους κινέζους. Ή αν δεν κάνουν αυτό μήπως κάνουν κάτι άλλο πχ περιμένουν το πότε θα ζητηθεί από τους ίδιους κάποια πελατειακή εξυπηρετησούλα ώστε να πατσίσουν; Αλήθεια, πώς ακριβώς λειτουργεί και διαδίδεται το σκηνικό;

Τέλος φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και η κατηγορία του ψευδο-βύσματος δλδ του ανθρώπου που διατείνεται πως μπορεί να λειτουργήσει βυσματικά προς όφελος διαφόρων που του το ζητούν, όμως στην πράξη η διαδικασία ακολουθεί τη νόμιμη οδό, δλδ δεν γίνεται τίποτα. Αυτές τώρα οι περιπτώσεις μου φαίνονται αψυχολόγητες κάπως. Πώς τάζεις πράγματα που δεν περνούν με σιγουριά από τα χέρια σου; Απλά παίρνεις το ρίσκο του να εκτεθείς γνωρίζοντας ότι σε κανέναν δε θα φανείς κακός και οι προθέσεις σου δεν θα είναι παρεξηγήσιμες (σε φάση ότι εγώ έκανα ό,τι μπορούσα αλλά...) ή περιμένεις μήπως και το πράγμα έρθει κατ’ ευχήν χωρίς τη δική σου παρέμβαση;

Πείτε μας τη δική σας βυσματο-εμπειρία.
Σας συνέβη ποτέ μία πραγματικά εντυπωσιακή βυσμάτωση αλλά δεν έχετε με ποιον να τη μοιραστείτε;
Μήπως θέλετε να καταγγείλετε τον που#$% ψευδο-βύσμα που σας ξεγέλασε; Ανεβείτε στο pontium και βγάλτε το άχτι σας.

Παρασκευή, Μαΐου 20, 2005

AAA - Θα πουλήσω το κορμί μου να πάω σε συναυλίες

Φίλες και φίλοι αυτού του blog, αυτός είναι ένας τίτλος που δεν πίστευα για πολλά χρόνια ακόμα ότι θα μπορούσα να δώσω σε post χωρίς να κοροιδεύω. Ε ναι λοιπόν, δηλώνω ενθουσιασμένη γιατί από εκεί που ξενέρωνα κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια με τα ανύπαρκτα ή τα-ας ξύσω το λιλάκι μου-βαρετά συναυλιακά events φέτο δεν έχω λεφτά να παώ σε όλα. Κατάντια! Αλλά πάλι μπράβο... που γίνονται κ ας μην πάω στην τελική.

Οι χρονιές της καλοκαιρινής συναυλιακής ξενέρας ελπίζω να έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Βασικά μέχρι πέρσι όλοι οι γνωστοί μου κ εγώ μαζί τους είχαμε να λέμε για εκείνο το γνωστό Rockwave όπου είχαν σκάσει από τη μια Sonic Youth (που σκάνε και φέτος αλλά με πιο ξενέρωτο line up) και από την άλλη οι Portishead. Α ρε Beth, θα βάλω βύσμα να με έχουν στο διπλανό κρεβατάκι στο τρελάδικο να τα λέμε...

Επίσης πότσες κ πότσες φορές λέγαμε πέρσι ότι αν κ μετά τους ολυμπιακούς δεν αρχίσουν να έρχονται σοβαρά ονόματα στη χώρα και δε γίνει έστω και μία ΜΗ εξευτελιστική διοργάνωση θα αποδημήσουμε συναλιακά σε άλλη χώρα. Εγώ το σκέφτηκα και ακόμα το σκέφτομαι προσωπικά φέτος για Benicassim στη Βαλένθια αλλά τώρα με τα νέα δεδομένα παίζει και να μην ξενιτευτώ καλοκαιριάτικο.

Και τι δε θα σκάσει φέτο που να μου αρέσει από μέτρια ως αρκετά.

Καταρχήν δηλώνω ενθουσιασμένη με την είδηση που μόλις άκουσα: Λέει ότι στα πλαίσια του G-Fest θα σκάσουν μέσα σε 1 μέρα Aphex Twin, Le Tigre, Four Tet και Kid 606. Γιούπι!!!

Επίσης άκουσα ότι θα σκάσουν στο Synch Peaches, Africa Bambada και De La Soul ονόματα από τα οποία έχω επιβεβαιώσει μόνο το τελευταίο. Μήπως το έχετε επιβεβαιώσει εσείς; Πάντως αν γίνει όντως τέτοιο event παιδιά μην τα λυπηθείτε γιατί πραγματικά θα χάσετε, θα ναι τόσο διασκεδαστικός ο συνδυασμός αυτών των... μορφών επι σκηνής που πρέπει να μαστε όλοι εκεί!

Άλλο επιβεβαιωμένο είναι οι Kraftwerk. Τρομερά ενδιαφέρον μου ακούγεται αυτό με τους πρωτομάστορες και πατέρες της ηλεκτρονικής που (του πού$%^ ) πόσα χρόνια ακόμα θα παίζουν live (ήδη πρέπει να είναι αρκετά παππούδια) και λέει έχουν και show με ρομπότ. Ωστό-τσο φοβάμαι μήπως διαπιστώσω ότι έχω δίπλα μου ο Γιωργάκη Παπανδρέου
με τη γυναικούλα του και τα παιδάκια του κ ξενερώσω.

Ξέρετε σαν τότε που έσκασαν μύτη οι Rolling Stones κ όλα τα rockabilia της... Βουλής έσπευσαν... να τα σπάσουν! Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα με κόσμο κυρίως από την τοπική αυτοδιοίκηση είναι live Calexico. Χριστουλάκο μου τι ήταν αυτό το κακό που μας βρήκε τότε; Μόνο τη Φώφη δεν είδαμε... και προφανώς από τότε δεν ξαναπατήσαμε σε Calexico. Φανταστείτε τώρα πότσο αστείος κόσμος θα σκάει σε συναυλίες του τύπου: Τonino Carotone

Πάντως και σε πιο κιθαριστικά πάλι όλο και έχει ο μπαξές. Προσωπικά χαίρομαι πάρα πολύ που θα σκάσουν φέτος οι White Stripes και όχι σε 20 χρόνια που θα έχουν γίνει κ αυτοί... Kraftwerk λέμε τώρα.

Ακόμα και για τους Franz Ferdinard χαίρομαι που θα ξανάρθουν, αν και σε κάτι forum διάβασα γι’ αυτόν τον Kapranos ότι οι ελληνικές του ρίζες είναι ουσιαστικά λέει ο παππούς του που ήταν λέει γνωστός χουντικός στην περιοχή του Πειραιά και μόλις είδε τα σκούρα, έτρεξε έξω στη Γηραιά Αλβιόνα να σώσει το τομάρι του. Ωστότσο, δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο θα πρεπε έτσι κ αλλιώς να το πιστέψω κ ακόμα κ αν είναι τελικά αλήθεια δεν ξέρω κατά πόσο θα έπρεπε εμένα σε κάτι να με επηρεάσει. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας;

Τέλος και για να μην ξεχάσουμε τα καλύτερα συναυλιακά events που είναι τα τσάμπα συναυλιακά events. Μην χάσετε το Jazz Festival στο Γκάζι και τη Γιορτή της Μουσικής που απ’ όσο ξέρω φέτος θα φιλοξενήσει τους Nouvelle Vague. Αν βρεθείτε καθόλου προς τα εκεί μην το χάσετε.

Φιλιά σε όλους

No news good news

Απλές συμβουλές για την πληροφορική και τη ζωή...
Για όσους δεν έχουν επαφή με υπολογιστές θα εξηγήσω λαικιστί τι σημαίνει αυτό το geeky-γνωμικό.

Φανταστείτε τον μουντρούχο (και κατά βάση ακοινώνητο) προγραμματιστή χωμένο επί πολλές συνεχόμενες μέρες-νύχτες μπροστά στο μηχάνημα να φτιάχνει ένα πρόγραμμα που θα εξυπηρετεί τον αδαή (είναι ο ευγενικός χαρακτηρισμός για το βλάκα ή τον άσχετο στην πληροφορική) χρήστη.

Στόχος του προγράμματος είναι εκτός από τις επιθυμητές συμπεριφορές να καλυφθούν όλα τα ενδεχόμενα στραβής κίνησης του χρήστη που όσο πιο αδαής είναι, τόσο αυτά αυξάνονται και ποικίλλουν. Φανταστείτε ότι για κάθε στραβή, το πρόγραμμα πρέπει να δίνει στον αδαή που τη διέπραξε και τις κατάλληλες οδηγίες, δηλαδή να του υπενθυμίζει ποιο ακριβώς ήταν το λάθος του και τι πρέπει να κάνει προκειμένου να το διορθώσει.

Όσο εύκολο ή προφανές κι αν σας ακούγεται αυτό το τελευταίο βήμα συνεπάγεται πολλή πολλή δουλειά. Οπόταν σου λέει ο προγραμματιστης, κάνω που κάνω τόση δουλειά για τα λάθη του γκάγκουλα, θα βάλω τα χεράκια μου να βγάλω τα ματάκια μου και για τη μία στις τόσες που έκανε τη δουλειά σωστά; Ε ποτέ!

Έτσι λοιπόν στη μία στο εκατομμύριο που ο αδαής πέτυχε το σκοπό του, το πρόγραμμα είναι στη μούγκα, δλδ δε βγάζει τίποτα στην οθόνη, nada…Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση και για να μη μείνει ο αδαής κάπως μα&^%$#& και με την απορία αν το πρόγραμμα χάλασε του λέμε απλώς:
«Μεγάλε, no news good news» και ξεμπερδεύουμε.

Ας προσπαθήσουμε τώρα να κοιτάξουμε την παθογένεση στην ψυχή του κοινωνικώς γκάγκουλα αλλά αποτελεσματικού προγραμματιστή. Λίγο πολύ του συμβαίνουν τα εξής:

Περνά σημαντικό μέρος της μέρας του μπροστά στο μηχάνημα, καταρχήν δουλεύοντας και κατα δεύτερον σερφάροντας είτε για καθαρή ευχαρίστηση είτε για ενημέρωση-ευχαρίστηση (infotainment), γιατί αυτά τα 2 πάνε μαζί.

Αν δεν υπάρχουν άλλα πράγματα στη ζωή του εκτός από τα παραπάνω τρώει και κοιμάται κ thats it! Από καιρό σε καιρό όλοι οι προγραμματιστές περνούν τέτοιες φάσεις, μη μου πείτε τώρα όχι γιατί δε θα σας πιστέψω.

Άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει στη ζωή του

  • να καλλιεργήσει στον εαυτό του την εντύπωση ότι είναι κ πολύ γαμάτος (που ξέρει να προγραμματίζει) κ ως εκ τούτου να την πέφτει σε όποια γκόμενα βρει μπροστά του,
  • να μάθει να ντύνεται στοιχειωδώς καλύτερα από τoυς υπόλοιπους συναδέλφους του (που μεταξύ μας δεν είναι δα και δύσκολο, ανταγωνισμός σε αυτό δεν υπάρχει) και να το παίζει Θεός ή γενικά να κάνει τον καμπόσο με αμφίβολη επιτυχία,
  • αν είναι κατεστραμμένος μπορεί να κάνει λίγο πιο ενδιαφέρουσα τη ζωή του μπεκρουλιάζοντας ή παίρνοντας ναρκωτικά την ώρα που προγραμματίζει,
  • να τη δει εντελώς (μα εντελώς) loser με το θέμα γυναίκες και να μην πλησιάζει. Εδώ διακρίνουμε τον ενοχικό τύπο που γενικά το ρίχνει στα hobby (φαντάζομαι ότι και η αυτό-ικανοποιήση θα είναι ένα από αυτά) και στον μη-ενοχικό τύπο που απλά θέτει πολύ υψηλά standards για το άλλο φύλο (επειδή είναι και πολύ γαμάουα τύπος) και σταδιακά γίνεται μισογύνης.


Πιθανά hobby

  • Συνεχές downloading, ενημέρωση και προβολή cartoons, αστείων (σύμφωνα με τα geeky πάντα γούστα) talk shows, τσόντες, σειρές επιστημονικής φαντασίας,
  • Συνεχές downloading mp3 και παιχνιδιών μαζί με τα cracks τους,
  • Ενασχόληση με μύθους και roll-playing games είτε μεσαιωνικά, είτε fiction, είτε βαμπίρ.
  • Τελευταία τάση, επιστροφή στη φυσική ζωή, ενασχόληση με κάποιου είδους άθληση από γυμναστήριο, τέννις, ποδηλασία, πολεμικές τέχνες...

Κοινό σημείο σε όλες τις περιπτώσεις είναι η μειωμένη κοινωνικοποίηση.

Παραδείγματα

Συναντιέστε μετά από καιρό, ε δεν τρέχει κάτι, δεν είναι υποχρεωμένος να ανοίξει αυτό το τόσο κουρασμένο στόμα να πει μια κουβέντα. Δε την σπαταλάει έτσι τη φαιά ουσιά του ο προγραμματιστής, πόσο μάλλον για κάποιον άνθρωπο.

Δεν παίρνει τηλέφωνο να ρωτήσει τα τυπικά, αν είσαι καλά, τι κάνεις κλπ εδώ εφαρμόζει κλασικά το no news good news γιατί παίρνει τηλέφωνο όταν κάτι χρειάζεται, άσε που καμιά φορά στέλνει και γι’ αυτό ένα mail και ξεμπερδεύει.

Για το λόγο αυτό αν στο φιλικό σας κύκλο παρουσιάζονται φαινόμενα μουντρουχιάς και γενικότερα κοινωνικής γκαγκοσύνης, συστήνω να τσιγκλίσετε τον κόσμο αυτό όσο μπορείτε φυσικά ώστε να συνέλθει αλλά και πάλι βέβαια μην περιμένετε και θαύματα!

Ονειροκρίτης 18/5: Το ψάρι

Αγαπητό κοινό (my precious),

θα ξεκινήσω παράλληλα με το γενικότερο μου παραλήρημα και τη στήλη του ονειροκρίτη αφενός γιατί νομίζω ότι η ψυχασθένεια μου στον ύπνο συνδέεται με τον αυτήν στον ξύπνιο και αφετέρου γιατί βλέπω πολύ συχνά (καθημερινά κατά βάση) πολλά και ενδιαφέροντα όνειρα πάντα βέβαια στο κουκουρούκου του.

Είδα λοιπόν χθες ότι με αδιευκρίνιστη παρέα είχα πάει θάλασσα για μπάνιο. Μπήκαμε λοιπόν να κολυμπήσουμε και έκανα κι εγώ τα μακροβούτια και τις απλωτές μου στην αρχή, μετά όμως άρχισα πολύ να το απολαμβάνω το σκηνικό και ξαφνικά διαπίστωσα και προς έκπληξην και της υπόλοιπης παρέας ότι έγινα... ψάρι.

Για την ακρίβεια δεν απέκτησα ποτέ την εξωτερική εμφάνιση ενός ψαριού (παρέμεινα ως έχω), όμως άρχισα να κολυμπώ όπως τα ψάρια δλδ στο πλάι, λυγίζοντας κυρίως το σώμα μου και όχι κουνώντας χέρια-πόδια και με αψυχολόγητες εναλλαγές ταχύτητας όπως κάνουν αυτά. Επίσης εξαφανίστηκαν ο αέρας και η επιφάνεια του νερού και έγινε όλο το περιβάλλον θάλασσα και γενικά ανέπνεα σε αυτό με άνεση.

Επίσης έκανα και το κομμάτι μου για να εντυπωσιάσω την παρέα μου. Για την ακρίβεια αυτό που έκανα μάλλον δεν γίνεται. Τα ψάρια σίγουρα δεν το κάνουν.

Έδωσα φόρα και άρχισα να περιστρέφομαι με ιλιγγιώδη ταχύτητα γύρω από τον εαυτό μου. Κάτι σαν φιγούρα του καλλιτεχνικού πατινάζ χωρίς όμως να ακουμπάω κάπου, απλά ήμουν ολόκληρη στο νερό. Η φιγούρα ήταν από την αρχή μέχρι και το τέλος της ελεγχόμενη και 100% πετυχημένη.

Εντυπωσιάστηκα τόσο που ξύπνησα, με καλή πάντως διάθεση.

Ποια είναι η γνώμη του ειδικού;

Προς το άγνωστο dearest

Τις προάλλες πήγα σινεμά μετά από αρκετό καιρό και είδα το «Dear Wendy».

Όχι φίλες και φίλοι όμως, δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε ταινιοκριτική, να κοκορευτούμε για το πόσες πολλές και γαμάτες σινεφίλ ταινίες έχουμε δει, ούτε και να την πούμε ο ένας στον άλλο για το κακό του γούστο. Γι’ αυτό το σκοπό άλλωστε υπάρχουν τότσα και τότσα forum, να πάτε να πείτε τον πόνο σας και να βγάλετε το άχτι σας. Γκουγκλίστε, βρείτε κ ξεδώστε. Εδώ είμαστε πάνω από όλα για έναν ιερό σκοπό: ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΡΗΣΟΥΜΕ...

Βεβαίως δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να μου τη δώσει καμιά μέρα και να μιλήσουμε και για σινεμά, πάντα όμως με παραληρηματικό χαρακτήρα. Αλλιώς θα καταντήσουμε σαν κάτι γελοία υποκείμενα που μπαίνουν σε διάφορα forum και το παίζουν ειδήμονες (πάντα με τον κώλο), τη λένε σε όλους ακόμα και σε αυτούς με τους οποίους συνφωνούν απόλυτα, αραδιάζουν με παθος και περίσσιο στόμφο τις απόψεις ζωής και το καταστάλαγμα της γνώσης και της πείρας τους (για το οποίο φυσικά δε σηκώνουν κουβέντα μη γίνει χαμός) και γενικά γα#$%^ τη συζήτηση του απλού κοσμάκη.

Θες πχ να ρωτήσεις κάτι στο forum και δεν τολμάς ο άνθρωπος γιατί υπάρχει και η κατήγορία χρήστης γκιουλέκας που παίζει να σε καταδυναστεύσει και να σε χλευάσει για την απορία σου. Εδώ φυσικά έρχεται να τα κάνει χειρότερα και η δύναμη του πλήθους και ξέρετε πόσο εύκολα κλωνοποιούνται οι χρήστες...

Τους καταγγέλω λοιπόν όλους αυτούς από το γνωστό pontium.
Σπίτια σας ρε, ξουτ.
Το κουβαδάκι σας και σ’ άλλη παραλία, εξυπνάκηδες... εμείς εδώ ρε είμαστε χαζοί και γουστάρουμε κιόλας!

Στο θέμα μας. Που λέτε ήτανε κάτι τυπάκια στην ταινία που την είχανε ακούσει κάπως με τα όπλα, τα γκάνια. Ο πρωταγωνιστής λόγου χάρη μίλαγε στο αγαπημένο του όπλο σαν να ήτανε άνθρωπος, πιστός σύντροφος, ούτε γκόμενα και το αποκαλούσε Wendy. Μάλιστα το εν λόγω όπλο έκανε και παρεούλα με άλλα που είχαν τα δικά τους ονόματα.

Προσπάθησα να σκεφτώ κάποια περίπτωση όπου κ εγώ βάρεσα παράνοια με κάποιο μη έμβιο αντικείμενο στο βαθμό του να το ονοματίσω και να του μιλώ καθημερινά αλλά δε βρήκα. Μήπως είμαι πίσω; Μήπως πρέπει κ εγώ να βρω το φετίχ μου και να του δώσω τον καλύτερο εαυτό μου;

Ξέρω ότι άλλοι την ακούν με τα αυτοκίνητα, ορισμένες γκόμενες τα λένε για ώρες με τον καθρέφτη, επίσης πολλοί συνάδελφοι συνομιλούν τακτικά με το pc, εγώ όμως δεν έχω νομίζω βρει το αντικείμενο αυτό του πόθου που παντα θα είναι εκεί για μένα, λιγομίλητο (εώς και mute θα έλεγα), πάντοτε πρόθυμο να με ακούει και να με ανέχεται, όσο να το πεις θα ταν σταθερή αξία να το έβρισκα στις μέρες μας.

Νομίζω πάντως ότι θα θελα στο αντικείμενο του πόθου μου να έδινα ανδρικό όνομα και μάλιστα κάτι στο πολύ brutal του τύπου Βαγγέλας, Θρασύβουλας, κάτι τέτοιο, που σε κάνει να νομίζεις ότι αν τα πάρει καμιά ώρα κρανίο το αντικείμενο μαζί μου θα φάω και καμιά σφαλιάρα. Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Ότι μ’αρέσουν οι brutal τύποι κατά βάθος (γιατί μια τέτοιου τύπου κλίση δεν την έχω διαπιστώσει) ή μήπως ότι χρειάζομαι καμιά σφαλιάρα να στρώσω χαρακτήρα; Νομίζω πάντως ότι δεν τη βρίσκω διόλου με τη φάση ξύλο, κοινώς όπως και οι ήρωες της ταινίας είμαι πασιφι-κί-στρια.

Τι να κάνω; Μήπως είμαι τύπος που τη βρίσκει με τα έμβια; Μήπως να πάρω κανά ζωντανό και να του μιλάω;

Μήπως εσείς είστε ένα βήμα πιο μπροστά; Έχετε βρει εσείς το δικό σας αντικείμενο του πόθου; Τι είναι και πώς το έχετε ονομάσει; Aνεβείτε και εσείς στο pontium και μιλήστε μας για την εμπειρία σας.

Κυριακή, Μαΐου 15, 2005

Ο Αυτοφωράκιας

12 μόλις ώρες μετά την πρόσφατη «επιτυχία» μου με το διαγωνισμό με προβληματίζει έντονα το μέλλον μου.

  • Δεν έχω κληρονομικό χάρισμα να αξιοποιήσω.
  • Δεν έιμαι νέος άνδρας που να ξέρει να κλοτσάει το μπαλάκι ώστε να γίνω ποδοσφαιριστής.
  • Δεν έχω κάνενα φόντο, ούτε πλέον και την ηλικία να γίνω top model.
  • Δεν μπορώ να ρισκάρω να γίνω ζαχαροπλάστης, πιτσαδόρος ή σουβλατζής από φόβο μήπως κάποια στιγμή σιχαθώ το προιόν (αυτό πρέπει να το εμποδίσω πάση θυσία).
  • Δεν έχω βασικά τίποτα εκτός από το πτυχίο μου (κ αυτό το χω βάλει στον κ%^&^ μου)

Μήπως να γίνω προικοθήρας;
Μήπως να πα να πουλήσω ναρκωτικά χωρίς να τα πάρω όλα εγώ κ οι φίλοι μου;

Όλα αυτά όμως, μέχρι να μου ρθει η ιδέα για το τέλειο επάγγελμα.
Να γίνω –μουσικό κρεσέντο εδώ με πολλά βιολιά και πνευστά- αυτοφωράκιας!

Job Description

Ο αυτοφωράκιας είναι υπάλληλος κάποιου μεγαλομαγαζάτορα ιδιοκτήτη κλαμπ ή μπουζουκιού (θα προτιμούσα κλαμπ προσωπικά γιατί παντα μου άρεσε λίγο και ο χορος) ο οποίος προσλαμβάνεται και παραβρίσκεται κάθε μέρα που λειτουργεί το μαγαζί στο χώρο της δουλειάς για να τον μπουζουριάσει (κάποια στιγμή στο μέλλον) σε έφοδό της η αστυνομία έναντι του ιδιοκτήτη (είναι δλδ κάτι σαν proxy-μεγαλομαγαζάτορας). Συντονιστική δουλειά δεν έχει γιατί την έχει αναλάβει το πρωί ο πραγματικός ιδιοκτήτης.

Απαιτούμενα skills

  • Aγάπη για τη νύχτα και το γλέντι, το χορό τη μουσική και τη διασκέδαση.
  • Ευγένια και φιλικότητα προς τους εκλεκτούς πελάτες που τα σκάνε (αν ο πελάτης είναι σελιέπριτι ή γενικά VIP είθισται και λίγο γλείψιμο).
  • Ηγετικό προφίλ (μόνο προφίλ όμως, en face δε χρειάζεται γιατί είπαμε προηγουμένως)

Λογοι να το προτιμήσετε

Έχει πολύ καλά λεφτά: 2000 ευρώ το βράδυ παρακαλώ, ποιος είσαι; Ο Ωνάσης;
Δεν είναι κουραστικό παρά το δύσκολο έργο του.
Η δουλειά αυτή δεν απαιτεί πολύωρη παρουσία. Λίγες ωρίτσες το βράδυ και είσαι μια χαρά. Αν είσαι extra εργατικός, μπορείς να πιάσεις και μια πρωινή δουλειά-βιτρίνα.
Έχει καλές κοινωνικές παροχές: τσάμπα ποτά, γλέντι και χορό για σένα και τους φίλους σου, ενίοτε και ναρκωτικά.

Γιατί να μην το προτιμήσετε

Υπάρχει η πιθανότητα σύλληψης από τους μπάτσοι και συνεύρεσης στην ψυρρού με διάφορα κοινά καθάρματα.

Αυτό δεν είναι τελικά τόσο πρόβλημα αρκεί να φροντίζεις να κάνεις ένα παχυλό κομποδεματάκι από το μισθό σου ώστε να καθαρίζεις εύκολα, γρήγορα και αβασάνιστα με την εγγύηση.

Ωστόσο, πρέπει κατά τη σύλληψη να έχεις την ψυχραιμία, ευστροφία κι εφευρετικότητα να καλύπτεις διάφορες βρομοδουλειές του αφεντικού σου τύπου αφορολόγητα ποτά και τσιγάρα στο μαγαζί και τα πιο δύσκολα είναι το εμπόριο λευκής σαρκός και τα ναρκωτικά.

Όλα τα παραπάνω όμως με λίγη καλή διάθεση αντιμετωπίζονται. Το πιο σοβαρό ρίσκο αυτής της δουλειάς είναι οι μαφία. Αυτοί δεν θα έχουν πάρε-δώσε με το πραγματικό αφεντικό αλλά με εσένα. Αν το πραγματικό αφεντικό δεν διατίθεται να πληρώνει τακτικά το αντίτιμο της παρεχόμενης «προστασίας» αντιμετωπίζεις 2 κινδύνους:

1) Να κάνουν λίμπα το μαγαζί, περίπτωση κατά την οποία ακούς μια γερή κατσάδα από το αφεντικό σου ή ακόμα κινδυνεύεις με απόλυση.

2) Και χειρότερο, κινδυνεύεις να φας καμιά φυτευτή. Για το λόγο αυτό συστήνονται γνώσεις σκοποβολής και πολεμικών τεχνών αν και δεν ξέρω αν θα προλάβεις να τις χρησιμοποιήσεις.

Αυτό το τελευταίο ειδικά σημείο δε σας κρύβω ότι με προβληματίζει καθότι είμαι και λίγο κότα με τα γκανγστεριλίκια, δεν είναι του χαρακτήρος μου.
Δεν ξέρω ακόμα, ίσως και να σκεφτώ κάτι άλλο τελικά.
Εσάς πώς σας φαίνεται η ιδέα;

Στυλό, Δελτίο, Πρά-κτό-ρείο

χθες τελικά έγραφα.

Πρέπει να ήμανε pathetic εμφανισιακά, κοινώς μια ομορφιά και απέφυγα διακρικτικά οποιονδήποτε καθρέπτη. Μάυροι κύκλοι κ γενικά κουρασμένα μάτια, μαλλί απερίγραπτο, ντύσιμο ατημέλητο, προσοχή όχι αυτό που λένε επιμελώς ατημέλητο (θα το συζητήσουμε όμως άλλη φορά αυτό), πάντως εξηγώ συνοπτικά τη διαφορά ως εξής:
  • kouk (απλώς ατημέλητος)
  • ο μέσος trendy θαμών στο ποπ (επιμελώς ατημέλητος έως καθόλου ατημέλητος)
Σκάω στο εξεταστικό κέντρο. Κάθε καρυδιάς καρύδι κατέβηκε να δώσει.
  • Executives που στάνταρ δουλεύουν σε εταιρείες με το κακόγουστο κατά βάση κουστουμάκι τους, τη γραβατούλα τους και το λαπτοπάκι τους,
  • geeks -μέτριες αλλά και βαριές περιπτώσεις- που προφανώς κάπως σκούρα τα βρήκαν τα πράγματα με τις δουλειές (γιατί ένα geek στο χώρο μας συνήθως διαπρέπει) κι αποφάσισαν να παν να καταστρέψουν τα παιδάκια στο σκολείο,
  • πανεπιστημιακό προσωπικό που τα έχει βρει πολύ σκούρα και προφανώς ψάχνει ένα τρόπο να μην ψωμολυσσάει δλδ λέκτορες, υποψήφιοι λέκτορες με πολλές δημοσιεύσεις, τελειωμένοι διδάκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες (προσωπικά αισθάνθηκα άσχημα που στην τάξη μου εξεταζόταν στο γνωστικό αντικείμενο η κυρία-είναι πάνω απο 35 πλέον-που μας έκανε ουσιαστικά βασικότατο μάθημα του Γ εξαμήνου επειδή ο καθηγητής τον έπ&^$#%),
  • άνθρωποι που μόλις πήραν πτυχίο, είδαν τα σκούρα με την ανεργία και σου λέει, μαλ@#$%%^ είμαι κ δεν πα να δώσω;
  • άνθρωποι που έχουν πάρει πτυχίο εδώ και κάποια χρόνια κι έχουν περιστασιακά δουλειές από κακές έως μέτριες (ίσως και να τον πα^&*#$ λίγο) που παν να δουν τι θα γίνει
Μπαίνουν λοιπόν όλοι αυτοί να γράψουν. Σκαν τα πρώτα θέματα.

Free Sex!
Υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες ο κόσμος θα το είχε απολαύσει, αλλά όχι 'ετσι.

Tι ήταν αυτό το πράγμα Χριστουλάκο μου; Δε ήξερα από πού να αρχίσω. Είχε μέσα τρομερές κουλαμάρες και γενικά ήταν πολύ πιο δύσκολα απ' ότι είχε πέσει ever. Γενικά και απ' ότι κατάλαβα λίγοι ήταν διαβασμένοι και έγραψαν,οι υπόλοιποι-κι εγώ μαζί- είμασταν προετοιμασμένοι για άλλου είδους εξέταση κ εξασκηθήκαμε σε λόττο, πρότο, μπίνγκο και λοιπά τυχερά παίγνια.

Διάλειμμα μιας ώρας όπου μας βγαίνει όλη η γκρίνια, η κομματίλα (γιατί δεν υπήρχε άνθρωπος που να ξύπνησε μετά τις 6 το πρωί κ εμείς στον κλάδο μας δεν τα συνηθίζουμε αυτά) και προσωπικά νευρικό γέλιο (δεν είναι δα και η πρώτη φορά τώρα τελευταία)...

Παίρνουμε φραπεδάκι σε πλαστικό ποτήρι - εγώ με ροζ καλαμάκι επιεδή είμαι κοριτσάκι- και πάμε για το δεύτερο μέρος με την ουρά στα σκέλια.

Μα τι στα σκατά είχε μέσα αυτό το φραπεδάκι; Υπνωτικό; Μέχρι να ρθουν τα θέματα μόνο μανταλάκι, οδοντογλυφίδα και μαζί σηλοτέηπ δεν έβαλα στο μάτι μου να μην κλείσει.
Ευτυχώς με πρόλαβαν στο τσακ.

Τα δεύτερα θέματα ήταν πιο νορμάλ, για πιο κανονικούς ανθρώπους. Κάτι έγραψε όλος ο λαός, ωστόσο έχουμε όλοι κοπεί στο πρωινό και δε μπορούμε να το συμψοιφίσουμε με το απογευματινό.

Δεν πειράζει ρε. Καλή καρδιά εμείς. πάλι τα geekουλα νομίζω εθριάμβευσαν...
ΑΝΤΙΟ ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΑ!!!
τα λέγαμε...
ή όπως λέει σοφά ο cartman "screw you guys I'm goin' home"!

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2005

Μου δειχνες το φεγγάρι και κοίταγα το … δάχτυλο

Μα που στα σκατά το βρήκες ρε συ kouk αυτό το γνωμικό; Δε σε πιστευώ… μου φτιαξες τη μέρα. Δεν το χα ξανακούσει και δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω. Θες να σου πω και το χειρότερο; Όχι θες;

Έχω περάσει όλο μου το πρωί χαχανίζοντας με το ρητό και πάνω που το έχω συνηθίσει και έχω σοβαρευτεί (άσε που έχει έρθει και η ώρα να πάω στη δουλειά μου), πάω και με πιάνει νευρικό γέλιο στην τάξη.

Πότσο αστείο και συνάμα πότσο ρεζίλι; Θα μου πεις συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια...

Η δασκάλα λάλησε και γελάει μόνη της.

Ανεξέλεγκτα κιόλας.

Μάλλον πρέπει να χαλαρώσω λίγο το διάβασμα γιατί σα να με χαλάει λίγο.

Πέστα Φλόρα Darling

Όποιος έχει πάει ποτέ στη μαρτυρική μεγαλόνησο (ναι, για την Κύπρο μιλάω) ή όποιος έχει πάρε-δώσε με ανθρώπους που κατάγονται από εκεί δεν μπορεί παρά να έχει παρατηρήσει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ αγάπη τους για το φαι και το μαγείρεμα.

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν εννοώ επ’ ουδενί ότι είναι λαίμαργοι ή κοιλιόδουλοι. Αντιθέτως, θα έλεγα ότι με μικρά άλλα συχνό-τα-τα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας δίνουν πραγματικά νόημα και παλμό στη μία από τις μεγαλύτερες απολάυσεις σε αυτή τη ζωή.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει φυσικά στην Κυπρία Μανα που με τεράστια εφευρετικότητα και αυτοθυσία είναι σε θέση στο άψε-σβήσε να παρασκευάσει από τα συνηθισμένα υλικά ενός μέσου σπιτιού ένα λουκούλειο γεύμα που θα άφηνε μα&%#^ και τον πιο απαιτητικό.

Κατα-γγέλω από το γνωστό βήμα (δλδ από δω-δας) όλες τις μαγειρο-trendy εκπομπές που μας έχουν πείσει ότι «πρέπει» να μαγειρεύουμε με σόγια σως ή οπωσδήποτε να χρησιμοποιούμε ρόκα, μπαλσάμικο και λαδοτύρι από τη μύκονο.

ΞΟΥ ΜΩΡΕ ΨΩΝΑΡΕΣ!

Ωραία είναι αλλά δε με χέζετε λιγάκι λέω γω;

Πηγαίντε σπίτι σας να τα φτιάχνετε αυτά.

Ξέρετε κε Μαμαλάκη πόσο κοστίζει σε μία μέση οικογένεια να διαθέτει σε εβδομαδιαία βάση περίεργα τυριά, αλλαντικά, εισαγόμενα καρυκεύματα κλπ όταν με δυσκολία την παλεύει για τα στοιχειώδη;

Κατεβάζω επαγγελματική πρόταση αυτή τη στιγμή στην κυρία Φλώρα (ξέρει αυτή ποια είναι) να βγει στο γυαλί ακομπλεξάριστη και κάτι Βέφες και κάτι Μαμαλάκηδες δε θα ξέρουν τι κυπριακή κατραπακιά έφαγαν και από πούθε τους ήρθε. Αφήστε το τι θα γίνει αν εν παραλλήλω αρχίσει να τραγουδάει και κανα κυπριακό tune. Μέχρι στο MTV θα την καλέσουνε.

Κατεβάζω επίσης πρόταση να βρίσκεται στο πλατώ μαζί με τη Φλόρα και ο φίλος kouk ως πεπειραμένος γευσιγνώστης-πειραματόζωο και φυσικά ως εκπρόσωπος του ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΣΟΥ ως προς το φαγητό τηλεθεατή για να γελάσει κι εμάς λίγο το χειλάκι μας.

Φιλιά σε όλους, μεθαύριο γράφω.

Πίσω ρε και σας εφαγααααααααααα!

Αέεεεερα

Σάββατο, Μαΐου 07, 2005

Ποιός έχει κάτι με τις φούστες; Εγώ;

Χαιρετώ το κοινό!

Επίσης συνιστώ ηρεμία σε όσους πανικοβάλλονται που ο πλέον ακατάλληλος σε θέματα μόδας θα καταπιαστεί με αυτό το θέμα. Isobel, δεν φταίω εγώ, η θεματολογία του blog είναι.

Σίγουρα πολλοί φίλοι θα ερωτηθούν αν είμαι άρρωστος ή όχι. Η απάντηση είναι πως ναι, είμαι άρρωστος. Ωστόσο έχω και ένα άλλο λόγο για αυτό το post και μπορείτε να συζητήσετε στα comments ποιό από τα δύο υπερισχύει.

Λοιπόν, τον περασμένο μήνα, πέρασα αρκετό από τον ελεύθερο μου χρόνο (όλη τη μέρα δηλαδή) παρέα με διάφορους φίλους επισκέπτες από το εξωτερικό. Έτυχε μάλιστα δύο φορές οι γνωστοί μου να φέρουν μαζί τους και δικές τους παρέες. Οπότε μπορούμε, χάριν απλότητας, να υποθέσουμε ότι τον περασμένο μήνα γνώρισα και συμβρέθηκα μαζί με 40 νέους ανθρώπους. Όλοι τους από χώρες του εξωτερικού και οι περισσότεροι για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αν σας φαίνεται το νούμερο μεγάλο, ναι ήταν τόσοι. Τι να πω, πέσαν όλοι μαζί μέσ'τον Απρίλιο.

Άλλη μια χρήσιμη και όχι μακριά από την πραγματικότητα υπόθεση είναι ότι από τα 40 αυτά άτομα τα 30 ήταν γυναίκες (εδώ ακούγονται επευφημησμοί και ιαχές από τους άντρες αναγνώστες). Σαν σύνολο, ο γυναικείος αυτός πληθυσμός ήταν θα έλεγα εντελός φυσιολογικός. Υπήρχαν οι όμορφες και οι μη, οι έξυπνες και οι μη, οι καλόγουστες και οι μη. Τίποτα δεν μου έκανε εντύπωση μέχρι που αρκετές μου απευθύναν την ερώτηση: "Μα καλά, τι έχετε εσείς οι Έλληνες με τις φούστες;"

Με την προτροπή τους αυτή λοιπόν παρατήρησα ότι μεγάλη μερίδα τους φόραγε φούστες. Και όταν βγαίναμε τα βράδυα αλλά και την ημέρα. Την ημέρα φυσικά φοράγαν πιο πρακτικές φούστες ενώ το βράδυ πιο αισθητικές. Που ήταν το πρόβλημα; Παρατήρησαν λοιπόν αυτές οι κυρίες ότι οι Έλληνες άντρες τις κοιτάγαν πολύ έντονα όταν φοράγανε τις φούστες.

Είναι αλήθεια αναρωτήθηκα; Δεδομένου ότι θα ήταν αμφιβόλου επιστημονικής αξίας το να δοκιμάσω ο ίδιος να φορέσω φούστα, αφήστε και την κοινωνική κατακραυγή, δεν μπορώ να προσφέρω σκληρές αποδείξεις επί του θέματος.

Μήπως οι Ελληνίδες φοράνε φούστες, απλά οι Έλληνες είμαστε λιγούρια οπότε κοιτάγανε τις ξένες με τέτοια μάτια ;

Μήπως οι Ελληνίδες δεν φοράνε φούστες επειδή οι Έλληνες είμαστε λιγούρια;

Ή μήπως επειδή είναι κριουλιάρες τον χειμώνα και κομπλαρισμένες από τα περιοδικά το καλοκαίρι;

(λέτε να κάνουμε δημοσκόπηση;)

Τετάρτη, Μαΐου 04, 2005

Το καρότο και το μαστίγιο

Η άποψη του ψυχιάτρου

Όλοι οι άνθρωποι λειτουργούν στη ζωή με 1-2 βαριά 3 προσωπικούς μοχλούς δραστηριοποίησης δλδ τα κίνητρα τους και οι τελικές τους επιδιώξεις από καιρό σε καιρό δεν είναι καθόλου τυχαία.

Η άποψη του ασθενούς

Προσωπικά η μέθοδος που αυτήν ξέρω και αυτήν εμπιστεύομαι παιδιόθεν είναι η μέθοδος «καρότο-μαστίγιο».

Η μέθοδος είναι απλή: Η διαδικασία όπου κάποιος υπομένει μία δύσκολη κατάσταση ή καταβάλει κόπο και προσπάθεια γίνεται λίγο πιο ευχάριστη αν ξέρει ότι στο τέλος της εκτός από το επιτυχές αποτέλεσμα υπάρχει και ένα διόλου ευκαταφρόνητο έπαθλο... το καρότο!

Παραδείγματα

Είναι τώρα το γαιδούρι που έχει να φέρει σε πέρας μία δύσκολη αποστολή πχ να ανέβει μέσα στο κρύο στο βουνό και από εκεί να κατηφορίσει με την πλάτη του γεμάτη ξύλα. Όσο να το πεις κάποια στιγμή στη ζωή τους ακόμα και τα γαιδούρια τουλάχιστον μελαγχολούν αν όχι δυσανασχετούν με αυτή την αποστολή.

Ωστό-τσο αν το γαιδούρι φέρει μηχανισμό έτσι ώστε να κρέμεται συνεχώς μπροστά από τα ξελιγωμένα μάτια του ένα δροσερό καροτάκι θα είναι παραπάνω από πρόθυμο να φέρει σε πέρας τη δύσκολη αποστολή του και μπορώ να πω ότι αντέχει ακόμα και στα ραπίσματα του αφεντικού του στις φάσεις που για καθαρά γονιδιακούς λόγους δυστροπεί (μην το κάνουμε και θέμα).

Open Issues

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πόσο καταλυτικός είναι ο ρόλος των συγκρίσεων.

Τι θα συμβεί αν μία μέρα το γαιδούρι παρατηρήσει ότι ο γείτονας (που μέχρι πρότινος έκανε την ίδια δουλειά) αντικατέστησε-απέσυρε στο άγνωστο το δικό του γαιδούρι και το αντικατέστησε με μίνι-κάρο με καρότσα και 2 άλογα;

Πώς θα αντιμετωπίσει το δύσμοιρο πλέον γαιδούρι αυτή την κατάσταση. Ποιο είναι το καρότο πλέον και ποιο το μαστίγιο;

Εστιάστε τη μελλοντική σας σκέψη σε αυτό το ταλανιστικό ερώτημα. Περιμένω να ακούσω τις διαγνώσεις σας με αγωνία.

Άσκηση για Εμπέδωση

Τεστάρετε τις γνώσεις σας συμπληρώνοντας τα κενά με «Κ» όπου «καρότο» και «Μ» όπου «μαστίγιο» στις προτάσεις που ακολουθούν.

Αν σήμερα είσαι γαλάζιο παιδί _______ βρίσκεις εύκολα μία καλή και μόνιμη δουλειά ________.

Αν λήγει σύντομα η αναβολή σου βάλε το σόι σου να αναζητήσει βύσμα _______ ώστε να κάνεις πιο ξεκούραστη θητεία _______ . Αν το βύσμα δε βρεθεί, τότε μπορείς να δοκιμάσεις και τις υποκριτικές σου ικανότητες στην μανιοκατάθλιψη ή αν είσαι πραγματικά ταλαντούχος και σε κάποια πιο εντυπωσιακή πάθηση ______ ώστε να απαλλαγείς της διαδικασίας ________.

Οι πολίτες οφείλουν να είναι νομοταγείς ________ ώστε να μην έχουν μπλεξίματα με αστυνομίες και δικαστήρια ________ , εκτός αν έτσι και αλλιώς θα βγάλουν κάτι παραπάνω ή θα κάνουν κάποιες ενδιαφέρουσες γνωριμίες στη στενή ______ οπότε και συνίσταται να πάρουν κάποια παραπάνω ρίσκα _______.

Είσαι μόνη και ψάχνεις για ταίρι _______. Ότι και να σκέφτεσαι, όποια και να είναι τα κριτήριά σου να ξέρεις ότι η πιο σίγουρη μέθοδος στην οποία τσιμούν οι άνδρες όλων των συνομοταξιών έιναι να το παιξεις ζαζούλα ______ ακόμα και με αποτυχημένο τρόπο (δε θα το καταλάβουν).

Ετικέτες

Τρίτη, Μαΐου 03, 2005

Γιατί είμαι ο Χουλκ

Από αυτό το... pontium θα ήθελα να καταγγείλω τη διαφήμιση που παραλίγο να μου σπάσει τα μάτια προ ολίγου (βλέπετε διαβάζω με τηλεόραση).

Σκηνή 1Η γνωριμία

Πανέμορφο μοντέλο με σπασμένο-λαβωμένο ποδαράκι έχει πάει στο υπερμωρό ορθοπαιδικό μετά ένα μήνα από το ατυχές συμβάν για αφαίρεση του γύψου. Η ασθενής φοράει τύπου σορτσάκι που από τη μία μεριά αποκαλύπτει το γύψο και από την άλλη ένα αδύνατο και φυσικά χωρίς ίχνος τριχοφυίας ποδαράκι.

Σκηνή 2Τα αποκαλυπτήρια

Ο γιατρός κόβει το γύψο και εμφανίζεται πλέον και το δεύτερο ποδαράκι, υγιέστατο και πανομοιότυπο με το πρώτο, δλδ αποτριχωμένο.
Την πιάσατε τη φάση;

Αν όχι (και επειδή οι διαφημίσεις δεν είναι για τέτοια ρίσκα) ακούμε τη σκέψη της κοπέλας που λέει:

«ευτυχώς που είχα κάνει Veet πριν από ένα μήνα»

οπόταν συμπεραίνει ο αδαής τηλεθεατής ότι είναι απολύτως φυσικό μετά 4 εβδομάδες να αντικρύζει κανείς αυτό το αποτέλεσμα.

Το ξεμπρόστιασμα

Ε λοιπόν ΟΧΙ άλλος εμπαιγμός!

Γιατί το δικό μου το ποδαράκι μετά από 4 (μπορώ να πω και λιγότερες) εβδομάδες να μην έχει παρόμοια εικόνα;

Γιατί μας δουλεύουν ψιλό γαζί όλους ή μήπως (βλέπε τίτλο)...

Ενημερώνω λοιπόν (γιατί έχω αυτό το κοινωνικό χρέος) το ανδρικό αναγνωστικό κοινό ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στις διαφημίσεις.

Προκαλώ όποια κοπέλα από το γυναικείο κοινό διαφωνεί να στείλει αποδεικτικά στοιχεία που να με διαψεύδουν... γιατί κάτι μου λέει ότι το είδος μου κυριαρχεί στον πλανήτη και κλείνω λέγοντας
ΟΞΩ ΟΙ ΑΤΡΙΧΕΣ γιατι χαλάν την πιάτσα

Ετικέτες , ,

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτόν τον εμπαιγμό!
Τι πα να πει το... ήμισυ του παντός;
Μόνο ένας jackass θα μπορούσε βασίσει τη ζωή του σε αυτό το γνωμικό.
Ωστό-τσο....η πράξη διαψεύδει!

Επειδή δλδ κάναμε μια κουτσουρεμένη αρχή σε κάτι- έτσι για τα μάτια του κόσμου- το έργο που πρέπει να διεκεπραιωθεί έχει αυτομάτως σχεδόν αγγίξει τη μέση; Μη χέσω...
Και ποιος είναι αυτός που μπορεί να εκτιμήσει με κάποια σχετική αξιοπιστία ότι το διεκπεραιωθέν έργο έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον κατά 50%;

Ας δώσουμε ένα απλό και τυχαίο παράδειγμα.

Θέλω να χάσω 8 κιλά (καλό είναι αυτό για αρχή).
Αν είχα αρχίσει δίαιτα σήμερα (ας σημειωθεί στα πρακτικά πως ούτε και σήμερα άρχισα), σύμφωνα με το παραπάνω ηλίθιο γνωμικό θα έπρεπε μέχρι τη στιγμή που μιλάμε να είχα ήδη χάσει 4 ολόκληρα κιλά. Εεεεεεξκιουζ μι; Πώς σας φαίνεται αυτο;

Αν ήταν έτσι οι δίαιτες...

Από την άλλη πόσες και πόσες φορές έχουμε επιτακτικά θα έλεγα να κάνουμε κάτι αλλά όχι, δεν το αρχίζουμε ακόμα γιατί απλά... το χουμε!
Στο ρητορικό αυτό ερώτημα εγώ θα απαντούσα "ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ".

Εδώ ο λαικός εμπαιγμός λέει κάλλιο αργά παρά ποτέ... και λειτουργεί καθυσυχαστικά στον οληγωρούντα, κατά βάση οκνηρό και ανεύθυνο jackass.

Παράδειγμα βγαλμένο από τη ζωή.

Ξέρω ότι σε 2 εβδομάδες δίνω εξετάσεις γραπτές πάνω σε συγκεκριμένη ύλη. Έχω μπει στη διαδικασία να συγκεντρώσω το 90% του υλικού και έχω ανοίξει και ξεφυλλίσει ένα τμήμα της τάξης του 10%. Συγκρίνετε και πάλι τις ενέργειές μου με τη γνωστή παροιμία του τίτλου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Οι μέρες περνούν αβασάνιστα και τίποτα δεν με πτοεί στο να μη συνεχίσω αυτό που ανέλαβα. Οι εκλάμψεις μου προς την αντίθετη κατεύθυνση σβήνουν γρήγορα με το που ξεστομίσω τις σκέψεις σχετικά με τις τύψεις μου. Να τώρα ας πούμε όλα πάνε καλά...

Αν κάποια στιγμή με ξαναπιάσει, θα γράψω

Για το λόγο αυτό ακριβώς ξεκίνησα να κάνω αυτό που όλοι βλέπετε.
Περιμένω φυσικά με αγωνία τις κραυγές αγανάκτησης προς το προαναφερθέντα γνωμικά ή προς κάποια άλλα που σας προσβάλλουν τη νοημοσύνη και με ακόμα μεγαλύτερη αγωνία τα παραδείγματα-πάντοτε βγαλμένα μέσα απ' τη ζωή- που καταρρίπτουν τις λαικές αυτές πα%$ριές.

Μέχρι ξέρετε πότε σας φιλώ

Ετικέτες ,