Παραλήρημα

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2005

Σώστε τη γιαγιούλα

Τις προάλλες άκουσα για ένα τύπο που έκανε μία φοβερή κομπίνα και έχει βγάλει τρελά φράγκα. Αυτός για την ακρίβεια δεν ήταν ποτέ του φτωχαδάκι -ενδεικτικά να αναφερθεί ότι ο τύπος οδηγεί Porsche- αλλά σου λέει ένα κατιτίς στο έξτρα του όλοι το χρειάζονται.

Πήρε λέει ένα γλυκύτατο κουνελάκι, τον Toby, το φωτογράφισε σε διάφορες πόζες που να εξεγείρουν το φιλοζωικό αίσθημα και μετά έφτιαξε ένα site στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε ότι θα το σφάξει στο γόνατο γιατί δε βγαίνει οικονομικά (ξέρετε τι έξοδα έχει ένα κουνέλι pet τη σήμερον ημέρα;) και ότι ζητά ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 50.000$ παρακαλώ προκειμένου να μην προβεί σε αυτή την κίνηση.

Παράλληλα όρισε και επίσημα την ημερομηνία σφαγής και φρόντιζε να τσιγκλάει τα πορτοφόλια του κοσμάκη και με φωτογραφίες από συνταγές πάντα με το γνωστό κουνέλι τύπου στιφάδο κλπ.

Το εξοργιστικό στη φάση είναι ότι ο τύπος έχει ήδη βγάλει από δωρεές των φιλόζωων χρηστών τουλάχιστον 15.000$.
Τι γίνεται ρε που$%%; Το χουμε χάσει εντελώς;

Από την άλλη όμως μήπως έχουμε μπροστά μας μία επιχειρηματική κίνηση που παρά τον αθέμιτο χαρακτήρα της είναι αυτό που οι περισσότεροι από εμάς θα χρειάζονταν προκειμένου να ορθοποδήσουν;

Αν θέλετε να ξέρετε κ εγώ σκέφτηκα πέρσι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να νοικιάσω -σε τουρίστες κατά προτίμηση- τη... γιαγιά μου (καλή παρέα-αγγλικά δε μιλάει, καλό φαγάκι, μία ζεστή αγκαλιά για όλους, hobby πλέξιμο, κηπουρική). Ωστότσο, ποτέ μου δε σκέφτηκα να την αφαλοκόψω (αυτό σας διαβεβαιώ είναι ψέμα), ή μάλλον καλύτερα ποτέ δε σκέφτηκα να απειλήσω ότι θα την αφαλοκόψω εκτός εαν... εξεγερθεί το φιλανθρωπικό αίσθημα όλων των συνταξιούχων παγκοσμίως και τους γραπώσω τις συντάξεις για κανά εξάμηνο.

Δεν ξέρω, εδώ που φτάσαμε ο σκοπός αγιάζει κάπως τα μέσα, άλλωστε τόσες συναυλίες έχει φέτος. Μήπως χρειαζόμαστε μια... επαναστατικού τύπου ιδέα για να πιάσουμε την καλή, φίλες και φίλοι του blog; Εσάς σας πέρασε ποτέ κανένα σατανικό σχέδιο από το μυαλό;