Παραλήρημα

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2005

Πέστα Φλόρα Darling

Όποιος έχει πάει ποτέ στη μαρτυρική μεγαλόνησο (ναι, για την Κύπρο μιλάω) ή όποιος έχει πάρε-δώσε με ανθρώπους που κατάγονται από εκεί δεν μπορεί παρά να έχει παρατηρήσει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ αγάπη τους για το φαι και το μαγείρεμα.

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν εννοώ επ’ ουδενί ότι είναι λαίμαργοι ή κοιλιόδουλοι. Αντιθέτως, θα έλεγα ότι με μικρά άλλα συχνό-τα-τα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας δίνουν πραγματικά νόημα και παλμό στη μία από τις μεγαλύτερες απολάυσεις σε αυτή τη ζωή.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει φυσικά στην Κυπρία Μανα που με τεράστια εφευρετικότητα και αυτοθυσία είναι σε θέση στο άψε-σβήσε να παρασκευάσει από τα συνηθισμένα υλικά ενός μέσου σπιτιού ένα λουκούλειο γεύμα που θα άφηνε μα&%#^ και τον πιο απαιτητικό.

Κατα-γγέλω από το γνωστό βήμα (δλδ από δω-δας) όλες τις μαγειρο-trendy εκπομπές που μας έχουν πείσει ότι «πρέπει» να μαγειρεύουμε με σόγια σως ή οπωσδήποτε να χρησιμοποιούμε ρόκα, μπαλσάμικο και λαδοτύρι από τη μύκονο.

ΞΟΥ ΜΩΡΕ ΨΩΝΑΡΕΣ!

Ωραία είναι αλλά δε με χέζετε λιγάκι λέω γω;

Πηγαίντε σπίτι σας να τα φτιάχνετε αυτά.

Ξέρετε κε Μαμαλάκη πόσο κοστίζει σε μία μέση οικογένεια να διαθέτει σε εβδομαδιαία βάση περίεργα τυριά, αλλαντικά, εισαγόμενα καρυκεύματα κλπ όταν με δυσκολία την παλεύει για τα στοιχειώδη;

Κατεβάζω επαγγελματική πρόταση αυτή τη στιγμή στην κυρία Φλώρα (ξέρει αυτή ποια είναι) να βγει στο γυαλί ακομπλεξάριστη και κάτι Βέφες και κάτι Μαμαλάκηδες δε θα ξέρουν τι κυπριακή κατραπακιά έφαγαν και από πούθε τους ήρθε. Αφήστε το τι θα γίνει αν εν παραλλήλω αρχίσει να τραγουδάει και κανα κυπριακό tune. Μέχρι στο MTV θα την καλέσουνε.

Κατεβάζω επίσης πρόταση να βρίσκεται στο πλατώ μαζί με τη Φλόρα και ο φίλος kouk ως πεπειραμένος γευσιγνώστης-πειραματόζωο και φυσικά ως εκπρόσωπος του ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΣΟΥ ως προς το φαγητό τηλεθεατή για να γελάσει κι εμάς λίγο το χειλάκι μας.

Φιλιά σε όλους, μεθαύριο γράφω.

Πίσω ρε και σας εφαγααααααααααα!

Αέεεεερα

2 Comments:

Blogger kouk

Nai! Tha xarw na emfanistw mazi me tin ka. Flwra sto guali. Pistevw kai egw vathutata stin kouziniki dimiourgia me ta ulika pou exeis kathe stigmi. Koinws, an den to poulane stin laiki, den to xreiazesai :-)

Apo tin alli mou aresei polu na dokimazw ta fagita allwn topwn (opws kai stin ka. Flwra elpizw) oute safws kai den exw tipota me to ladoturi i tin roka. Apenantias mou aresoun para ma para polu (am ti tha perimenes?).

Kai an tuxei kai meidiasei kapoios apo to koino me tis geustikes mou protimiseis tote.. ti na kanoume.. sumvainoun auta :-)

13/5/05 4:49 μ.μ.  
Blogger kouk

a kai kalu tuxi ston diagwnismo!!! (fantazomai tha grafeis twra)

13/5/05 4:52 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home