Παραλήρημα

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2005

Το Συναυλιοδάνειο

Σε συνέχεια του blog της φίλης isobel έρχομαι να δώσω τη λύση για το καυτό και τσουρουφλιστό καλοκαίρι που έρχεται. Τόσο από άποψη συναυλιακών γεγονότων όσο και από αυτή της τσέπης και των μπατζακίων μας. Ας κάνουμε στην άρχη ένα πρόχειρο υπολογισμό των επερχόμενων live και κατά συνέπεια και των εξόδων που θα μας βαρύνουν. Οι συναυλίες που έχω επιλέξει είναι μάλλον οι πιο χαρακτηριστικές και εννοείται πως κάνεις μας δε θα καταφέρει να πάει σε όλες, αλλά ας θεωρήσουμε οτι τα επιπλέον χρήματα θα πάνε σε ποτά, φαγητό, τσιγάρα, ταξί και άλλα έξοδα που προκύπτουν εκείνες τις μέρες - ειδικά των φεστιβάλ.
1
Έχουμε και λέμε - μετράω!
1
  • Madrugada 27/5 25€
  • James Taylor Quartet & Steve Wynn 29/5 30€ (τελευταία συναυλία στο Ρόδον το οποίο κλείνει!)
  • Thievery Corporation 2/6 35€
  • Stifunko (χε!) 6/6 8€
  • Faithless 8/6 35€
  • Eject Festival (Chemical Brothers, Dave Clark, Miss Kittin κ.α.) 11/6 45€
  • Queens of the stone age 15/6 40€
  • Rocwave Festival - ας υποθέσουμε οτι επιλέγουμε μόνο μια μέρα η οποία χώρις πολλή σκέψη θα είναι... Sonic Youth 26/6 45€
Στην παραπάνω περίπτωση η σύνθεση των υπολοίπων ημερών μας απαλλάσει από τη δυσκολία επιλογής άλλων ετών (βλ. '98) μιας και τα μέταλλα ζουν και βασιλέυουν.
  • Synch Festival 1-3/7 στο Λαύριο, λεπτομέρεις δε βρήκα και το αφήνω απ'εξω
  • White Stripes 13/7 45€ (επιτέλους το όνειρο χρόνων πραγματοποιέιται, είμαι σχεδόν τόσο συγκινημένη όσο και για τη Eurovision. GO JACK & MEG!)
Την ίδια μέρα Patti Smith δε γνωρίζω πόσο.
  • Franz Ferdinand 26/7 euro άγνωστα αλλά μάλλον κοντά στα 35-40€
Τέλος. Μετά τις 27 Ιουλίου συνήθως φευγουμε για διακοπές αλλά φέτος οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες αφου η συναυλιοπαρακολούθηση έχει φτάσει αισίως το αστρονομικό ποσό των...
348 €!!!
1
Κάτι μου λέει οτι τα 8€ των Stifunko ξεχείλησαν το ποτήρι!
Κι εδώ έρχομαι να προτείνω το εξης (όπως πολύ σωστά θα έχετε υποθέσει):
Γιατί να μην δημιουργήσουν οι τράπεζες το ΣΥΝΑΥΛΙΟΔΑΝΕΙΟ? Μετά το στεγαστικό, το εορτοδάνειο για αγορά γαλοπούλας και δώρων, το απλά καταναλωτικό για τις καθημερινές χαρές της ζωής, το euro-δάνειο που διέπρεψε πέρσι το καλοκαίρι για ταξίδι express στην Πορτογαλία, γιατί λοιπόν μετά απο ολα αυτά να μην έρθει και η σειρά του συναυλιοδανείου?
Με ευέλικτους όρους και αποπληρωμή σε 30 χρόνια, ευελπιστόντας εκείνη τη χρονιά και με την εξόφληση του δανείου να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τον Άλεξ Καπράνος και οι and the Franz Ferdinand, ο οποίος ωσάν άλλος Όζι θα επισκέπτεται τη χώρα μας για να τσοντάρει στη σύνταξη του!

3 Comments:

Blogger ilias n.

το συναυλιοδάνειο είναι η μία λύση.
η άλλη είναι η καμπάνια που θα γίνει με τη σύμπραξη των astra, didi, stefi.
"Ήρθε η ώρα να πουλήσετε το σκουτεράκι σας!"

23/5/05 7:13 μ.μ.  
Blogger isobel

εγώ πάλι νομίζω από καθαρά τραπεζικής άποψης ότι θα ήταν ενδιαφέρων ένας συνδυασμός συναυλίο-διακόπο-δανείου.
Σκεφτείτε το φεστιβάλ που γίνεται στη Σαμοθράκη, πας στα events και μετά βουτάς στη βάθρα σου και τρως και το αλανιάρικο ντόπιο κατσικάκι σου.
Θα μου πεις βέβαια τι να κλα#$% η Μαλακάσα; Προφανώς τίποτα, αλλά θα μπορούσε να γίνει ένας συνδυασμός με 10 προτεινόμενους προορισμούς διακοπώς ανά φεστιβάλ πχ.όσοι πανε Rockwave (ως πιο κλασικοί ροκάδες) παίρνουν δάνειο για να πάνε Ιο (το νησί αυτό λέγεται και 10), ενώ όσοι πάνε Astra (στο πιο Indy του) πάνε πχ. Αντίπαρο, ενώ όσοι πάνε Synch (στο πιο ηλεκτρονικό του πάνε πχ. Αμοργό, Κουφονήσι), τώρα πάλι όσοι πάνε Stifunko μάλλον θα πανε σπίτι τους γιατί προς το παρόν δε νομίζω να επενδύσει εκεί καμιά τράπεζα...
μπράβο loretta καλή αρχή (το ήμισυ του παντός εεε;)

24/5/05 2:29 μ.μ.  
Blogger kouk

o Aphex twin και kid 606 πόσο έχουν; (για να κάνω τους υπολογισμούς πριν πάω τράπεζα :-) )

25/5/05 7:29 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home