Παραλήρημα

Τρίτη, Μαΐου 03, 2005

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτόν τον εμπαιγμό!
Τι πα να πει το... ήμισυ του παντός;
Μόνο ένας jackass θα μπορούσε βασίσει τη ζωή του σε αυτό το γνωμικό.
Ωστό-τσο....η πράξη διαψεύδει!

Επειδή δλδ κάναμε μια κουτσουρεμένη αρχή σε κάτι- έτσι για τα μάτια του κόσμου- το έργο που πρέπει να διεκεπραιωθεί έχει αυτομάτως σχεδόν αγγίξει τη μέση; Μη χέσω...
Και ποιος είναι αυτός που μπορεί να εκτιμήσει με κάποια σχετική αξιοπιστία ότι το διεκπεραιωθέν έργο έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον κατά 50%;

Ας δώσουμε ένα απλό και τυχαίο παράδειγμα.

Θέλω να χάσω 8 κιλά (καλό είναι αυτό για αρχή).
Αν είχα αρχίσει δίαιτα σήμερα (ας σημειωθεί στα πρακτικά πως ούτε και σήμερα άρχισα), σύμφωνα με το παραπάνω ηλίθιο γνωμικό θα έπρεπε μέχρι τη στιγμή που μιλάμε να είχα ήδη χάσει 4 ολόκληρα κιλά. Εεεεεεξκιουζ μι; Πώς σας φαίνεται αυτο;

Αν ήταν έτσι οι δίαιτες...

Από την άλλη πόσες και πόσες φορές έχουμε επιτακτικά θα έλεγα να κάνουμε κάτι αλλά όχι, δεν το αρχίζουμε ακόμα γιατί απλά... το χουμε!
Στο ρητορικό αυτό ερώτημα εγώ θα απαντούσα "ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ".

Εδώ ο λαικός εμπαιγμός λέει κάλλιο αργά παρά ποτέ... και λειτουργεί καθυσυχαστικά στον οληγωρούντα, κατά βάση οκνηρό και ανεύθυνο jackass.

Παράδειγμα βγαλμένο από τη ζωή.

Ξέρω ότι σε 2 εβδομάδες δίνω εξετάσεις γραπτές πάνω σε συγκεκριμένη ύλη. Έχω μπει στη διαδικασία να συγκεντρώσω το 90% του υλικού και έχω ανοίξει και ξεφυλλίσει ένα τμήμα της τάξης του 10%. Συγκρίνετε και πάλι τις ενέργειές μου με τη γνωστή παροιμία του τίτλου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Οι μέρες περνούν αβασάνιστα και τίποτα δεν με πτοεί στο να μη συνεχίσω αυτό που ανέλαβα. Οι εκλάμψεις μου προς την αντίθετη κατεύθυνση σβήνουν γρήγορα με το που ξεστομίσω τις σκέψεις σχετικά με τις τύψεις μου. Να τώρα ας πούμε όλα πάνε καλά...

Αν κάποια στιγμή με ξαναπιάσει, θα γράψω

Για το λόγο αυτό ακριβώς ξεκίνησα να κάνω αυτό που όλοι βλέπετε.
Περιμένω φυσικά με αγωνία τις κραυγές αγανάκτησης προς το προαναφερθέντα γνωμικά ή προς κάποια άλλα που σας προσβάλλουν τη νοημοσύνη και με ακόμα μεγαλύτερη αγωνία τα παραδείγματα-πάντοτε βγαλμένα μέσα απ' τη ζωή- που καταρρίπτουν τις λαικές αυτές πα%$ριές.

Μέχρι ξέρετε πότε σας φιλώ

Ετικέτες ,

4 Comments:

Blogger kouk

Μπορεί η αρχή να μην είναι το ήμισυ του παντός αλλά τουλάχιστον είναι ολόκληρη η αρχή :-) Οπότε για την αρχή και μόνο, μεγιές!

Ας προσθέσω και άλλα γνωμικά στην λίστα προς κριτική:
ο εχθρός του εχθρού σου είναι φίλος σου: φανταστείται έναν κροκόδειλο να λιγουρεύεται και εσάς και τον εχθρό σας

ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει δυνατότερο: ναι, όπως π.χ. η πολυομελίτιδα.

Και φυσικά πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε το μετα-γνωμικό:
Τα αποφθεύγματα προέρχονται από τους σοφούς, για να τα επαναλαμβάνουν οι ανόητοι.

3/5/05 4:04 μ.μ.  
Blogger isobel

φίλε kouk μετά χαράς θα παραληρήσω στο μέλλον με βάση τα γνωμικά που πρότεινες. Ωστό-τσο, θα μπορούσες και εσύ (μετά το κατάλληλο configuration από μέρους μου) να παραληρήσεις λίγο και μόνος σου, κοινώς δεν υπάρχει πλέον λόγος να συκρατείσαι...
απλά... βγάλτο από μέσα σου...
θα σε ανακουφίσει!!!

4/5/05 12:10 π.μ.  
Blogger kouk

OMG! όπως λέει και η teenage αδερφή μου..

Με συναρπάζει η ιδέα να συνεισφέρω και εγώ σε αυτό το παραλήρημα και τώρα που είμαι "συνεισφορέας" δεν θα σας απογοητεύσω :-)

Βλέπω αφαιρέθηκε η λέξη 'girl-talk' από την περιγραφή του παραληρήματος, πράγμα που με αφήνει με μικτά συναισθήματα αφού από την μία έχει νόημα λόγω του αρσενικού μας φύλου αλλά από την άλλη νομίζω ότι κάνει την παραληρηματική δουλειά μας πιο δύσκολη. Τώρα πρέπει πραγματικά να ξεπεράσουμε τους παραληρηματικούς μας εαυτούς :-)

Παρα-ΚΟΥΚ-ληρηματικά δικός σας...

4/5/05 12:51 μ.μ.  
Blogger argentina

αγαπητή isobel. συμφωνώ και αρνούμαι να πιστέψω ότι όλα αυτά τα "γνωμικά" είναι όπως λέει ο κόσμος βγαλμένα από τη ζωή. νομίζω ότι απλά υπάρχουν και εμείς εκ των υστέρων προσπαθούμε να δώσουμε ερμηνείες για αυτό είναι και τόσο διφορούμενες.
προκαλώ όποιον διαφωνεί να μου εξηγήσει τι σχέση έχει με την καθημερινή ζωή του ανθρώπου το:
δόξα να χουνε τα βλήτα που τα τρων οι γύφτοι πίτα.
που θέλω να καταλήξω: δεν νομίζω οτι υπάρχει καμία αλήθεια στο "η αρχή είναι το ήμισυ του παντώς".
κουκ είσαι θεός

3/4/07 5:26 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Backlinks

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Home