Παραλήρημα

Σάββατο, Μαΐου 07, 2005

Ποιός έχει κάτι με τις φούστες; Εγώ;

Χαιρετώ το κοινό!

Επίσης συνιστώ ηρεμία σε όσους πανικοβάλλονται που ο πλέον ακατάλληλος σε θέματα μόδας θα καταπιαστεί με αυτό το θέμα. Isobel, δεν φταίω εγώ, η θεματολογία του blog είναι.

Σίγουρα πολλοί φίλοι θα ερωτηθούν αν είμαι άρρωστος ή όχι. Η απάντηση είναι πως ναι, είμαι άρρωστος. Ωστόσο έχω και ένα άλλο λόγο για αυτό το post και μπορείτε να συζητήσετε στα comments ποιό από τα δύο υπερισχύει.

Λοιπόν, τον περασμένο μήνα, πέρασα αρκετό από τον ελεύθερο μου χρόνο (όλη τη μέρα δηλαδή) παρέα με διάφορους φίλους επισκέπτες από το εξωτερικό. Έτυχε μάλιστα δύο φορές οι γνωστοί μου να φέρουν μαζί τους και δικές τους παρέες. Οπότε μπορούμε, χάριν απλότητας, να υποθέσουμε ότι τον περασμένο μήνα γνώρισα και συμβρέθηκα μαζί με 40 νέους ανθρώπους. Όλοι τους από χώρες του εξωτερικού και οι περισσότεροι για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αν σας φαίνεται το νούμερο μεγάλο, ναι ήταν τόσοι. Τι να πω, πέσαν όλοι μαζί μέσ'τον Απρίλιο.

Άλλη μια χρήσιμη και όχι μακριά από την πραγματικότητα υπόθεση είναι ότι από τα 40 αυτά άτομα τα 30 ήταν γυναίκες (εδώ ακούγονται επευφημησμοί και ιαχές από τους άντρες αναγνώστες). Σαν σύνολο, ο γυναικείος αυτός πληθυσμός ήταν θα έλεγα εντελός φυσιολογικός. Υπήρχαν οι όμορφες και οι μη, οι έξυπνες και οι μη, οι καλόγουστες και οι μη. Τίποτα δεν μου έκανε εντύπωση μέχρι που αρκετές μου απευθύναν την ερώτηση: "Μα καλά, τι έχετε εσείς οι Έλληνες με τις φούστες;"

Με την προτροπή τους αυτή λοιπόν παρατήρησα ότι μεγάλη μερίδα τους φόραγε φούστες. Και όταν βγαίναμε τα βράδυα αλλά και την ημέρα. Την ημέρα φυσικά φοράγαν πιο πρακτικές φούστες ενώ το βράδυ πιο αισθητικές. Που ήταν το πρόβλημα; Παρατήρησαν λοιπόν αυτές οι κυρίες ότι οι Έλληνες άντρες τις κοιτάγαν πολύ έντονα όταν φοράγανε τις φούστες.

Είναι αλήθεια αναρωτήθηκα; Δεδομένου ότι θα ήταν αμφιβόλου επιστημονικής αξίας το να δοκιμάσω ο ίδιος να φορέσω φούστα, αφήστε και την κοινωνική κατακραυγή, δεν μπορώ να προσφέρω σκληρές αποδείξεις επί του θέματος.

Μήπως οι Ελληνίδες φοράνε φούστες, απλά οι Έλληνες είμαστε λιγούρια οπότε κοιτάγανε τις ξένες με τέτοια μάτια ;

Μήπως οι Ελληνίδες δεν φοράνε φούστες επειδή οι Έλληνες είμαστε λιγούρια;

Ή μήπως επειδή είναι κριουλιάρες τον χειμώνα και κομπλαρισμένες από τα περιοδικά το καλοκαίρι;

(λέτε να κάνουμε δημοσκόπηση;)

5 Comments:

Blogger noooneeee

Αγαπητέ κουκ,

άγγιξες ένα πολύ ευαίσθητο, για τον αντρικό πληθυσμό τουλάχιστον, θέμα.

Εγώ θα σταθώ σε δύο πράγματα:

1) Τα μάτια! Τι να πω. Δεν είναι καθόλου μακριά από την πραγματικότητα. Για την ακρίβεια, ίσως και να εκφράζουν τον ουσιαστικό πυρήνα της νοοτροπίας και ψυχολογίας του άντρα.

2) Την κουβέντα μίας φίλης μου, την οποία ενθυμούμαι, και στο περίπου ήταν:

"Ρε συ, τι είναι αυτό. Μία φορά έβαλα φούστα σήμερα και οι άντρες ξαφνικά με κοιτάγανε σαν χάνοι, και μού την πέσανε και δυο-τρεις. Τι χαζοί που είναι οι άντρες!!!"

Ως προς το τελευταίο, τι να πω. Ίσως έχουν δίκιο. Πάντως θεωρώ τον εαυτό μου απλό τύπο: Ο,τι είναι σέξυ, το επικροτώ. Ζήτω οι φούστες! :-D

8/5/05 5:29 μ.μ.  
Blogger kouk

Μάλλον η χαζομάρα δέρνει και τα δύο φύλλα εξ'ίσου. Οι άντρες είναι δικαιολογημένοι, στον βαθμό που μπορούν να παραμείνουν πολιτισμένοι, αφού όπως λες τα κίνητρα τους είναι απλά και βασικά.

Της φίλης σου όμως της δείχναν το φεγγάρι και κοίταγε το δάχτυλο! Οι άντρες είναι χαζοί που δείχνουν εμφανώς την προτίμηση τους ή η φίλη σου που δεν κατάλαβε ότι φορώντας φούστα ξεχώριζε ανάμεσα από όλες τις παντελονοφορούσες συνσεξίτισες της;

Οι γυναίκες ουσιαστικά αδικούν τους εαυτούς τους, με το να μην φοράνε τις όμορφες φούστες, χάριν σε άγνωστους σε μένα κομπλεξικούς λόγους, και πιστεύω αυτό είναι αδικαιολόγητο.

9/5/05 12:52 μ.μ.  
Blogger isobel

Επειδή μερικοί-μερικοί προκαλούν το άφθονο γέλιο αλλά και την οργή του απλού κοσμάκη που προσπαθεί να χαλαρώσει διαβάζοντας αυτό το (αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας) υπέροχο -ΝΑΙΙΙΙ ΝΑΙΙΙ- blog,

ποια μάτια ακριβώς κοιτάτε?
αυτά του προσώπου, τα 2 πιο κάτω ή μήπως τ'άλλα 2 από πίσω; Γιατί όπως καταλαβαίνετε εμείς οι γυναίκες έχουμε πολλών ειδών "μάτια" να κοιτάξει κάποιος.

13/5/05 1:48 π.μ.  
Blogger J95

Τυπική γυναικεία απάντηση...

14/5/05 3:12 π.μ.  
Blogger kouk

Βρε Ίσομπελ, όταν είπα "μάτια" αναφερόμουν στα μάτια των αντρών (έκανες click στο link?).

Αν θές να συζητήσουμε για τι έλκει τους άντρες στις γυναίκες υπάρχουν δύο τρόποι να το δεις:
α) τι κινεί τα sex-drives μας.
β) τι βρίσκουμε όμορφο και αισθητικό.

Οι φούστες είναι όμορφες και αισθητικές. Σεξουαλικές γίνονται αν καλύπτουν μονάχα τους γοφούς αλλά το ίδιο ισχύει και για τα hot-pants, τι σημαίνει αυτό ότι θα σταματήσετε να φοράτε παντελόνια;

18/5/05 3:07 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home