Παραλήρημα

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2007

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λιεβέντε



Kάποιος καλός κύριος –Λατίνος ήτανε θαρρώ, μη με παρεξηγάτε που δεν τον ενθυμούμαι καλώς ως πρώην πρωτοδεσμίτισσα- είχε πει πως τα γραφτά μένουν γενικώς, όχι σαν τα λόγια του αέρος που εξανεμίζονται έτσι στο πιτς φιτίλι. Πότσο μάλλον όταν τα γραφτά ανεβαίνουν κ στο Ιντερνέτε. Εκεί κ να τα σβήσεις ακόμα δεν πιάνει, όλο κ κάποιος θα μείνει να στα θυμίζει για λίγο καιρό (caching).

Προσωπικά πολλές φορές με έχει προβληματίσει το θέμα της ιντερνετικής ανωνυμίας σε σχέση με μια γνώμη που εκφέρεται θετική ή αρνητική. Αρνητική κυρίως δλδ γιατί (για τη θετική ποιος χέσ$%&) edw sto Ellada δεν έχουμε ακόμα την ωριμότητα να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι αυτά που λέμε κ κάνουμε ενδεχομένως –όχι σίγουρα- σε κάποιους μπορεί να μην αρέσουν. Σε αυτό φυσικά δεν εξαιρώ την αφεντομουτσουνάρα μου, διότι κ γω δεν το φχαριστιέμαι όταν λαμβάνω θαφτικού τύπου σχόλια (μη θυμηθώ τώρα κ τα πάρω), αλλά τι να κάνεις, όταν είσαι στην κορυφή –μαζί με τον Αρναούτογλλλου, το Μικρούτσικο, τη lady Angela, τον Παπακαλιάτη κ μη συνεχίσω, βαρέθ’κα- θα τα ακούσεις και τα κερατιάτικά σου. Εξίσου σοβαρό όμως είναι κ το ποιος είσαι εσύ ο ΕΙΔΗΜΩΝ που τα λες όλα δαύτα κ ποια είναι ακριβώς η κορυφή που αναζητείς!!!

Νομίζω πως το παραλήρημα πρέπει πλέον να αναζητήσει ένα νέο contribu-τορα –άκρως παραληρηματία- που να αναλάβει το legal department του μπλογκ γιατί αν τα βάλουμε κάτω τα πράγματα, ουκ ολίγες μηνύσεις ελλοχεύουν. Από πούθε να αρχίσω. Αστυνομικές αρχές, ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες, εγχώριοι διοργανωτές συναυλιών, ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης κ πολυχώρων (ονόματα ΠΛΕΟΝ δε λέμε, xexo), υπερχρεωμέναι μέχρι το οστούν αεροπορικαί εταιρείαι, πολυεθνικές εταιρείες επίπλων, ειδών ένδυσης, υπόδησης κ η λίστα δεν έχει τέλος.

Υπάρχει από τη μια μεριά η λύση του να σβήσει κανείς οτιδήποτε έχει γράψει για το οποίο έχει second thoughts. Καλό είναι να έχεις second thoughts, αυτό σημαίνει ότι έχεις συναίσθηση. Δε μπορεί όμως να γράφεις πράγματα που να αρέσουν σε όλους, ούτε κ να το επιδιώκεις. Αυτό θα ήταν από υπερβολικά φιλάρεσκο έως άρρωστο. Στην τελική τι να τα κάνεις τα πολλά, τα ρημάδια τα comments και τα links, αν δε βγάζεις λεφτά από αυτό ή δεν κατεβαίνεις στην πολιτική να γίνεις κ σε Νομάρχης; Κάποια πράγματα είναι απλά έτσι, άσπρα δλδ ή μαύρα. Κ γκρι να προσπαθήσεις να τα παρουσιάσεις, πάλι σε κάποιους δε θα αρέσουν. Είναι σημαντικό πάντως να νοιώθεις OΚ εσύ, γιατί λες αλήθεια.

Άσε που αν τα σβήσεις όλα -ντίπου- θα ρθει το τέλος του κόσμου και εκεί που θα τα κακαρώσουμε όλοι, προσβεβλημένοι και μη, θα ρθουν οι εξωγήινοι να κάνουν πάρτυ στη γη σαν να μασταν το Φαληράκι εδώδας κ το μόνο που θα βρουν στο archives.org θα ναι τα σβησμένα ποστς σου. Κ ενώ εσύ θα στενοχωριέσαι που δε θα σε κει να σε δοξάσουν με χορό της εξωγήινης κοιλιάς γύρω από φλεγόμενους servers, τα αλλόκοτα, απόκοσμα αυτά πλάσματα με τις 15 αντέννες, τα 3 πόδια, τις 17 ουρές (αναπαράγονται με τη μέθοδο του σωλήνα, είναι πιο advanced από εμάς γι’ αυτό δεν καταμετρώ άλλα body parts) αυτοί θα αναρωτιούνται απλά τι άλλο απέμεινε να κάψουν γιατί σα να κάνει λίγο ψόφο…

Για να μη συμβούν λοιπόν όλα αυτά τα ακραία –πιστεύω ο συνειρμός μου για το chain reaction της προηγούμενης παραγράφου κατέστη σαφής σε όλους ανεξαιρέτως- νομίζω πως καλό είναι εφεξής όλοι οι μπλόγκερς που προβληματίζονται για το αν θα πρέπει ή όχι να σβήνουν τα καταγεγραμμένα τους –δικά τους είναι, ό,τι θέλουν τα κάνουν- να μην παίρνουν κ τόσο στα σοβαρά το συγγραφέα-ντετέκτιβ-εαυτό τους. Βέβαια όλα αυτά ωραία ακούγονται όταν τα λέει κάποια κυράτσα Isobel που συνήθως αναφέρεται στον τόπο κατοικίας και εργασίας της με ονόματα τύπου Ματσατσούτσετς κλπ. οπόταν τι να πω κ γω, μην κάνουμε κ το μάγκα.





Δε πειράζει Loretta, αν το καλοσκεφτείς, ωραία θα τα περάσουμε παρέα εκεί στην ψυρρού, θα πάρουμε μαζί ένα κελάκι ευάρο, ευήλιο να βλέπουμε prison break. Εδώ την πάλεψε η Paris, εμείς θα μασήσουμε; Όσοι πιστοί προσέλθετε κ να ξέρετε, τσιγάρα να μας φέρνετε στο επισκεπτήριο.

Ετικέτες

4 Comments:

Blogger Unknown

Εγώ δεσμεύομαι να οργανώσω συλλαλητήριο/πορεία διαμαρτυρίας για την αποφυλάκισή σας. Θα γεμίσω κι όλα τα στενά των Εξαρχείων με "Λευτεριά στις παραληρηματικές Lorreta και Isobel". Αγώνας διαρκείας!

17/7/07 8:09 μ.μ.  
Blogger Nobody

Ιζομπελ (δεν ξέρω που πάει ο τόνος)

ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΒΛΟΓ ΜΟΥ.

Πάρε ένα βιβλιαράκι με ρητά (και ένα λεξικό Μπαμπινιώτη αν το αντέχεις μετά το overdose που φάγαμε μικρές) και get down to it!

17/7/07 8:18 μ.μ.  
Blogger cheese

Εε, νομίζω πως είναι ίσομπελ.
Οπως και να'χει, όντως ένα ποστ με επώνυμες καταγγελίες/παράπονα έχει άλλη βαρύτητα από αυτό με απλα/ανώνυμα/ψευδώνυμα σχόλια. Δείτε πώς αντιμετωπίστικε το μπλόγκ της καρκινοπαθούς Αμαλίας, με όλα τα ονόματα γιατρών, εκεί μάλιστα έχει χαθεί και ζωή και τι να πείς...
Ωραία τα λέει ι ίσομπελ πάντως .. ;)

φιλιά

18/7/07 1:06 μ.μ.  
Blogger isobel

dilated: πας να μας τουμπάρεις με μαλαγανιές (βλέπε πορείες διαμαρτυρίας κλπ) ωστότσο σε προειδοποιώ, αν πας να δωροδοκήσεις τη loretta ετοίμασε το blogo-τάφο σου κ θα σου φτιάξω γω μια πλάκα...μούρρρλια ;-D

nobody: το καλό πράμα αργεί να γίνει, αγάντα

cheese: στείλε μου έναν αριθμό λογαριασμού με mail να τα βρούμε

προς κάθε ενδιαφερόμενο: το nick μου προφέρεται ίζομπελ αλλά και η ελληνική του μετάφραση (ν' αγιάσει το στόμα της λεσπριτίας) ισοκούδουνη μου αρέσει σχεδόν εξίσου

18/7/07 3:09 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home