Παραλήρημα

Κυριακή, Ιουλίου 09, 2006

Αστακομακαρονάδα - Μέρος 1ο

Το ιδανικό σεξ είναι σαν την αστακομακαρονάδα. Εξωτικό σε γεύσεις κ αρώματα αλλά σπάνιο να το βρεις όπως κάθε ξεχωριστή απόλαυση σε αυτή τη ζωή. Εκτός του ότι κοστίζει ακριβά, διόλου δε σηκώνει εκπτώσεις στη λεπτομέρεια πχ τα μακαρόνια κ ο αστακός δε μπορεί να είναι κατά το βράσιμο 2 αμοιβαία αποκλειόμενα σύνολα που στο τέλος αναμιγνύονται. Η μεταφορά πιστεύω είναι προφανής.

Η διατροφή του μέσου ανθρώπου κατά βάση περιλαμβάνει πιο ταπεινές αλλά και λιγότερο εύγευστες επιλογές όπως φακές, λαχανοντολμάδες, μπριαμ κλπ. Δε μπορεί όμως κανείς να ζήσει μόνο με φακές όλη την ώρα, ούτε κ μόνο με μπριάμ. Εκτός του ότι θα βαρεθεί (αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα) θα αναπτύξει διάφορα προβλήματα υγείας μεσοπρόθεσμα -δε μιλώ για ψυχολογικά- όπως αβιταμινώσεις κλπ.

Μετά μια σύντομη περίοδο ασιτίας και μια ακόμα μεγαλύτερη αποκλειστικής διατροφής με όσπρια και λοιπά δημητριακά κάθε φυσιολογικός άνθρωπος που έχει τύχει –θες από σπόντα- να δοκιμάσει έστω κ μια μπουκιά αστακομακαρονάδας την επιθυμεί και τη νοσταλγεί σφόδρα. Θέλει φανατικά ολόκληρο το πιάτο γιατί θυμάται την αγαλλίαση της απόλαυσης, ωστότσο όσο ο καιρός περνάει και το στερείται κάποιες λεπτομέρειες αρχίζουν να ξεθωριάζουν. Πάντως το bottom line μένει αναλλοίωτο.

Δε σας κρύβω πως ώρες-ώρες εύχομαι να έτρωγα αστακομακαρονάδα ακόμα και μέσα στο ασθενοφόρο που θα με μετέφερε στο νοσοκομείο για πλύση στομάχου από το σκάσιμο. Για την ακρίβεια θα ήθελα να τρέφομαι κατά βάση με το πιάτο αυτό και να κρατώ τις φακές και τα λοιπά όσπρια έτσι για την αλλαγή γεύσης every once in a while. Αυτό δεν είναι μόνο δική μου παρατήρηση φίλοι άνδρες μπλόγκερς. Είναι κοινή διαπίστωση και με πολλές άλλες γυναίκες που το έχω συζητήσει.

Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει ο αστακός αλλά το μακαρόνι είναι μονίμως διαθέσιμο; Ο αστακός τη σήμερον ημέρα είτε τρώει ο ίδιος άλλους αστακούς, είτε μέσα σε τεράστιο ενυδρείο εστιατορίου προτιμά να τσακώνεται με άλλους αστακούς μέχρι ο εστιάτορας να τον αρπάξει, είτε βόσκει χαρούμενος, ελεύθερος κ αμέριμνος στη θάλασσα. Πάντως με το μακαρόνι συναντιέται από σπάνια έως ποτέ τουλάστιχον στη δική μου ζωή.

Το μακαρόνι πάλι είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη δική μου ζωή. Μπορώ να τρέφομαι σχεδόν αποκλειστικά με αυτό χωρίς να το βαριέμαι. Πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό άλλωστε αφού υπάρχει μια ποικιλία ειδών του, χώρια οι διαφορετικές σάλτσες που μπορούν να το συνοδεύσουν. Βάλτε τα κάτω λοιπόν, απλή συνδυαστική είναι!!! Βέβαια σαν την αστακομακαρονάδα δεν υπάρχει άλλον καλύτερο!!! Όλα+όλα…

Ακούστε λοιπόν όλες τις περιπέτειές μου προσέγγισης αστακών σε μεγάλη ποσότητα σε απόσταση κάτω του χιλιομέτρου σε βραδινές ώρες το δεκαήμερο που μας πέρασε. Όπως θα δείτε κυκλοφόρησα σε μια ποικιλία περιβαλλόντων τόσο από γεωγραφική κάλυψη, συνωστισμό και κοινωνική σύνθεση.

1. POP
2. Synch + Γιορτή Μουσικής
3. Mamaca’s + Γκάζι Γενικότερα
4. Καφετέρια στο Μπουρνάζι
5. SOUL
6. Κυκλοφορία ως πεζή στο κέντρο της Αθήνας Σαββατόβραδο
7. Κυκλοφορία με αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας

Οι περιπέτειες κ η ανάλυσή τους ακολουθούν στο επόμενο μέρος. Υπενθυμίζω μόνο ως κατακλείδα πως ουδεμία σχέση υπάρχει μεταξύ αστακομακαρονάδας κ άλλων δημοφιλών απολάυσεων τύπου κοντοσούβλι, παιδάκι κλπ. Σας παρακαλώ, όχι όλα ίσα+όμοια...

Ετικέτες , ,