Παραλήρημα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 04, 2007

Σπίτι

Θυμάστε που σας είχα πει ότι ψάχνω για σπίτι και θα τα πούμε κάποια άλλη μέρα; Ήρθε αυτή η μέρα.
Αποφάσισα από την αρχή να πάω σε μεσιτικό. Γενικά παίζουν ενοικιαστήρια σε κολόνες και καρτοτηλέφωνα, αλλά ήθελα να τα βάλω σε μια σειρά, να δω ότι μα ότι υπάρχει (αφού φεύγω από το σπίτι μου οικειοθελώς πρέπει να το ψάξω καλά, μην αφήσω τα πούπουλα και πάω σε καμία τρώγλη). Σας έχει τύχει ποτέ να ψάχνετε για ανθοπωλείο π.χ. και να διαπιστώνετε ότι υπάρχουν ελάχιστα/πάρα πολλά στην περιοχή σας, κάτι που δεν είχατε διαπιστώσει προηγουμένως; Ε λοιπόν. Εγώ διαπίστωσα ότι τα μεσιτικά στην Κόρινθο είναι πιο πολλά από τα περίπτερα (ίσως), από τα σουβλατζίδικα (οριακά), από τις καφετέριες (σίγουρα!). Πήγα σε 13 μεσιτικά, και είδα τουλάχιστον άλλα 2 στα οποία δε μπήκα καν. Μα πως ζουν όλοι αυτοί; Απ’ ότι ξέρω οι μεσίτες δεν περιμένουν να νοικιάσουν σπίτια για να σωθούν, διαπίστωσα μάλιστα ότι είναι και τρελή χαμαλοδουλειά για αυτούς. Παίρνουν μαζεμένα χρήματα όταν πουλήσουν κανένα αγροτεμάχιο, οικόπεδο κλπ. Πόσο συχνά και πόσο πυκνά γίνεται αυτό, για να μπορούν να συντηρούνται όλοι αυτοί σε μια μικρή πόλη, δεν το γνωρίζω.
Μετά τη βόλτα στους μεσίτες, αυτά που μου είπαν και τα σπίτια που είδα, έβγαλα τα εξής συμπεράσματα:

1. Αν και τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να χτίζονται πολλές πολυκατοικίες (πολυτελή διαμερίσματα που λένε), σπίτια για ενοίκιο σε αυτές υπάρχουν λίγα. Οι εργολάβοι τα πουλάνε, κι αυτοί που τα αγοράζουν πάνε και μένουν – μέχρι να ξεπληρώσουν το στεγαστικό μου είπε ένας μεσίτης, πιθανότατα για όλη τους τη ζωή λοιπόν.


2. Αυτά τα ελάχιστα που ενοικιάζονται, είναι θέμα τύχης αν θα τα βρεις. Δηλαδή: αν δε σε πάει ο μεσίτης σε ένα σπίτι, δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις από αλλού ότι αυτό νοικιάζεται. Δηλαδή δε βάζουν ενοικιαστήρια! Βλέπεις ας πούμε μια ωραία πολυκατοικία, σχεδόν τελειωμένη, και λες, άραγε να νοικιάζεται τίποτα εδώ; Ε! Δεν υπάρχει τρόπος να το μάθεις. Μόνο να πάρεις σβάρνα τα μεσιτικά και να ελπίσεις να το έχουν κάπου.


3. Ευρύχωρο σπίτι θα βρεις μόνο σε παλιά κατασκευή. Στις καινούριες τα κάνουν ποντικότρυπες. Κάτι για να βγουν περισσότερα διαμερίσματα σε κάθε όροφο, κάτι για να μην είναι δυάρια αλλά τριάρια. Δεν παίζει κρεβατοκάμαρα πάνω από 10 τ.μ.. και αν είσαι τυχερός θα έχει μπαλκόνι.

Νομίζω αυτά είναι τα βασικά μου συμπεράσματα, αν σκεφτώ κάτι άλλο θα το συμπληρώσω.
Είδα γύρω στα 10 σπίτια. Δε χρειάστηκαν παραπάνω, το έπιασα το νόημα. Ανακαινισμένο = βαμμένο. Καινούριο = 450€ ταρίφα.
Από τα καλύτερα: Πάμε να δούμε τριάρι, καινούριο, έχει απογεματιάσει και σκοτεινιάσει αλλά ο ιδιοκτήτης προθυμοποιείται να μας το δείξει με φακό. Σκάει τύπος με πούρο στο στόμα, φόρμα αθλητική, και φακό βεβαίως, κάτι σαν σπορτίφ Στιβ Κακέτσης. Μας μπάζει στο διαμέρισμα, πράγματι καινούριο, ευρύχωρο και… επιπλωμένο! Ο Στιβ μας πληροφορεί ότι το σπίτι το είχε αγοράσει για την κόρη του, παντρεύτηκε και έμεινε εκεί 8 μήνες και μετά χώρισε! Θυμήθηκα το γκαντεμόσπιτο που είχε δει ο gelial, που ήθελε να του φορτώσει και τα γκαντεμοέπιπλά. Ο Στιβ βέβαια μας ενημέρωσε ότι έτσι και το κλείσουμε θα τα πάρει σε 2 μέρες. Ζητούσε όμως 500€ οπότε έφαγε άκυρο (και γκαντεμιασμένοι και ξεπουπουλιασμένοι δε λέει). Φεύγοντας δεν παραλείψαμε να σχολιάσουμε τα εξής: τα έπιπλα ήταν κατηγορίας Ρετιρέ, μπουφέδες και τέτοια, τραπέζι γυάλινο στην κουζίνα, αποξηραμένα φυτά στη διακόσμηση (ανακατεύομαι), οι τοίχοι πουτανοροδακινί. Τι άτομο ήταν η κόρη του Στιβ; Και γιατί χώρισε 8 μήνες μετά το γάμο; Που μένει τώρα;

…to be continued

Ετικέτες

4 Comments:

Blogger Nobody

Το να βρεις σπίτι είναι πάντα δύσκολο δυστυχώς. Κουράγιο, κάτι θα βρεθεί.

4/1/07 6:42 μ.μ.  
Blogger isobel

αφού στα 666 Η-νωμένα γκαντεμοέπιπλα δεν περιλαμβανόταν σκρήνιο (παίζεις κρυφτό στο σπίτι σου κ έχεις την ιδανική κρυψώνα, άσε που λειτουργεί κ ως panic room, με ένα φακό μια σφυρίχτρα κ λίγα φαγιά νερά cd-ια σε περίπτωση σεισμού κ καταποντισμού)
καλά έκανες... κ δεν το έκλεισες χρυσή μου, ας βρουν αλλού suckers!!!

6/1/07 2:15 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος

άσε είναι δύσκολο και γι αυτόν που πουλάει-νοικιάζει επίσης. Θέλει πολύ να ψάξεις... αν βιάζεσαι δε, άστα

8/1/07 3:06 π.μ.  
Blogger YO!Reeka's

έυγε η κόρη του από το γκαντεμόσπιτο και θέλει να βάλει μέσα εσένα! και ποιος σου λέει ότι ο στυλ-κακέτσης με την κόρη του δεν έχουν χτίει τον πρώην γαμπρό κάτω από τη μπανιέρα; γιατί να βασανίζει εσένα το πνεύμα του; (που θα σε έχει και πρόχειρη, έτσι όπως θα σαι με τα αφρόλουτρά σου και τα ρέστα)
όχχχχιιιι κορίτσι μου, καλά έκανες κι έφυγες.

8/1/07 6:58 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home