Παραλήρημα

Παρασκευή, Μαΐου 19, 2006

Εγώ δεν το είδα, μόνο λίγο στο ζάπινγκ









Και τώρα θα πέσει το μεγάλο ξεσπάθωμα για τον ημιτελικό της Γιουροβίζιον που είδα χτες, γιατί μετά τον τελικό δεν ξέρω αν θα έχω όρεξη (μπορεί να ξανακερδίσουμε λέει, και θα απελπιστώ).
Μόλις ανακάλυψα ότι στο site έχει και τα video clip των τραγουδιών, για να μπορεί ο φαν να έχει σφαιρική άποψη – καταλαβαίνεις. Θα τους ξεκατινιάσω όλους λοιπόν – ή μάλλον θα τους ξετατιανιάσω.

Αρμενία: Μου άρεσε το τραγουδάκι. Λίγο απ’ όλα, λίγο μπάχαλο, αλλά μου άρεσε. Το αγόρι αυτό βέβαια είναι λίγο τζίπσι και το μαλλί δεν τον βοηθάει, οπότε μάλλον δε θα κερδίσει το Σάββατο.

Βουλγαρία: Από τα χειρότερα. Μπαλαντοσούπα με βαλκανικά στοιχεία δηλαδή φέξε μου και γλίστρησα. ΟΛΑ τα λεφτά το άτομο που έκανε τα φωνητικά, χοντρός με φούστα, ξανθό μαλλί, μούσια και μακιγιάζ Καρλότα. 99% ήταν σε αυτό το τραγούδι, δε θυμάμαι πολύ καλά γιατί είχα θαμπωθεί. Και αυτή τη λένε Μαρία Πόποβα, που πάς κοπέλα μου; Δε θυμάμαι αν προκρίθηκε, η άχρηστη η ΕΡΤ ακόμα να το ανανεώσουν το site. Καλά, πρόσεξε κανείς που χθες έδειξε σε κάποια στιγμή ένα άσχετο πλάνο με κάτι πόδια και κάτι καλώδια; Ρεζίλι θα γίνουμε.

Σλοβενία: Συμπαθητικό παναδιάφορο τραγούδι το οποίο δε σε χαλάει κιόλας αλλά το ξεχνάς σε 2.4 πικοσεκόντ. Μάλλον γι αυτό και δεν προκρίθηκε, παρ’ όλο που αυτός έσκασε στη σκηνή με δίμετρες μπουταρούδες – το παρατηρήσατε ότι όλοι έστειλαν μπούτια φέτος; Μόνο εμείς στείλαμε την γριά την κότα.

Ανδόρα: Σπίτσλες. Δεν ξέρω πόσοι είχατε την τύχη (ή ατυχία) να δείτε πλάνα από τις πρόβες οπού το τροφαντό αυτό κορίτσι εμφανίστηκε με ζαρτιέρες και σέξι εσώρουχα. Τρομακτικό, και το τραγούδι απαράδεκτο γι αυτό και πήρε το δρόμο τυο γυρισμού για την Ανδόρα και τα Πρίνου.

Λευκορωσία: Μπορεί και το χειρότερο που είδα χτες. Ειδικά τα ρούχα που φορούσε αυτή και το μπαλέτο της. Τόσο λαμέ, βινύλ και τόση κακογουστιά νόμιζα ότι είχε εκλείψει αλλά τελικά είναι σαν τις κατσαρίδες, θα επιβιώσει ακόμη και μετά από πυρηνική καταστροφή. Ουστ Πωλίνα Σμόλοβα.

Αλβανία: Ντάξει, δε θέλω να γίνω κακιά, αλλά ο τύπος είναι απίστευτος κακομοίρης. Πραγματικά πρέπει να δείτε το video clip. Εμφανίστηκε με άσπρο κοστούμι, άσπρο παπούτσι, πουκάμισο με σχέδια με χλώριο (το διανοείστε;) και στο λαιμό σταυρό σε κολλητό πετσάκι. Στείλτε το αγόρι αυτό στο 1993. Συνοδεία δυο παππούδες με φουστανέλα και τσαμπούνα και τρεις γορίλες στα φωνητικά. Όλο αυτό συν καθόλου μπούτι. Καταδικασμένος.

Βέλγιο: Πολύ εντυπωσιακή γυναίκα, πολύ μέτριο γιουροβιζιονοτράγουδο, δε μπορώ να θυμηθώ αν πέρασε αλλά νομίζω όχι. Κρίμα πάντως γιατί διέτρεξε πολλούς κινδύνους από τη μια να τη φυσάνε οι αέρηδες για να ανεμίζει το φουστάνι με κίνδυνο περιπνευμονίας, από την άλλη να το κουνάει και η ίδια πέρα δώθε με κίνδυνο να μπουρδουκλωθεί.

Ιρλανδία: Αυτός ο τύπος λέει ήταν ανακάλυψη του Βαν Μόρισον και έχει συνεργαστεί με Μπομπ Ντύλαν και κάποιους άλλους που δεν τους πρόλαβε το αυτί μου. Μάλλον όμως η συνεργασία δεν ευδοκίμησε μιας και ο τύπος κατέληξε στη Γιουροβίζιον. Ωραία φωνή, μπαλάντα τύπου Boyzone, ντάξει δε με χάλασε. Πέρασε κιόλας. Ίσως γιατί «έπαιξε πολύ έξυπνα με την κάμερα» (Γιώργο Καπουντζίδη όλα να τα δεχτώ από σένα, αλλά το να θες να γίνεις Δάφνη Μπόκοτα, ποτέ!

Κύπρος: Αχχ το φάγανε το Ανετάκι, το φάγανε μπαμπέσικα. Κατά τη γνώμη μου έφταιγε το φουστάνι.

Μονακό: Απαράδεκτό; Μα απαράδεκτο; La coco dance; What were you thinking?. Έφαγε μαύρο το κοριτσάκι.

ΠΓΔΜ: Χάλια. Χά-λι-α. Το τραγούδι, όχι αυτή. Πέρασε όμως.

Πολωνία: Για κάποιο λόγο τους είχα συμπαθήσει αυτούς τους Γκούφηδες αν και το τραγούδι ήταν μια eurotrash μάπα. Α τώρα βλέπω και το βιντεοκλίπ, αυτός είχε κόκκινα μαλλιά πριν τα κάνει πράσινα. Μάλλον δεν έμαθε ποιος πήρε το ντάμπλ και φέτος. Τα ρούχα τους τραγικά, δεν έχω λόγια, αλλά ήτανε καλούληδες μωρέ, κρίμα.

Ρωσία: Ενίσταμαι. Αυτό το σκασμένο βγήκε λέει άντρας της χρονιάς, τραγουδιστής της χρονιάς, sex symbol της χρονιάς. Ήξερα ότι είναι απελπισμένοι στη Ρωσία, αλλά τόσο; Ο Ρώσος Ρουβάς σου λέει. Εγώ νόμιζα ότι ο Ρώσος Ρουβάς ήτανε ένας εξηντάρης με ανταύγειες και βαμμένα μάτια, τον θυμάστε; Πάντως άρεσε αυτός και θα είναι και στον τελικό.

Τουρκία: Δεν ξέρω και κανέναν από Τουρκία αλλά αυτή η Σιμπέλ μου κάνει ότι έχει πολύ φάτσα Τουρκάλας. Δεν ξέρω αν με πιάνεις. Ψιλοαπαράδεκτο και εκνευριστικό το τραγούδι αλλά κολλητικό και πέρασε. Αχχ αυτή το έφαγε το Ανετάκι. Ωραίο styling πάντως, ροζ, αστεράκια, μ’ αρέσουν αυτά. Και το τσιφτετελάκι πολύ καλό.

Ουκρανία: Αυτή νομίζω άρεσε σε όλους. Το τραγούδι επίσης εκνευριστικό αλλά αυτή κουκλάρα, θα πάει μπροστά πιστεύω και στο διαγωνισμό και στη ζωή της.

Φινλανδία: Όσο τους βλέπω, τόσο πιο αστείοι μου φαίνονται και τους λυπάμαι κιόλας γιατί λέει βγάζουν τη μπέμπελη μέσα από αυτό τον εξοπλισμό. Δεν έχω καταλάβει αν τα κάνουν σοβαρά όλα αυτά και πιστεύουν ότι είναι μια καλή ροκ μπάντα. Ο Θοδωρής Ρακιτζής πάντως είπε ότι είναι και γαμώ τους μουσικούς και συμφώνησε και η Μάγκυ Χαραλαμπίδου. Ελπίζω να πάρουν μια καλή θέση πάντως, αν γίνεται πιο πάνω κι απ’ τη Βίσση.

Ολλανδία: Κουραστικές και αγχωτικές. Τρέμω μήπως το κάνουμε του χρόνου στο αερόμπικ αυτό το τραγούδι. Θα φτύσω τα πνευμόνια μου.

Λιθουανία: ΕΓΩ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΩ! Θέλω να κερδίσουν! Μ’ αρέσει το τραγούδι, μ΄ αρέσουν οι 6 τύποι με τα κοστούμια, μ’ αρέσει ο σοβαρός καράφλας με τα γυαλιά που τα σπάει στο τέλος, μ’ αρέσει η ντουντούκα. Μη σου πω ότι θα ψηφίσω κιόλας.

Πορτογαλία: Οι αντίστοιχες pop stars της Πορτογαλίας που τις λένε Non Stop και όχι Hi-Five (μα που τα βρίσκουν αυτά τα ονόματα) είναι σαφώς πιο όμορφες και πιο αδύνατες από τις δικές μας αλλά απέτυχαν στη διασκευή του Waterloo. Μια άλλη φορά, κουρίτσα.

Σουηδία: H Σουηδία δε θα ξεπεράσει ποτέ τους Abba. Η συνομήλικη της απόλυτης ελληνίδας σταρ διασκεύασε το The Winner takes it all και έκανε ένα γιουροβιζιονοτράγουδο για πολλή αποθέωση όμως. Και αυτή θα ήθελα να βγει πιο ψηλά από τη Βίσση (αλλά πιο κάτω από τους Lordi).

Εσθονία: Η Εσθονία έστειλε μια Σουηδέζα Barbie, πολύ όμορφη, με ντύσιμο όμως που θα κόλλαγε σε διαγωνισμούς περασμένων δεκαετιών. Και τώρα που το ‘φερε η κουβέντα, οι άλλοι απ’ ότι κατάλαβα τους φοράνε ότι τσίτι βρουν μπροστά τους και τους στέλνουν (να μη θυμηθώ τη Ρουσλάνα) και μόνο εμείς σαν μαλ#$%^ πληρώνουμε τα Cavalli και τα Gaultier. Του χρόνου όποιος πάει, ένα ντε πιες από το Ζάρα και άντε γειά.

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Αυτό το τραγούδι το έχει γράψει αυτός που έφαγε τη δεύτερη θέση από το Σάκη μας τότε. Πονεμένα Βαλκάνια με σίγουρη θέση στις επόμενες συλλογές Budha Bar vol. 184. Συμπαθητικό video clip. Μ’ αρέσουν τα στάχυα.

Ισλανδία: Αυτή η γκόμενα έκανε τόσο σαματά γύρω από το όνομα της και τους εκνεύρισε όλους τόσο πολύ (φοβού τα πάνελ τα μεσημεριανά) που τελικά θα γυρίσει στη χώρα των πάγων (θα έλεγα αν ήμουν κοινότοπη) μια ώρα αρχύτερα. Επίσης απέδειξε ότι υπάροχυν και άλλες με τη φωνή της Καλομοίρας, εξαπλώνεται! Μου άρεσε πάντως το styling και εγκατάσταση πάνω στη σκηνή.

Αυτά. Κουράστηκα. Τα λέμε από Δευτέρα.


Ετικέτες ,

3 Comments:

Blogger averel

Χαρα στο κουραγιο σου. Ενταξει να το δεις (στο ζαπινγκ, ναι ξερω), αλλα να το γραψεις και με χρωματακια στις χωρες? Επαγγελματισμος.

19/5/06 1:53 μ.μ.  
Blogger loretta

Σήμερα δεν είχα δουλειά. Το άλλο πράγμα που έκανα ήταν μια εργασία της αδερφής μου για τη σχολή, δηλαδή ασύδοτο cory paste απο διάφορες σελίδες και διαμόρφωση στο word.

19/5/06 2:04 μ.μ.  
Blogger Dark_Morpheus

Επειδή είδα λίγο,επειδή έβλεπαν οι γονείς μου, θα συμφωνήσωμε την απόφασή σου να στηρίξεις Λιθουανία...Οι τύπο είναι οι καλύτεροι!

19/5/06 3:31 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home