Παραλήρημα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2005

Ο Αrthur, η Mary και τα New Year's Resolutions

Όταν πήγαινα πέμπτη δημοτικού, στα αγγλικά ήμουν στην τρίτη κανονική. Εκείνη λοιπόν τη χρονιά καθώς και την επόμενη η miss Emily στα αγγλικά μας έκανε ένα βιβλίο σε συνέχειες το οποίο δε θυμάμαι πώς ακριβώς το έλεγαν αλλά φοριόταν πάρα πολύ στα φροντιστήρια εκείνη την περίοδο κ plz αν το θυμάστε να μου το πείτε. Είχε υπόθεση και πολύ σασπένς!!!

Οι 2 κεντρικοί ήρωες ήταν ο Arthur και η Mary. Ο Arthur αν δεν απατώμαι ήταν υπάλληλος σε κάποια βιβλιοθήκη, κλασσικός κοκκινοτρίχης άγγλος με φακίδες, μη φαντάζεστε τώρα κανά μωρό ιδιαίτερα hot, μάλλον προς το not θα τον χαρακτήριζα, ψηλός και αδύνατος, ντυμένος με τριμμένα από τη χρήση κατά βάση άπλυτα τζην κ καμπάνες, ωστότσο απόλυτα συγχρονισμένος στη ζωή του με την ώρα του τσαγιού, μίζερος αλλά ταυτόχρονα αρκετά loser για να ανέβει στην εκτιμησή μου σε ασυνείδητο επίπεδο από τότε που ήμανε ακόμα παιδάκι -είδε ο γύφτος τη γενιά του- καθώς μπεκρούλιαζε με την πρώτη ευκαιρία και γενικά ρεμάλιαζε στις παμπ μέχρι να τον διώξουν -στο ellada θα λέγαμε μέχρι πρωίας.

O Arthur ήτανε αιωνίως in love με τη Mary η οποία φυσικά δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα. Γενικά ήταν απάλευτος τυπάκος κ προσπαθούσε να καταστρώσει διάφορα τύπου-loser-πάντα σχέδια δράσης για να της πιάσει κουβέντα και να κάνει o φουκαράς draw attention και ένα καλό first impression, τα οποία φυσικά αποτύγχαναν όλα παταγωδώς προς τεράστια άλλοτε απογοήτευση και άλλοτε διασκέδαση του παιδικού αναγνωστικού κοινού.

H Μary ήτανε ξανθιά, πολύ αδύνατη και όμορφη αγγλιδούλα κ αυτή με τις καμπάνες της και τα τζινάκια της. Δε θυμάμαι άλλες λεπτομέρειες για τη ζωή της εκτός από το γεγονός πως είχε ένα όμορφο κ τακτοποημένο σπίτι σε αντίθεση φυσικά με την τρώγλη-γιάφκα του Arthur.

Κομπαρσιλίκια στο βιβλίο έκαναν 2 ακόμα ήρωες. Έπαιζε ο Bruce, λεφτάς αντίζηλος του Arthur ο οποίος αντικειμενικά ήτανε πολύ greek lover δλδ μελανούρι, με τη μαύρη τρίχα του στήθους να ξεπροβάλει από το μισάνοιχτο λαχούρι πουκάμισό του -βλέπετε ήταν της μοδός τότε το body hair-, επιδειξίας με το πορτοφόλι του και το κάμπριο σπορ αμάξι του -προς τεράστια ζήλια- ψώρα του Arthur- έβγαζε συχνά ραντεβού τη Mary προς απογοήτευση κ οργή του παιδικού φυσικά αναγνωστικού κοινού.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα lesson όπου είδε κ απόειδε ο Arthur πήγε σε μια παμπ ήπιε τον κώ%^ του και μετά αποφάσισε όπως ήτανε επαρκώς μεταξύ tipsy κ λιάρδας -κ μάλλον πιο κοντά στο δεύτερο- να πα να της τα ξεράσει όλα ο μαύρος. Προς κακή του τύχη βέβαια πέτυχε παρκαρισμένο το Bruce όξω από το σπίτι της λεγάμενης κ το σχεδιο πήρε πού&*.

Όπως είναι εξώφθαλμο η συνέχεια της βραδιάς διαδραματίστηκε σε 2 παράθυρα. Το μεν ζεύγος Mary-Bruce πήγανε σε ξενέρωτο-ρομαντικό ρεστοράν με κεράκια να χαλβαδιάζει ο μπήχτης παλιο-Bruce όσο τον έπαιρνε αλλά ευτυχώς -για όλους- το πρόσωπο δεν ενέδωσε. Το βιβλίο όπως είναι φυσικό εστίασε στο τι ακριβώς παρείγγειλαν και στους απαραίτητους διαλόγους με το γκαρσόνι. Από την άλλη ο Arthur επέστρεψε σε παμπ να πειραματιστεί με τις επιπτώσεις του ζύθου στην ψυχολογία και τη σωματική αντοχή του ανθρώπου, πότσο μάλλον του πακετωμένου και την επόμενη μέρα πήγε στη δουλειά με εμφανές hangover αλλά μην το κάνουμε κα θέμα γιατί δεν ήτανε δα κ η πρώτη φορά!

Κομπάρσος στο βιβλίο ήτανε και μια καστανή γεματούλα με σγουρά φουντωτά μαλλιά ονόματι Sheila -το έχω συγκρατήσει το όνομά της γιατί θυμάμαι με είχε εντυπωσιάσει ως weirdo- της οποίας δυστυχώς έχω λησμονήσει τα λοιπά στοιχεία. plz αν υπάρχει blogger που τα έχει συγκρατήσει ας με διαφωτίσει κ θα χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη.

Για να μη σας αφήσω χωρίς δικαίωση πρέπει ξέρετε πως στο τέλος του δεύτερου βιβλίου η ερωτική εξομολόγηση έγινε με επιτυχία και το πρόσωπο ενέδωσε!!! Ακόμα θυμάμαι τη μέρα που κάναμε ανάγνωση τα εν λόγω κείμενα από το βιβλίο και την τρομάρα μου να μη μου ζητήσει η miss Εmily να κάνω ανάγνωση τον Arthur. Αλήθεια σας λέω σε ότι έχω ιερό -στο όνομα του τζατζίκη- θα έμενα σέκος από την τρομάρα και τη ντροπήηηηηηηηηηηη μου! Τέτοια ταύτιση με το δράμα των ηρώων!!!

Τέλος πάντων κα επειδή δικαιωματικά πια θα αναρωτιέστε γιατί κάθεστε και τα διαβάζετε όλα αυτά πρέπει να σας πω πως το χριστουγεννιάτικο lesson του δεύτερου βιβλίου ήτανε τα new years resolutions του ρημαδο-Arthur που λίγο πολύ ήτανε:
1. να του κάτσει η Mary με κάποιο τρόπο και
2. να ελαττώσει τα ξίδια.

Με αφορμή λοιπόν όλα αυτά θα σας πω και εγώ τη λίστα μου με τα όχι-και-τόσο προσωπικά new year's resolutions που δε με πειράζει να δημοσιοποιηθούν. Τα υπόλοιπα συγχωρέστε με τα κρατώ για πάρτη μου. Έχουμε και λέμε με τυχαία σειρά

  • να ελαττώσω δραματικά έως να βγάλω από τη ζωή μου το τσιγάρο -πολύ θεά για να πεθάνει κ έτσι τστστστσ-

  • να χάσω κανα κιλό ώστε να γίνω ακόμα πιο θεά γιατί έρχεται κ καλοκαίρι κ δε λέει-

  • να ξεκινήσω επειγόντως κάποιου είδους σωματική άσκηση κατά προτίμηση μη ελληνικούς, βάρβαρους χορούς -γιατί είναι κάπως διασκεδαστικοί κ παράλληλα βοηθούν τη σκηνική παρουσία- και δευτερευόντως γυμναστήριο -κλαψ-γιατί παραέχω γίνει ζυμαρούλης -πλατς-

  • να βελτιωθώ στην κατανόηση των μαθητών μου γιατί εκεί παίζει το 80% του παιχνιδιού

  • να ξαναξεκινήσω μαθήματα με τη δική μου δασκάλα-

  • να βάλω κάτω τους stifunko κ επιτέλους να γίνουμε υπερ-μπάντα όλων-των-εποχώνε 40 χρόνια επιτυχίες+έτσι-

  • να κάνω επιτέλους το πολυπόθητο ταξιδάκι Ισπανία-Πορτογαλία ή στην Ισλανδία-

  • να δω λίγο πιο ζεστά το ενδεχόμενο του να κάνω κανα μπάνιο αυτό το καλοκαίρι

  • να σβήσω από τη λίστα των 100 πραγμάτων που πρέπει να κάνω οπωσδήποτε πριν τα κακαρώσω κανά 2 bullets και στα καπάκι να τα αντικαταστήσω με άλλα

  • να κάνω ένα ταξιδάκι ως βουνό στο Μωάμεθ κ να πα να δω κάπου έξω τη λατρεμένη Μπγιορκ once again



Υ.Γ.1 Τα συγχαρητήριά μου στη miss Emily για την καταπληκτική επιλογή αυτού του μη ανιαρού και εντελώς διδακτικού από κάθε άποψη βιβλίου, δεν ξανάγινε!!!

Υ.Γ.2 Λατρεμένοι αναγνώστες, καλά να σας μπει το 6, σας στέλνω τις θερμότερες παραληρηματικές ευχές μου!!! Τα λέμε από του χρόνου!!! Deliria MUST-GO-ON&ON&ON&ON....

Ετικέτες , ,

27 Comments:

Blogger Taflinel

Η Sheila γούσταρε τον Αρθούρο αλλά αυτός ήταν κολλημένος με τη Μαίρη. Καλύτερη και από τις δύο ήταν η Jennifer, η αδερφή του, αλλά δεν έτρεξε κάτι μεταξύ τους για προφανείς λόγους. ;)

Ωραίες εποχές...

Υ.γ. Θεά επίσης η τυπική αγγλίδα landlady Mrs Χάρισον!

31/12/05 7:42 μ.μ.  
Blogger η Λίτσα

ευχομαι καλή χρονιά κι ακόμα περισσότερες παλαβομάρες…

1/1/06 11:55 μ.μ.  
Blogger isobel

φίλε taflinel έμεινα μαλ@#$% με την ελεφαντίσια μνήμη σου!!!
το λένε κ για μένα αυτό που+που αλλά εσύ με λεχεις ξεπεράσει
μπράβο!!!
κ να δεις θυμόμουν αμυδρά την ύπαρξη κάποιου υπερήλικου χαρακτήρα θηλυκού γένους!!!

λιτσάκι φχαρστώ επίσης, φιλάκια
christmas kisses to everyβοδι

2/1/06 1:35 π.μ.  
Blogger pillius

ο αχώνευτος Bruce τελικά αποδείχτηκε ότι τα φράγκα τα έβγαζε από ληστείες!
τί μου θύμισες...
πιθανόν να έχω ακόμα σε κανένα πατάρι αυτά τα βιβλία.
α, κάποια στιγμή η Μαίρη βάζει μια τάξη στη ζωή του Άρθουρ,μένουν μαζί και αυτός αποφασίζει να σπουδάσει! μπορεί αυτό να μην το είχατε κάνει,πρέπει να είναι στο τέταρτο βιβλίο της σειράς!(μεγάλη επιτυχία!)

2/1/06 7:41 π.μ.  
Blogger isobel

όλα καλά κ ωραία αλλά κανείς δε θυμάται τον τίτλο αυτού του βλιβλίου επιτέλους;
υπάαααααααααρχει κανείς;
αν υπάρχει ρωτάω

επίσης πρέπει να σας πω πως από πρωτοχρονιά κιόλας έσπασα ορισμένα από τα new year's resolutions μου
αυτό πα να πει loser στη ζωή or what?

2/1/06 11:23 π.μ.  
Blogger YO!Reeka's

Πω-πω φλασάκι! Λοιπόν, το βιβλίο το έχω κρατήσει, δηλαδή όλη τη σειρά (εκτός από τα workbooks) και την επόμενη φορά που θα πάω στο πατρικό μου θα τα αναζητήσω για να σας πω.
Επίσης, το προσωπικό μου κόλλημα ήταν ένα βιβλίο αγγλικών που είχε ήρωα έναν τύπο που τον έλεγαν Sam, ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός (νομίζω το σταθμό τον έλεγαν Radio One) και είχε έναν γάτο που τον έλεγαν Meeaw (Νιάου, δηλαδής). Και είχε μαζί μια κασσέτα με γαμάτα τραγούδια, από τα οποία ένα το θυμάμαι ακόμα.
ΥΓ. Η Jennifer είχε ένα γκόμενο, φίλο του Arthur ή κάτι τέτοιο, αλλά και η Sheila παντρεύτηκε στο τέλος, δεν θυμάμαι ποιον. Την θυμάμαι νυφούλα όμως,, definitely.

2/1/06 3:47 μ.μ.  
Blogger loretta

Τι λέτε ρε παιδιά, τι γαμάτο βιβλίο! Εγώ στις μικρές τάξεις των Αγγλικών έκανα το Discoveries με 2 ξενέρωτα αδέρφια από το Dover, τον Andy και την Kate οι οποίοι νομίζω ήταν και δίδυμα. Στη μετά Lower εποχή δε θυμάμαι τίποτα, προφανως τα βιβλία δεν είχαν εικόνες και είχα χάσει το ενδιαφέρον μου...
isobel ελπίζω να πραγματοποιήσεις τον πρώτο από τους στόχους σου γιατί έχουν αναστενάξει τα πακέτα μας!

2/1/06 8:32 μ.μ.  
Blogger Husker Du

Kala oloi Stragigaki pigainate?
4 vivlia eixe i seira:
-Starting out
-Getting on
-Turning point
-Open Road

Kali Xronia!

2/1/06 9:52 μ.μ.  
Blogger YO!Reeka's

Εγώ πάντως δεν πηγαινα στο Στρατηγάκη. Φαίνεται ότι ήταν γενιά δημοφιλές το βιβλίο

3/1/06 7:44 μ.μ.  
Blogger Idάκι

Καλά απίθανο isobel, πού τα θυμήθηκες!! Έκανα αυτά τα βιβλία μέχρι και το 4 και μου τα έφερε όλα πίσω τρέχοντας η αφήγηση (αν και ειλικρινά δεν θυμόμουν τις φάσεις στην παμπ, ποιος ξέρει ίσως επειδή τα έχω δει και κάνει πρώτη μούρη αυτά).

Θυμάμαι πάρα πολύ το κεφάλαιο που πήγαν όλοι εκδρομή σε ένα ποτάμι και ο Arthur σχεδόν κατάφερε να τους πνίξει κάνοντας ακροβατικά στη βάρκα. Από τότε θεωρούσα λίγο σαλεμένους τους Άγγλους! Μετά κατάλαβα το λάθος μου: είναι ΠΟΛΥ ως ΕΝΤΕΛΩΣ σαλεμένοι :D

Επίσης στην Α & Β κανονική έκανα τον Sam και τον Meow και αν θυμάμαι ορθώς τα βιβλία λέγονταν Sam @ Radio One & Two.

(ναι είμαι λίγους μήνες αργοπορημένη :P)

15/2/06 5:05 μ.μ.  
Blogger Alicemad_creations

http://www.youtube.com/watch?v=8vKXRj069z8&list=FL42WaoGt_ypnDkXsWhJDuCA&index=1&feature=plpp_video

31/5/12 5:38 π.μ.  
Blogger Alicemad_creations

PART ONE
1.- THE LIBRARY IN MIDDLEFORD
What’s (What is) this? It’s (It is) a library. We’re (We are) in a library in Middleford.Mr Steele, are you there? Yes I’m (I am) here. I am the chief librarian.Are you Arthur? Yes, I am. I’m (I am) Arthur NewtonWho’s (Who is) she? Is she Mary? Yes, she is. She’s (She is) Mary Stephens

31/5/12 5:42 π.μ.  
Blogger Δημήτρης «καφές»

Καταπληκτικό βιβλίο - θυμάμαι τη δασκάλα μας (ένα κουκλί) - την Αγγελική Λ...ρά στα αγγλικά Κυριακόπουλος! Άλλη εποχή!

21/3/19 12:00 π.μ.  
Blogger Δημήτρης

Καταπληκτικα και σε ποιον δεν μείναν στη μνήμη

22/10/19 11:30 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος

Τέλειο βιβλίο

27/2/20 8:49 μ.μ.  
Blogger Giorgos

Βρήκα αυτό...συγκίνηση...https://liabxl.wordpress.com/2014/02/09/getting-on-to-turning-point-how-i-learned-english/

31/10/20 11:26 μ.μ.  
Blogger Ouranio Toxo

Σας παρακαλω αν εχετε αυτη τη σειρα αγγλικων θα ηθελα να την φωτοτυπισω. Επισης και τα companion τους. Τηλεψωνιστε μου στο 6945733696. Ευχαριστω πολυ.

26/8/22 3:52 μ.μ.  
Blogger Ouranio Toxo

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

26/8/22 3:55 μ.μ.  
Blogger Ouranio Toxo

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

26/8/22 3:57 μ.μ.  
Blogger Ouranio Toxo

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

26/8/22 3:58 μ.μ.  
Blogger Ouranio Toxo

Θα ηθελα να φωτοτυπισω αυτα τα βιβλια. Τηλ επικοιν 6945733696.

26/8/22 3:59 μ.μ.  
Blogger Ouranio Toxo

Θα ηθελα να φωτοτυπισω αυτα τα βιβλια. Τηλ επικοιν 6945733696.

26/8/22 4:02 μ.μ.  
Blogger Ouranio Toxo

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

26/8/22 4:04 μ.μ.  
Blogger Ouranio Toxo

Σε παρακαλω παρα πολυ θα ηθελα να φωτοτυπισω αυτη τη σειρα μαζι με τα companion τους. Τηλ επικοιν 6945733696.Θα περιμενω εναγωνιως να με παρετε. Τα ψαχνω χρονια και δε βρισκω ακρη.. Ευχαριστω πολυ.

26/8/22 4:08 μ.μ.  
Blogger Ouranio Toxo

Σε παρακαλω παρα πολυ θα ηθελα να φωτοτυπισω αυτα τα βιβλια με τα companion τους. Παρτε με στο 6945733696.ευχαριστω πολυ. Χαρηκα που τα βρηκα. Εψαχνα χρονια χωρις αποτελεσμα.

26/8/22 4:13 μ.μ.  
Blogger Ouranio Toxo

Σας παρακαλω πολυ, θα ηθελα να φωτοτυπισω αυτη τη η σειρα. Παρτε με στο 6945733696.ευχαριστω.

26/8/22 4:15 μ.μ.  
Blogger Vasiliki K

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1PWuAcNzJvNAgJV6r_RLzw-Jo8I-2l0bi Μπορείτε να τα βρείτε εδώ!

16/3/23 2:27 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home