Παραλήρημα

Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2005

Με σκότωσες

Τις προάλλες δίδασκα Πολυμέσα στη Γ. Το μάθημα της ημέρας ήταν ο ψηφιοποιημένος ήχος κ τα πρότυπα mp3 κ MIDI. Για εισαγωγή κ κυρίως για να προσελκύσω το ενδιαφέρον τους -κάτι τέτοιο εν γένει επιτυγχάνεται μόνο με στριπτίζ του καθηγητή- τους έχω παέι CD από το σπίτι με μουσική ηλεκτρονική κε φτιαγμένη 100% στον υπολογιστή τύπου πριονοκορδέλα (kid606), με μουσικότητα αλλά ηλεκτρονική τύπου orbital κ φιάφορα είδη με φυσικά όργανα ηχογραφημένα (post, ethnik, κλπ).

Η μέθοδος προφανώς έπιασε κ τους εντυπωσίασα όντως. Γενικά σκάγανε μεταξύ τους περίεργα χαμογελάκια σε φάση "άτσα η κυρίιια" κ από ότι κατάλβα οι orbital ψιλο-άρεσαν...ήμουν τότσο χαρούμενη με όλο αυτό το σκηνικό μέχρι που κλασικά σηκώνεται διστακτικό χεράκι-απορία κ ρωτάει η μαθήτρια:
"κυρία, ξέρετε σαν τι είναι αυτό που ακούμε;"
λέω γω "ΟΧΙ"
"Εχετε πάει στη Βανδή;"
"ΟΧΙ!" με προσπάθεια να μη φανώ ενοχλημένη ή ξενερωμένη
"Ε να είναι σαν τα τραγούδια που βάζουν στα μπουζούκια πριν να βγει η φίρμα να τραγουδίσει"
"Με σκότωσες, lets drop the subject!!!"

Αυτά με την προσέλκυση του ενδιαφέροντος των μαθητών μου.
γενικά είναι απολύτως αλλεργικοί στην ηλεκτρική κιθάρα -εδώ που τα λέμε ώρες-ώρες μπορεί να μην έχουν κ τόσο άδικο, αυτό ήταν καφρίλα, sorry δεν το εννοώ-
καμμία επαφή με ηλεκτρονική μουσική ή έστω χαζο-dance
γνωρίζουν ωστότσο τα άπαντα του φοίβου, της έφης θώδη κ εν γένει όλα τα λαικά τρασο-χιτ. ενδεικτικά αναφέρω πως υπάρχει μαθητής που σταθερά σκάει στο γραφείο χωρία καν πρόφαση, μπαστακώνεται, με καρφώνει κ μουρμουράει:"εισ'αμάρτωλη, δε σε θέλλλλω πια".

Τις προάλλες τέλος πέρασα από την ιχθυόσκαλα να αγοράσω τίποτα γιατί λιμπίστηκα ψαράκι. Ε λοιπόν σας πληροφορώ πως οι ψαράδες είχαν βγάλει κασετοφωνάκι, ουζάκια κ ακούγανε SAKIS, σ'εχω ερωτευτεί!!!
Έπαθα πλάκα, πίστευα πως ένας ψαράς λόγω κουλτούρας κ επαγγέλματος το χρώσταγε στον εαυτό του κ στον κλάδο του τουλάχιστον να ακούει έναν Άκη Πάνου!!!
Τι να πεις, αλλάξανε οι καιροί

Ετικέτες ,

2 Comments:

Blogger Πάνος

Έπαθα πλάκα, πίστευα πως ένας ψαράς λόγω κουλτούρας κ επαγγέλματος το χρώσταγε στον εαυτό του κ στον κλάδο του τουλάχιστον να ακούει έναν Άκη Πάνου!!!

- Σεμνά, λέμε! -:)

Με την ευκαιρία, να πως έκανε μπάνιο ένας δάσκαλος που τον πήγαν (αναπληρωτή) σ' ένα ορεινό χωριό της Ρούμελης:

Ζέσταινε μια κατσαρόλα νερό στο "πετρογκάζ". Ζεστό + κρύο σε έναν μεταλλικό κουβά. Ο κουβάς ψηλά, να στέκεται πάνω στη μισάνοιχτη πόρτα του "δωματίου" (πλάι στην αίθουσα διδασκαλίας) και να ακουμπά στον τοίχο. Στις επίκαιρες στιγμές ο ηρωικός δάσκαλος τον έγερνε, με προσοχή μη χυθεί όλο το νερό μεμιάς και μείνει το "μπάνιο" μισό...

- Όχι, δε συνέβη την δεκαετία του '50. Ήταν πριν 4 μόλις χρόνια!

(ο άνθρωπος έφτασε με τα πολλά στον τόπο του, κοντά στη Βέροια - υποθέτω οτι πλένεται πια με λιγότερο σασπένς...)

27/11/05 9:29 μ.μ.  
Blogger loretta

Τι να λέμε τώρα... πονεμένο θέμα αυτό το μουσικό..

28/11/05 9:58 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Backlinks

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Home