Παραλήρημα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 07, 2005

lonely planetΕυτυχώς επέζησα του ταξιδίου στην ορεινή Κορινθία, οπότε δυστυχώς δε θα παραληρήσω όπως την προηγούμενη φορά. Στην αρχή βέβαια είχα σκιαχτεί λίγο γιατί καθώς πλησίαζα στο Κιάτο έβλεπα μαύρα κατάμαυρα σύννεφα και σκεφτόμουν > λες τώρα να την πάθω από βροχή και όχι από καύσωνα? Τελικά έβρεξε λιγάκι αλλά το αντιμετώπισα. Επίσης πήγα οργανωμένη, με 2 μπουκαλάκια νερό για να γλιτώσω τυχόν αφυδάτωση, αλλά τελικά δε χρειάστηκαν. Οπότε 2 πράγματα μένουν να σας πω:
1. Είναι μακριά, ακόμα και με τις καλύτερες συνθήκες (δλδ και αυτή τη φορά που πήγα από την άλλη διαδρομή (βλέπε) έκανα 4 ώρες πήγαινε – έλα, 200km σύνολο και μάλιστα γύρισα από την Εθνική – ο χειρότερος δρόμος στην Ελλάδα. Isobel ελπίζω να μην πάς εκεί, αν και ίσως να είναι καλύτερα από Σχοινούσα)
2. Έκανα για σας φωτορεπορτάζ βρε. Και είδα…

Είδα τη θέα από το Φενεό

Είδα το πιο μικρό χωριό του κόσμουΑν δε βλέπετε καλά η δεξιά ταμπέλα γράφειΚαι η αριστερή ταμπέλα γράφειΠράγματι στενό...

Είδα ένα βουνό σαν καράβιΜια καλλιέργεια με αναβαθμίδες (η φίλη μου η Δώρα θα κάνει διδακτορικό με σχετικό θέμα)Ένα κοπάδι hi-tech τραγιά(όχι αυτά, αυτά τα είδα μετά) που φορούσαν κίτρινα σκουλαρίκια και στα 2 αυτιά και υποθέτω ότι αυτό συνέβαινε για τους εξής λόγους:
1. Για να τα εντοπίζουν από δορυφόρο (εντάξει είναι λίγο τραβηγμένο)
2. Για να ξέρουν τίνος είναι το κοπάδι τέλος πάντων
3. Γιατί ωραίοι είμαστε, αλλά πόσοι είμαστε (και ποιοι, μπορεί να ήταν και αριθμημένα, η Κανέλλα, η Χιονούλα κλπ.)


Τη θέα πάνω από το Δερβένι (σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώθηκε το μεγαλείο που έβλεπα εκείνη τη στιγμή)Τη βρυσούλα που ήπια νερό την άλλη φορά! Βρίσκεται στην Εβροστίνα ή Ευρωστίνα. Δεν έχουν αποφασίσει μάλλον πως γράφεται γιατί η ταμπέλα στην είσοδο και την έξοδο του χωριού το έγραφε με τον πρώτο τρόπο και οπουδήποτε αλλού μέσα στο χωριό το είδα γραμμένο με το δεύτερο.Ένα μπαλκόνι που αξίζει τον κόπο. (Το δέντρο μου χάλασε λίγο τη φωτογραφία)Καλά ήτανε αλλά κουράστηκα. Ελπίζω την επόμενη φορά να έχω και παρέα γιατί τόσες ώρες μόνη μου στο αυτοκίνητο αρχίζω να παραμιλάω.

6 Comments:

Blogger J95

Παίζει να έμεινες στον ίδιο ξενώνα που είχα πάει την άνοιξη.

7/9/05 10:29 μ.μ.  
Blogger fade

Ααααχ, πατρίδα
Έχω χρόνια να ανέβω στα ορεινά. Ελπίζω να κανονίσουμε καμιά εκδρομούλα φέτος

Α, και το χωριό το λένε συνήθως Ευρωστίνη (νομίζω).

8/9/05 12:21 π.μ.  
Blogger isobel

κοίτα να δεις...
ωραίο φαίνεται το τοπίο, η φύσις, αλλά τα χωριά μάλλον προσ χωριά φαντάσματα φέρνουν ωστότσο...
για 9 μοριάκια κ στο 3ωρο από Αθήνα
δε γα#$%^&*
ή καλύτερα δε γα#$όταν γιατί τη θέση στη Γκούρα μου την πήραν
δε πειράζει όμως γιατί ούτε άνεργη είμαι πλέον ούτε κ απαλπισμένη

όταν δηλώσω τις προτιμήσεις μου θα σας τις πω...

8/9/05 12:42 π.μ.  
Blogger bloody sunday

Πολύ ωραίο φαίνεται... και το μπλογκάκι σε στυλ οδοιπορικού πολύ καλό!

8/9/05 3:25 π.μ.  
Blogger loretta

@J95: Ποιό ξενώνα χρυσέ μου, για δουλειά πήγα και έφυγα αμέσως. Μάλλον δε διάβασες το προηγούμενο μου post. Πάντως είδα οτι έχει αρκετούς ξενώνες και μάλιστα πολύ γραφικούς και περιποιημένους.

@fade: Δήμος Ευρωστίνης είναι αυτός που έχει έδρα το Δερβένι. Το χωριό λέγεται Ευρωστίνα (ή Εβροστίνα), προφανώς υπάρχει διαμάχη μεταξύ των κατοίκων για τη σωστή ορθογραφία μπλα μπλα μπλα...

@isobel: φαίνεται λίγο έρημο αλλά παρ'οτι απομακρυσμένο είναι αρκετα οργανωμένο. Κυκλοφορεί κόσμος (όχι μόνο παππούδες)κλπ. Πάντως όταν δηλώσεις τις προτιμήσεις σου μπορείς να με στείλεις για φωτορεπορτάζ.

8/9/05 9:56 π.μ.  
Blogger Συνήθης Ύποπτη

Καλά, τρελάθηκα με το που είδα τις φωτογραφίες από το Στενό καθώς εκεί έχω περάσει πολλά ΣΚ τα τελευταία χρόνια. Βλέπεις, είναι το χωριό της κολλητής μου.

Πέρασες και από την πλατεία (χαχαχα) με τον πλάτανο που τρέχει νερό;

Κι επειδή φαντάζομαι ότι δεν πρόλαβες, την επόμενη φορά να ανέβεις στην Καλόγρια, δίπλα από το Στενό. Α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-ο τοπίο!!! Απλά θα μείνεις εκεί. Τίποτε άλλο.

:D

9/9/05 3:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Backlinks

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Home