Παραλήρημα

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2006

Γάμος αλά Ανέκδοτο

Το επόμενο Σ-Κ παντρεύεται ένας συμφοιτητής μου. Είναι ο πρώτος που παντρεύεται από τον κύκλο των γνωστών μου. Για την ακρίβεια είναι ο δεύτερος, αλλά ο πρώτος γάμος δεν παίζει, είναι κ καλά secret. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως ο υποψήφιος γαμπρός ήταν ο τελευταίος για τον οποίο θα μάντευε οποιοσδήποτε γνωστός μας ότι θα παντρευτεί πρώτος.

Ίσως γιατί όλοι τον θυμόμαστε ως πολύ παιδάκι στα πρώτα έτη. Ίσως γιατί για καιρό υπήρξε μέγας πιπινοκυνηγός με πολλές περιπέτειες στο ενεργητικό του. Ίσως γιατί το εν λόγω άτομο ήταν ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ασόβαρο. Παντελώς. Ενδεικτικά αναφέρω πως το αγαπημένο του χόμπι –δυστυχώς με επεκτατικές συνέπειες- είναι να παίζει Manager. Πωρωμένα όμως.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το να πεις ότι ο γάμος αυτός ακούγεται τύπου ανέκδοτο –αν όχι αυτοκτονιακός- θα ήταν ένα σχόλιο άκρως προσβλητικό για τους μελλόνυμφους. Όχι όμως σε αυτή. Ενδεικτικά αναφέρω πως ο γαμπρός που δεν έχει ακόμα υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, ούτε κ διαθέτει σταθερή δουλειά, έχει δηλώσει ήδη την επιθυμία του να κάνει παιδιά τύπου άμεσα. Μάλιστα προσέθεσε πως επειδή τα δικά του παιδιά θα είναι μεγαλύτερα σε ηλικία από τα παιδιά όλων των υπολοίπων συμφοιτητών (τα οποία για την ώρα δεν υπάρχουν), τα δικά του θα υπερισχύουν με άνεση εναντίον τους και θα τα πλακώνουν στο ξύλο ανελέητα.

Η τελετή θα λάβει χώρα στο νησί καταγωγής και των 2 μελλόνυμφων, όπου και θα τηρηθούν και διάφορα άλλα άκρως ξενερωτικά έθιμα όπως πχ. Το ΚΡΕΒΑΤΙ. Μα sorry τώρα, αλλά τι πα@#%$^ είναι αυτές εν έτει 2006; Ποιο κρεβάτι δλδ κ ποιος είναι ο συμβολισμός του εθίμου σήμερα κ μάλιστα για ένα ζευγάρι που είναι χρόνια μαζί κ τον τελευταίο καιρό ουσιαστικά συζούσαν;

Πάντως οφείλω να του αναγνωρίσω πως ΘΕΛΕΙ να τεκνοποιήσει, όσο ντελιριακό και να είναι αυτό. Αλλιώς νομίζω πως όπως έχουν σήμερα τα πράγματα δύσκολα κάποιος παίρνει την απόφαση να προβεί στην άκρως δεσμευτική αυτή κίνηση. Βέβαια θα μου πείτε, όταν υπάρχει οικονομική άνεση στην οικογένεια κάποιες δυσκολίες αμβλύνονται.

Γιατί σε αντιπαράθεση, έχω να αναφέρω κ το παράδειγμα από 2 ξαδέλφια μου με χρόνιες σχέσεις κ αυτά, τα οποία ενώ θέλουν κ παραθέλουν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου δεν τους το επιτρέπει αυτό η άτιμη η φτώχια, ή καλύτερα όπως οι ίδιοι θα έλεγαν, η κοινωνική τους τάξη. Γιατί αν δε μπορεί πχ. ο γαμπρός λέει να αγοράσει το υπερ-μονόπετρο για τη νύφη ή αν δε μπορεί η νύφη να βάλει το υπερ-νυφικό με την Άρτα κ τα Γιάννενα επάνω, εμ δε γίνεται δουλειά γιατί μια φορά παντρεύεσαι να μη γίνουν όλα όπως πραγματικά τα θες!!!

Για να μην περάσω στο θέμα ΓΛΕΝΤΙ ΓΑΜΟΥ. Εκεί πια κ αν οργιάζει η υπερβολή. Γιατί με πρόσχημα το προηγούμενο επιχείρημα πρέπει η οικογένεια να κλείσει τουλάστιχον ένα κτήμα στα ΑΠ ή ΒΠ για το γλέντι αν όχι το ίδιο το Νάσιουτζικ που το προτιμούν και οι σελιέμπριτις, όπου θα σερβιριστούν τα σούπερ-ντούπερ-γκουρμέ εδέσματα για την απαραίτητη επίδειξη στα σόγια κ τους συναδέλφους. Αποτέλεσμα; Για να μην πάρουν ο καθένας ένα γαμο-δανειάκι για τους παραπάνω σκοπούς, το μυστήριο αναβάλλεται επ’ αόριστον.

Ε μα sorry κιόλας αλλά αυτό δεν είναι γάμος, τσίρκο είναι. Προτιμότεροι μου φαίνονται οι ομαδικοί μουσουλμανικοί γάμοι σε γήπεδο με totally kitch τούλι+ότι ναναι νυφικά με λαμπιόνι οι νύφες κ οι γαμπροί με κουστούμι παντελώς άκυρου χρώματος (πχ.κυπαρισσί) και φυσικά όλοι οι νεόνυμφοι σοβαροί κ αγέλαστοι σα να τους πηγαίνουν για σφαγή. Πιο ειλικρινές μου φαίνεται αυτό σα φάση από τα δικά μας εδώ τα ξεφτιλίκια.

Επιτρέψτε μου να κάνω ειδική μνεία στην ξενερωτικότερη των λεπτομερειών σχετικά με το γλέντι του γάμου: τα λαβοτράγουδα, τύπου «Love bites» ή οτιδήποτε σε HIΜ κ φυσικά το αδιανότητο ξεφτιλίκι της εισόδου του παντρεμένου πλέον ζευγαριού στο χώρο του γλεντιού όπου αφού χορέψουν μόνοι τους το λαβοτράγουδο της επιλογής τους (απλά πρέπει να έχει ενημερωθεί έγκαιρα ο DJ), μετά καπάκι μπαίνει κλαρίνο ή νησιώτικο κ το σούρνουνε κ αυτό κ μετά ό,τι ναναι σερί. Πάντως τα λαβοτράγουδα αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία τύπου σφήνα στο πρόγραμμα κάθε γλεντιού γάμου.

Εξ’ ου λοιπόν κ έλαβα τα μέτρα μου κ γω κ προειδοποίησα τη μητέρα –ένα επεισόδιο παραλίγο να το πάθει- πως ΑΜΠΟΤΕ –λέμε αν τυχόν ποτέ- παραβρεθώ φορώντας το γνωστό λευκό φόρεμα σε τέτοιου τύπου τελετή να μην περιμένει πανηγύρια κ γιορτές μετά ούτε σε κτήματα, ούτε σε ταβέρνες, ούτε κλαρίνα, ούτε νησιώτικα, ούτε Βανδή, ούτε Πλούταρχο. Κομμένη. ΔΕΝ ΤΗΝΕ ΠΑΛΕΥΩ γω με δαύτα. Θα κλείσουμε ένα μπαρ της αρεσκείας μας –ίσως κ με νοσταλγική διάθεση απέναντι στη νιότη μας- τύπου Decadance και θα πάμε εκειδάς να κάνουμε κανά ροκσταριλίκι.

Πάντως πέτυχα στο ποπάκι προ 1,5 μήνα κατά τύχη ένα μπάτσελορ πάρτι για νύφη που είχε κάπως πλάκα, όσο να το πεις. Ακούστε τι είχανε κάνει. Είχανε πάρει ένα τούλινο πέπλο και είχανε σκεπαστεί από κάτω οι φίλοι κ φίλες της νύφης και απλά τα πίνανε. Το μόνο που δε γνωρίζω είναι αν technically επιτρέπονται οι άνδρες καλεσμένοι στο bachelor πάρτυ κάποιας νύφης κ αντιστρόφως. Το άλλο που είχαν κάνει ήταν που τυπώσανε χαρτάκια με το όνομα της νύφης κ έναν αριθμό κινητού κ τις μοιράζαν τυχαία στους παρευρισκόμενους άνδρες κ έλεγε πχ «Loretta, παντρεύομαι σε 2 βδομάδες, πάρε με τηλ στο 1234567890».

Πάντως το έθιμο με τα στριπτιζάδικα μου φαίνεται εντελώς χαζό. Ειδικά όταν πηγαίνουν γυναίκες. Νομίζω πως το θέαμα θα είναι ασεξουαλικό to the bone. Άσε το concept που μου φαίνεται άκρως ξενερωτικό ακόμα κ για τους άνδρες, αν κ στη δική τους περίπτωση αναγνωρίζω (μάλλον) την αισθητική αξία του θεάματος. Κ καλά τι; Θα καταπιέζεται ο γαμπρός από την επ’ αύριον κ για αυτό το ρίχνει έξω με τους φίλοι του την τελευταία βραδιά της λευτεριάς του να του κουνηθεί κ κανά μ@#*%; Μπα; Τι μας λες κύριος… ε λοιπόν, αν ζορίζεσαι πια τόσο πολύ ο μελλόνυμφος τι να πω κ γω, μήπως να το αφήνατε καλύτερα;

Άσε που μεταξύ μας σιγά τον περιορισμό. Άλλωστε, οι ανδροπαρέες ασχολούνται κατά καιρούς με ένα κάρο μαλ@#$%^. Βλέπουν αθλητικά, ασχολούνται με αυτοκίνητα, ξεκληρίζουν κοπάδια τρώγοντας παιδάκια κ μπριζολίδια, πίνουν τον κώλο τους. Άλλοι στο Ματσατσούτετς καλή ώρα κυνηγούν μπεκάτσες κ ό,τι άλλο πετάει. Φαντάζομαι πως η φαντασία μου ωχριά. Χάθηκε λοιπόν να ασχοληθούν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με κάτι από όλα αυτά;

Μάλλον την έχω χάσει τη μπάλα κ λέω μαλ@#&* τελευταία.
Gogo, μη με ακούς καλύτερα, εύχομαι βίον ανθόσπαρτον κ που σαι, αν ποτέ τεκνοποιήσω κ γω να ξέρεις, θα τα στείλω muai-tai τα δικά μου να μάθουν να ξυλοφορτώνουν πρώτα κ μετά θα τους γνωρίσω τα δικά σου.

Ετικέτες

16 Comments:

Blogger Sofia

Με πλήγωσες μόνο με το σχόλιο για το Κρεβάτι.

Ο συμβολισμός δεν έχει να κάνει μόνο με το σεξ αλλά με το στέριωμα, το μόνιασμα και την κοινή στέγη και κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Και πέρα από τις παπάρες... πού αλλού θα πετάξουν τα λεφτά ρε;

22/8/06 12:57 μ.μ.  
Blogger isobel

μα το συγκεκριμένο κρεβάτι είναι ένα τυχαίο στο μέρος όπου κάνουν το καλοκαίρι διακοπές, όχι στο σπίτι όπου θα μείνουν!!!
ποιο μόνιασμα;

22/8/06 1:25 μ.μ.  
Blogger Sofia

Το κρεβάτι παραμένει συμβολικό. Τί να κάνανε, να φέρνανε το κανονικό; Ή να τους στέλνανε όλους στο σπίτι;

22/8/06 2:55 μ.μ.  
Blogger isobel

@sofia: ξέρω κ γω, τι να πω μάλλον με τους συμβολισμοί δεν τα πάω καλά

@disturbed: συμφωνώ απόλυτα με την ψευδαίσθηση της χλίδας που αποζητά κάθε ανασφαλής ανθρωπάκος, αλλά αυτό που με ενοχλεί είναι πως ενώ πολλοί νεόνυμφοι συνειδητοποιούν το τσίρκουλο της εν λόγω εκδήλωσης κ πως κατά πάσα πιθανότητα σε άλλη έκφανση της ζωής τους θα προτιμούσαν τη χλίδα γιατί απλά έχουν διαφορετικές προτιμήσεις (πχ. ένα ωραίο αυτοκίνητο) αφήνουν τις οικογένειες τους να ξεπαραδιάζονται κ να τραπεζώνουν κόσμο που το ζευγάρι δε θα καλούσε ποτέ κ από πάνω κάνουν κ πρόβα ζειμπέκικα κ νησιώτικα για να μην ξεφτιλιστούν στα πλήθη

22/8/06 3:19 μ.μ.  
Blogger averel

Συμφωνω απολυτως. Ολοι οσοι παντρευονται βριζουν την διαδικασια και τον μικροαστισμο τους, αλλα στο τελος, διαπραττουν το εγκλημα του Dj και των νταουλιων.
Αν ποτε γινει και σε μενα πραγματικοτητα το ονειρο της μανας μου, με βλεπω για δημαρχειο, bar, ξυδια και μετα ταξιδι τρελο με τα λεφτα που οι αλλοι δινουν στην βιομηχανια του γαμου. Αν και οι περισσοτεροι τα ιδια ελεγαν.

22/8/06 3:48 μ.μ.  
Blogger isobel

@averel: όλα ωραία+καλά μου ακούγονται πλην της ατάκας "το όνειρο της μάνας μου", μόνο της μανούλας είναι δλδ το όνειρο κ μόνο για να της το εκπλήρωνες (φαντάζομαι αυτής + της νύφης) θα γινόταν κάποιου είδους νταβαντούρι;

22/8/06 7:07 μ.μ.  
Blogger averel

Νομιζω πως αν ηταν στο χερι μου, δεν θα ηθελα να καλεσω την τριτη θεια μου με το μουστακι, ουτε την ταδε οικογενειακη φιλη μου με ειχε καλεσει στον γαμο της κορης της.
Θα ηταν κατι απλο, με φιλους, συγκινηση και σιγουρα οχι πεταμενα λεφτα.

22/8/06 9:22 μ.μ.  
Blogger ilias n.

βασικά παίζει τρελό περιστατικό με 23άχρονη συμμαθήτρια που εφέτο παντρεύτηκε αλλά τώρα που το σκέφτομαι είναι σπέσιαλ περίπτωση. ανήκουν και οι δύο σε μια αίρεση (ήταν η εκκλησία τους στην πρώην γειτονιά μου κάθε Κυριακή μεσημέρι μαζεύονταν και τραγούδαγαν συνοδεία πιανακίου "Η Μπάρμπι τραγουδιάρα" -μας τα είχαν κάνει να!) και μάλλον παντρεύονται νωρίς αυτοί. τι έλεγα;
(παραλλήρησα κ γω)

22/8/06 11:07 μ.μ.  
Blogger Sunflyer

Τα βλέπω και ανατριχιάζω από τώρα. Φτού-φτού μακριά από μένα τέτοια καραγκιοζιλίκια (με το συμπάθιο δηλαδή).

23/8/06 12:15 π.μ.  
Blogger isobel

ευχαριστώ όλους για τα καλοκαιρινά παραληρηματικά σας σχόλια, they make my world go round (πάλι κακόκεφη είμαι σήμερα)

23/8/06 10:47 π.μ.  
Blogger Trilian

Ως επί το πλείστον συμφωνώ! Οι διαφωνίες είναι ελάχιστες του στυλ «ανακοινώνω στην μάνα από τώρα τι θα συμβεί αν εγώ παντρευτώ»… γιατί να την πικράνω την άμοιρη με κάτι που στατιστικά έχει πολλές πιθανότητες να μην συμβεί; Άσε που είναι και σε δύσκολή ηλικία και τα καρδιακά επεισόδια θερίζουν…

24/8/06 11:41 π.μ.  
Blogger isobel

@argentina: πάλι μας αποστόμωσες
@trilian: σωστάαααα

24/8/06 12:32 μ.μ.  
Blogger vasvoe

αμ εγώ δεν ανακοίνωσα τίποτις. πήγαμε στο δημαρχείο, φτιάξαμε τα χαρτιά την πέμπτη, και το σάββατο πήγαμε με δυο μάρτυρες, τα υπογράψαμε κι αυτό ήτανε! μετά στο σπίτι μας (30 τετραγωνικά) έφτιαξα ένα παστίτσιο μούρλια κι ανοίξαμε κι ένα κρασί και φάγαμε εμείς, οι μάρτυρες (οι κουμπάρες δλδ), και οι γονείς άντρα μου... κι αυτό ήτανε!

το βράδυ βέβαια πέρασε όοοολο το τμήμα πληροφορικής και συναφών τμημάτων του τοπικού πανεπιστήμιου από τα 30 τετραγωνικά μας (τα ξύδια τα έφεραν μόνοι τους και ήπιαμε και μεις)!! χιχι

24/8/06 2:40 μ.μ.  
Blogger vasvoe

...κι αυτό ήτανε!! (τα τετραγωνικά για την ακρίβεια ήταν 27)

24/8/06 2:41 μ.μ.  
Blogger isobel

μπράβο vasvoe, είσαι αξιοθάυμαστη
ονειρεμένος ο γάμος σου, βέβαια τα 27 τετραγωνικά κανένας δε θα χαλιόταν να ταν περισσότερα...

24/8/06 3:25 μ.μ.  
Blogger vasvoe

Οκ για φοιτητές καλά ήτανε και τα 27 πίστεψέ με!!
στο μεταξύ έχουν γίνει 97!!

25/8/06 12:45 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home