Παραλήρημα

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2006

Μυρμήγκι Project (Μέρος 3o - Η συντροφιά του δοχείου)

Η βασίλισσα αφού κατανόησε το βασικό της προορισμό στο μάταιο τούτο κόσμο δεν έλεγε να σταματήσει να τον εκπληρώνει με φανατισμό. Αυτό σύντομα οδήγησε σε ένα γενικότερο στριμοκωλίκι στη φωλιά.


Λίγες μόλις μέρες αργότερα και με την πρόοδο της εκκόλαψης να συνεχίζεται το δοχείο του Α κυριολεκτικά μετατράπηκε σε έναν παιδικό σταθμό για…μυρμήγκια. Μυρμήγκια όλων των ειδών ξεπρόβαλαν: πιο μικρά και πιο μεγάλα, προνύμφες με ή χωρίς μάτι και κάποια αβγά. Στη μέση όλων αυτών φυσικά ή αυτού μεγαλειότης να σφύζει από περηφάνεια, ενεργητικότητα και φυσικά μητρική στοργή!!!

Με τα μικρά + Με τα μεγάλα



Τα μυρμηγκάκια λέει αφού γεννηθούν, αμέσως μετά δεν πολύ-κινούνται. Για την ακρίβεια δεν στέκονται καν καλά στα ποδαράκια τους κ είναι σα μαστουρωμένα. Ακόμα και στο φαγητό τα βοηθά η βασίλισσα. Αυτό στην αρχή ανησυχούσε τον Α ο οποίος έβλεπε τα μωρά κ δεν καταλάβαινε αν είναι ή όχι ζωντανά.

Δείτε εδώ μια γενική άποψη των τούνελ πάνω από τη φωλιά της βασίλισσας.


Οι βόλτες και οι εξερευνήσεις τους ξεκινούν λίγες μέρες αργότερα. Αυτό κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την όλα φάση γιατί υπάρχει δραστηριότητα σε πολλά σημεία του δοχείου ταυτόχρονα, όπως θα δείτε και στις φώτο.

Τι παρατηρείτε εδώ; Ε;


Η λεπτομέρεια που μας ενδιαφέρει είναι το ξέμπαρκο μυρμήγκι-Μαγγελάνος που βολτάρει μόνο του με εξερευνητική Πλην όμως ανέμελη διάθεση στη δεξιά μεριά του δοχείου.

Ενώ εδώ ο Μαγγελάνος κατέκτησε την κορυφή…του δοχείου και όπως είναι εξώφθαλμο πανηγυρίζει κιόλας!!! Είναι αυτό που λέμε climb every mountain!!!!
Γιούπι!!!!!!!!!!!

Επίσης λέει η υγρασία των τελευταίων ημερών έκανε το ζελέ του δοχείου να μαζέψει κατά τόπους με αποτέλεσμα να δημιουργθούν εσωτερικά στο δοχείο πυκνώματα κ αραιώματα. Αν κάποιο λέει από τα μικρά μπουσουλόντα μυρμηγκάκια πέσει μέσα σε ένα αραίωμα, χάνει την ισορροπία του κ γκουρδοπλατσανάει μέχρι το επόμενο πύκνωμα. Στο σημείο όπου καταλήγει η πτώση του, θες από το σοκ, μένει σαν αναίσθητο για αρκετές ώρες πριν να ξανασαλέψει.

Να δείτε κάποιες λιποθυμίες στη φώτο που ακολουθεί.


Με πιάνουν οι αναισθησίες μου

Άφησα για το τέλος μια εικόνα αρκετά σκληρή. Παρακαλώ τα ανήλικα κ όσοι έχουν ευαίσθητη κράση να κλείσουν τώρα το παράθυρο και να μη συνεχίσουν την ανάγνωση αυτού του κειμένου.


Η ζωή όπως έχει τις ευχάριστες, έτσι έχει κ τις δυσάρεστες πτυχές της. Θα μου πείτε, αυτό το ξέρατε κ δίκιο θα χετε. Μπαίνω λοιπόν στο ψητό. Σε κάποια φάση λέει ο Α έλειψε από το σπίτι για κανά 2ήμερο. Γυρίζοντας λοιπόν αντίκρυσε διάφορα μυρμηγκάκια τεμμαχισμένα. Ποτέ όμως δεν έμαθε τι προκάλεσε το θάνατό τους. Το υπόλοιπο δοχείο και κυρίως η φωλιά τελούσαν εν ειρήνη.

Το αστυνομικό δαιμόνιο -Πίκος Απίκος- ξύπνησε μέσα του και έκτοτε δεν αφήνει το δοχείο στιγμή από τα μάτια του (και από την ψηφιακή του)!!! Η αιτία θανάτου δυστυχώς ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί. Παρατηρήστε λοιπόν με τη σειρά σας προσεκτικά αγαπητοί αναγνώστες τη φωτογραφία αυτοψίας –μπορείτε να βάλετε έτσι για το εφέ στη μύτη σας αυτή την ουσία που φορούν οι ιατροδικαστές κ η Scully όταν κάνουν νεκροψία αν κ δε βρωμάει-, διερευνήστε το διαπραχθέν έγκλημα και δώστε μας τη δική σας διάγνωση.

Για να βοηθήσω το δαιμόνιό σας, πάρτε κάποιες εναλλακτικές. Έγκλημα πάθους ή εργατικό ατύχημα; Τρομοκρατική ενέργεια, Πραξικόπημα ή προβοκάτσια; Βρείτε την αιτία θανάτου κ κερδίστε προσφορά του παραληρήματος:
[κρεσέντο με τύμπανα] ένα ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ ΦΥΤΟ να το ταίζετε στο στόμα μυγούλες!!!
να δείτε εδώ φωτογραφικό ντοκουμέντο από το εν λόγω φονικό φύλλο που μόλις έχει καταβροχθίσει μια μυγούλα το φτερό της οποίας φαίνεται ολοκάθαρα (έτσι γιατί σα να διακρίνω μια δυσπιστία στο μάτι του αναγνώστη τώρα τελευταία)


Δράττομαι επίσης της ευκαιρίας να παραθέω 2 ακόμα "απολαυστικές" ιστορίες βασανισμού εντόμων που μου αποκάλυψε ο Α από την παιδική του ηλικία.
1) Σφήκα d' oro
Μια φορά λέει ο Α έβαλε μια ολοζώντανη σφήκα μέσα σε ένα μικρό χυτήριο. Έριξε πάνω της λιωμένο χρυσό με αποτέλεσμα να την μετατρέψει σε επιχρυσωμένο...κόσμημα. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος. Δυστυχώς το κόσμημα δεν επιβίωσε στο χρόνο γιατί ορισμένα από τα τμήματά του ήταν τόσο ευαίσθητα (φανταστείτε πχ τα ποδαράκια της , ιιιιιιιιου), που καταστράφηκαν πολύ σύντομα

2) Bee in empty space
Καταρχήν ξεκαθαρίζω τη φάση λέγοντας πως η εν λόγω μέλισσα επιβίωσε, τώρα το τι ψυχή παρέδωσε άγνωστον. Ο Α την τοποθέτησε μέσα σε οικιακό μηχάνημα αφαίρεσης του αέρα.

Στη αρχή λέει το έντομο ήτο ζωηρότατο. Στη συνέχεια άρχισε να πιέζει το έμβολο αφαίρεσης του αέρα. Η μέλισσα δε μάσαγε μία. Συνέχισε φανατικά την αφαίρεση αέρα μέχρι που η δραστηριότητά της άρχισε να περιορίζεται. Εκεί είδε πως το κόλπο πιάνει όντως κ συνέχισε μέχρι που η μέλισσα λιποθύμισε κ δε σάλευε διόλου. Τότε αποφάσισε να ανοίξει το κουτί να διαπιστώσει το θάνατο, αλλά το επτάψυχο ζωον ξύπνισε κ έκανε τα δικά του.

Ο Α επανέλαβε τη διαδικασία της αποσυμπίεσης για άλλη μια φορά μόνο που την άφησε λιπόθυμη σε συνθήκες κενού για κανα 10λεπτάκι πριν ανοίξει έκ νέου το κουτί. Το αποτέλεσμα το γνωρίζετε εκ των προτέρων. Αυτό που όμως δε γνωρίζετε είναι πως ο Α την άφησε να ζήσει αφού πρώτα σιχτίρησε απογοητευμένος.
Προφανώς, δεν ήταν η μέρα του!!!

Ετικέτες ,

5 Comments:

Blogger Idάκι

Γουάου θα πω, κ ξαναμανά γουάου... Πόνεσε η ψυχή μου με τα τεμαχισμένα μυρμήγκια η αλήθεια είναι... Έχω μια λύση στο μυστήριο, αλλά είναι πολύυυυυυ μπανάλ εν σχέσει με τις δικές σου συναρπαστικές! Μήπως, λέω μήπως, έβαλε κρύο μετά από ζέστη κ έσφιξε το τζελ όσο έλειπε ο Α, και διέλυσε λιπόθυμα μυρμήγκια;

My two pennies...

2/8/06 6:49 μ.μ.  
Blogger loretta

H διαλεύκανση δε θέλει Σκάλι αλλά ΦΥΣΙΚΑ Γκιλ Γκρίσομ, ο οποίος και CSI είναι, και λαλά με τα ζωζύφια έχει. Εγώ θα ποντάρω στη μάνα. Μου φαίνεται πολύ evil προσωπικότητα.
Όσο γι αυτόν τον Α... Είχε φίλους όταν ήταν μικρός; Μήπως τα πειράματα του τα έκανε και σε άλλα όντα..; Καλά τη συσκευή που αφαιρεί τον αέρα - πρέπει να έχει και η μάνα μου μια από το lidl για τα polybag - αλλά το χυτήριο που το βρήκε???

2/8/06 8:34 μ.μ.  
Blogger isobel

@id: νομίζω πως θέτεις σοβαρότατη υποψηφιότητα για το σαρκοφάγο φυτό με αυτό σου το σχόλιο... ας περιμένουμε λίγο ακόμα να δούμε τι θα πουν κ οι ανταγωνιστές

@loretta: από το λίγο σχετικά που ξέρω τον Α μου φαίνεται απόλυτα caring άτομο σε σχέση με τους δίπλα του κ χωρίς έντονες εξάρσεις,
όσο για το χυτήριο πρέπει ν ομολογήσω πως κάποιες από αυτές τις συμπτώσεις δεν είναι κ τότσο... συμπτώσεις αλλά φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει με τον ίδιο αφού τότε ήταν μόλις παιδάκι

3/8/06 11:28 π.μ.  
Blogger l'esprit de l'escalier

isobel, δεν έχω λόγια που ταιριάζουν στο μεγαλειώδες του ποστ αυτού και γενικώς των ποστ Mυρμήγκι Project. Σ' το πα και στο ξαναλέω, επιτελείς έρ-γο! Είμαι πολύ εντυπωσιασμένη, ειλικρινά, τόσο, που δεν κοτάω να κάνω μαντεψιά για τα αίτια θανάτου, θα πω σίγουρα βλακεία. Του τύπου τα σκότωσε η μάνα επειδή είχαν τραυματιστεί από τις κατολισθήσεις του ζελέ. (Και πολύ εστεναχωρήθηκα που χαθήκαμε στο synch και δεν ξαναβρεθήκαμε έκτοτε, isobeeeel!)

4/8/06 3:06 π.μ.  
Blogger isobel

@lespritia: λυγμ καλό μου

4/8/06 11:44 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home