Παραλήρημα

Τρίτη, Αυγούστου 02, 2005

Οι Ακρίδες Ξανάρχονται

Την Τρίτη δεύτερη μόλις μέρα των εκπτώσεων κάναμε με την αδερφή μου το μέγιστο σφάλμα να επιχειρήσουμε ψώνια στον πεζόδρομο του Χαλανδρίου.
Παιδιά, επαναλαμβάνω, ήταν ΜΕ-ΓΙ-ΣΤΟ σφάλμα!

Γινότανε της που$%^&τσας!


Κυράτσες κλώσες των ΒΠ, επαγγελματίες shoppers που συστηματικά κ ανελλιπώς
κάθε βδομάδα σηκώνουν παρέα με κάποια φίλη τους ή με την κοράκλα τους φοιτήτρια στο Deeree ή μαθήτρια ιδιωτικού BΠ σκολείου. Ταυτόχρονα όμως με τους επαγγελματίες βγήκαν παγανιά να σηκώσουν κ όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Το αποτέλεσμα ήταν προφανές: απλά υπήρχαν μαγαζιά όπου όλος αυτός ο κόσμος δε χώραγε!

Κάτσαμε λοιπόν κ εμείς με την αδερφή μου σε παγκάκι στον πεζόδρομο πίνοντας νεράκι για να δροσιστούμε κ κάνοντας τσιγαράκι κ χαζεύοντας τις κλώσες να τσακώνονται για το ποια είδε το μπλουζάκι πρώτη κ επομένως το δικαιούται. Ειλικρινά αυτή την παράνοια δεν την καταλαβαίνω...

Καταρχήν δηλώνω πότσο πολύ μου αρέσει να σηκώνω.

Θεωρώ το shopping therapy μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις σε αυτή τη ζωή -κάποια στιγμή ίσως θα πρεπε να μιλήσουμε όλοι μαζι κ για τις υπόλοιπες- κ ευχαρίστως θα μπορούσα να εργαστώ δια βίου ως σύμβουλος αγορών, δλδ ως αυτός που πάει να ψωνίσει έναντι κάποιου άλλου που βαριέται να το κάνει ή απλά δεν έχει χρόνο τότσο για τον εαυτό του όσο κ για τα δώρα που θα θελε να κάνει στους φίλους του.
Κ αν ακόμα δεν καταλάβατε, μόλις σας έκανα επαγγελματική πρόταση ντάξει;
Άνεργος άνθρωπος είμαι!

Αν είχα –λέμε άμα- πολλά λεφτάκια θα ψώνιζα κ εγώ συνέχεια αλλά όχι στο έτσι, όχι στριμωγμένη κ βιαστική. Στην τελική αν είσαι η κυράτσα που έχεις τα λεφτά που έχουν αυτές γιατί να τρέχεις να ποδοπατιέσαι έτσι δεύτερη μέρα των εκπτώσεων μαζί με το λαουτζίκο; Πότσο μπανάλ!

Τι ανάγκη έχεις να το κάνεις αυτό;

Γιατί δεν πας πχ στην Κηφισιά κ στο Κεφαλάρι ή πχ στο Attica Land of Shopping να χεις την άπλα σου;

Άραγε αξίζει ένα ρημάδι μπλουζάκι με έκπτωση μόλις 20% τόσο τσαμπουκαλίκι, ξύλο, βρισίδι κ γενικά κόπο να ξεσηκώνεσαι από το σπίτι σου, να παρκάρεις στο Χαλάνδρι που είναι κόπος (βέβαια ίσως οι κυράτσες να το βάζουν στο πάρκιν έτσι κ αλλιώς επειδή δεν ξέρουν να παρκάρουν);

Στο σημείο αυτό θα θελα να καταγγείλω τα μαγαζιά -όχι μόνο στο Χαλάνδρι- που μέχρι κ το τέλος της δεύτερης εβδομάδας των εκπτώσεων δεν έκαναν 50% έκπτωση.
Τσιφουτιές φίλες κ φίλοι καταναλωτές!
30%, 25% σου λέει κ μάλιστα με την αρχική τιμή τόσο υπερκοστολογημένη ώστε να σου ρχεται μία ή άλλη.

Τέλος θα θελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία της βόλτας μου από το Attica.
Αυτό πα να πει μεγάλη ζωή παίδες.
Για να πούμε του στραβού το δίκιο, εμάς αυτό το μαγαζί δε μας αφορά εν γένει ολωσδιόλου, με εξαίρεση την περίοδο των εκπτώσεων.

Είναι τεράστιο χωρίς όμως να καταντά στριμόκωλο. Επίσης ΔΕΝ είναι κακάσχημο, οι τύποι φωνάξαν κ ένα διακοσμητή πριν το φτιάξουν. Βέβαια εγώ από design δε ξέρω. Μπορεί ο χώρος να μην είναι trendy ή τέλοσπάντων comme-il-faut, πάντως δεν είναι ο συνδυασμός τεράστιο-γύφτικο-πανικόβλητο όπως ο Hondos στην ομόνοια κ είναι πιο όμορφο κ ήσυχο από το Notos. Η αλήθεια ειναι πως οι όροφοι έιναι λίγο δαιδαλώδεις τύπου ΙΚΕΑ, ωστότσο υπάρχουν πινακίδες να σου λένε προς τα που βρίσκεις τι.

Καταγγέλω κ πάλι τις κυράτσες-κλώσες που ξέρετε τι πηγαίναν να κοιτάξουν πρώτα;
Τα Cavalli τρομάρα τους!
Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα;
Θα μπαίνατε εσείς στον κόπο μανδάμ να τα κοιτάξετε τα Cavalli πριν τα φορέσει η Go Helena μας;

Καταγγέλω με αποτροπιασμό αυτή την απαράδεκτη φετινή μόδα με τα floral, τα τσιγγάνικα, τα ethnic (θα ξεράσω) κ γενικά όλο το στυλ τύπου Παπαρίζου (είναι ethnic-chic συνδυασμός λεοπάρ-φλοράλ-δαντέλα ίιιιου) που κυριαρχεί σε όλα τα φτηνά μαγαζιά τύπου ΖARA εξαναγκάζοντας όλους εμάς τους θηλυκού γένους φρικαρισμένους με την τρέχουσα τάση καταναλωτές να στραφούμε αναγκαστικά σε διαφορετικές κ κατά βάση ακριβότερες λύσεις προκειμένου να αποφύγουμε απλώς την κακογουστιά!

Αυτή είναι λοιπόν η φετινή τάση. Αναγκαστικά κ αποκλειστικά κ μόνο τώρα στις εκπτώσεις στρεφόμαστε σε υπερκοστολογημένες λύσεις που με τη γελοία έκπτωση των 25%-30% -κ μη χέσω τώρα που δε μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο- μας έρχονται απλώς ακριβά κ όχι απλησίαστα.

Για σας τους άνδρες πάλι τα πράγματα είναι αντικειμενικά πιο δύσκολα νομίζω γιατί οι φτηνές λύσεις είναι ακόμα λιγότερες, ενώ οι πιο ακριβές κ trendy είναι συνήθως totally gay, κ λέγοντας αυτό δε θέλω να προσβάλλω τους ομοφυλόφιλους, καμμία σχέση, απλά μιλώ για το μαλ#$%&νο τρόπο με τον οποίο η εμπορευματοποίηση κ τα συμφέροντα ορισμένων θέλει τα αγόρια να ντύνονται, σαν κραγμένες δλδ!

Κ αν φίλοι αρσενικοί αναγνώστες του blog βαρεθήκατε ή θεωρείτε απλώς το θέμα που καταπιαστήκαμε πολύ γυναικείο για πείτε μας, πότε ψωνίσατε τελευταία φορά;
πότε δείξατε πραγματικό αγοραστικό ενδιαφέρον;
Μήπως οι ενδυματολογικές σας επιλογές επαφίενται εξ ολοκλήρου στα δώρα που σας κάνουν σε γιορτές κ γενέθλια οι φίλοι σας;

Κ έρχεται κ το κερασάκι!
Η Astra ανακοίνωσε πως για όλους τους αγανακτισμένους κατόχους εισιτηρίων WS θα δοθεί από μήνα Σεπτέμβρη εκπτωτικό κουπόνι αξίας 10 έουρος, μπας κ φιλοτιμηθεί κα ξεστριντζώσει ο κόσμος με το φιάκο τους κ πατήσει κ κάνας άνθρωπος στο GAGARIN!
Τι να το κάνω το κουπόνι τότε Κε Τριανταφυλλίδη;
Τώρα το χρειάζομαι κ για άλλο σκοπό!

2 Comments:

Blogger loretta

Εγώ έχω να καταθέσω την επιτυχία των φετινών εκπτώσεων, και θα έγραφα ολόκληρο αναλυτικό post με την ιστορία του μαγιώ (γιατί είναι μεγάλη) άλλα λυπάμαι avel, kouk και fu που θα κάθονται να διαβάζουν (λέμε τώρα). Περιληπτικά:
Είχα δει ένα μπανιερό-κόλαση πριν τις εκπτώσεις στα 77euro. Η πωλήτρια μου τα ζάλισε να το πάρω γιατί "αποκλέιεται να το έβρισκα μετά την πρώτη μέρα των εκπτώσεων". Φυσικά και δεν το πήρα και περίμενα καρτερικά. Την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων είχε πέσει στη συγκλονιστική τιμή των 60euro (ξεσκιστηκάν). Προσπάθησα να το βγάλω από το μυαλό μου με πόνο καρδίας αλλά φευ. Χθες λοιπόν μετά από τουρ σε 2 τράπεζες και ΔΕΗ, είπα να κάνω άλλο ένα ντου στο μαγαζί μπας και ξεστραβώθηκαν και το κατέβασαν. Και επειδή ο υπομονετικός τσίπης ανταμείβεται, το μαγιώ ήταν ακόμα εκεί και έκανε πλέον 38euros. Και μη μου πέιτε οτι και πάλι δεν έβγαλε κέρδος η κλώσσα με το εσωρουχάδικο. Με γειά μου!

2/8/05 7:14 μ.μ.  
Blogger ilias n.

Xααχαχαχαχχα εκπτωτικό κουπόνι, θα κάνουν μήπως και κλήρωση για καμια δωροεπιταγή; Μεσιέ, στους White Stripes πήγα, όχι στα Καρφούρ. Κάνε ζντούπ στην Άστρα!

2/8/05 9:16 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home