Παραλήρημα

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2006

www.apw8hmena-kollhmata.de (Μέρος 2ο)

7.Κατοικίδια Ζώα
O Γερμανός είναι φιλόζωος. Ειδικά στο Βερολίνο λέει έχουν μαζευτεί πάρα πολλά κατοικίδια τα τελευταία χρόνια, κυρίως σκύλοι. Οι Βερολινέζοι βγάζουν τακτικότατα βόλτα τα ζωάκια τους κ μάλιστα τα κυκλοφορούν με άνεση κ στο μετρό. Περιέργως ακόμα κ σε πάρκα (για τα πεζοδρόμια δεν το συζητώ) ΔΕ βλέπει κανείς όλον τον τόπο χεσμένο πράγμα αναμενόμενο αν όλα αυτά τα κατοικίδια βρίσκονταν στην Αθήνα. Πιστεύω πως οι ιδιοκτήτες ζώων κυκλοφορούν διακριτικά με τσιτόγκο-σκατομαζωχτήρι ανά χείρας –αυτό με τη δαγκάνα- κ καθαρίζουν την πόλη. Παντως εντυπωσιάζει η εμμονή τους με την καθαρότητα στη ράτσα. Σχεδόν κατ’ απόλυτη πλειοψηφία οι σκύλοι τους είναι καθαρόαιμα –σαν να τους έχουν πάρει από pet shop- ενώ οι μη καθαρόαιμοι έχουν συνήθως ιδιοκτήτες άστεγούς ή κατοίκους καταλήψεων.
Προσωπική Παρατήρηση:Έτσι κ γω τον επόμενο μήνα που θα πάρω την Princessa μου (είναι ακόμα πολύ μωράκι) θα κυκλοφορώ κ γω στην Εύβοια με σκατομαζωχτήρι κ θα γελάσει πάλι κ το παρδαλό κατσίκι. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει πού τα πουλάνε, ας με συμβουλέψει.

8. Μωρά
Άλλο πάλι κ τούτο. Αυτοί έχουνε παλαβώσει κ γεννάνε συνέχεια. Ειδικά σε γειτονιές όπως η Prenzlauer Berg βλέπεις ΟΛΟΥΘΕ μπόμπιρες, όλων των μεγεθών. XS – σε μάρσιπο (φοβερό γκάτζετ), S σε μωρουδιακό κάθισμα ποδηλάτου απορροφητικό στους κραδασμούς (γιατί τα ποδήλατα παίζουν ΠΑΑΑΑΡΑ μα παααααρα πολύ -ΕΥΓΕ), Μ σε καροτσάκι όπως ακριβώς τα ξέρετε. Τύπου ΧΑΜΟΣ!!! Το λένε και οι στατιστικές πως η περιοχή έχει ανεπανάληπτο baby boom. Πάντως κ τα μωρά (όπως κ τα σκυλιά) τα βγάζουν όλη τη μέρα βόλτα, πολλές φορές κ ταυτόχρονα.
Θλιβερό Bottom Line:Οι Γερμανοί στάνταρ κ διαπιστωμένα κάνουν πολύ+συχνά σεξ. Παρακαλώ μην ξανακούσω πέρι λατίνων εραστών κλπ bullshit γιατί θα τα σπάσω όλα…

9. Γονείς
Η συνομοταξία αυτή συμπεριφέρεται διαφορετικά από την αντίστοιχη δική μας. Αποκλείεται να μη σας έχει τύχει σε κάμπινγκ η μανουλο-μάνουλο ευρωπαία φρικομάνα με τα 3 παιδάκια της που γυρνοβολάνε πενταβρώμικα όλη μέρα τσιρίζοντας, με τα χέρια βουτηγμένα στη λάσπη κ αμέσως μετά στο στόμα (αυτό είναι λούπα), που πέφτουν κάτω γκρεμοτσακίζονται ανοίγει το πόδι τρέχει αίμα κλαίει το πιτσιρίκι αλλά η μάνα πέρα βρέχει γιατί κάνει καμάκι εκείνη την ώρα κ δεν ευκαιρεί (ο πατέρας πίνει διαρκώς μπίρες). Αυτό το σκηνικό φανταστείτε το λιγότερο έντονο. Πχ. Κυριακή μεσημεράκι η οικογένεια πάει flee market. Όλοι ανεξαιρέτως (εκτός απ’ το μωρό) τσιμπούν για το δρόμο coca-cola 0 calories. Πάνε ψωνίζουν φαγιά, ρούχα κλπ. Τα παιδιά (πλην του μωρού) ξαμολιούνται σχεδόν χωρίς καμιά επίβλεψη κ τρεχοβολάνε στα χορτάρια (προσοχή: δεν είναι απαραίτητη η συνεχής οπτική επαφή με το γονέα) εκτός κ αν ψήνονται να παρακολουθήσουν το υπαίθριο grunge gig σε κάποιο παρακείμενο Garten ή Beach bar. To μωρό παραμένει σε αγκαλιά, μάρσιπο ή καρότσι μόνο αν δεν κινείται, αλλιώς μπουσουλάει στα χώματα πανευτυχές.
Παρατήρηση:Κ μετά σου λέει πως οι Γερμανοί πίνουν μπίρες για να ξεσπάσουν κ να καταπολεμηθεί το άγχος της εβδομάδας. Ο τουρίστας που τα βλέπει όλα αυτά δλδ τι πρέπει να κάνει; Να το ρίξει στην πρέζα;

10. Φρικιά
Το φρικιό ανθεί στη Γερμανία όχι μόνο σε ποσότητα αλλά κ σε τεράστια ποικιλία. Υπάρχουν για όλα τα γούστα. Μικρά κ μεγάλα, αρσενικά, θηλυκά κ ομοφυλόφυλα. Με μοικάνες κ βαμμένα μαλλιά σε όλα τα χρώματα κ σχέδια. Στο μετρό μπορεί να κυκλοφορούν σχεδόν με τα εσώρουχα κ να έχουν ποικίλλες ερωτικές περιπτύξεις. Με ή χωρίς piercing εκεί που φαίνεται κ εκεί που δε θες να ξέρεις. Το ίδιο κ τα tattoos. Γενικά το tattoo το έχει κάνει κ η κουτσή Μαρία εκεί πέρα. Επίσης στο διάβα σου συναντάς ποικίλα καταστήματα με ρούχα, παπούτσια κ gadgets ειδικά για τα φρικιά, αλλά φρικο-section συχνότατα περιλαμβάνουν κ τα περισσότερα τρεντο-μάγαζα. Επίσης γενικά η κοινωνία εκεί έχει το φρικιό σε μεγαλύτερη υπόληψη από τη δική μας. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει κ με τα μέταλλα κ τους γκοθάδες που κάλλιστα μπορούν να φορούν πχ οδοντοστοιχία δράκουλα με σταγόνες αίματος στο μετρό ή να παραγγέλνουν Iron Maiden καιπιρίνια σε κάποιο μπαρ. Επίσης πωλούνται κ κατάμαυρα Iron Maiden έπιπλα.
Παρατήρηση:Αν κάποιος εντοπίσει οπουδήποτε Βjork-οικιακά gadgets ας με ειδοποιήσει παρακαλώ. Θα του είμαι υπόχρεη.

11. Σκηνική Παρουσία
Γενικά ο πληθυσμός της πόλης είναι ολίγον wild τόσο σε εμφάνιση όσο κ σε συμπεριφορά. Ο μέσος Έλληνας είναι καρα-φλοράντζα του κερατά μπροστά τους από κάθε άποψη. Υπάρχουν ορισμένοι που στυλιστικά είναι απερίγραπτοι. Πχ η πιθανότητα κάποιος ενήλικας να κυκλοφορεί στο μετρό ξεβράκωτος κ με τον κώλο του εμφανώς χεσμένο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 0. Στην περίπτωση που συμβεί μια τέτοια συνύπαρξη σε κάποιο συρμό, οι υπόλοιποι Γερμανοί συνεπιβάτες του ΔΕΝ θα τον κοιτούν περίεργα. Αντιθέτως θα προβούν σε ποικίλλα γέλια ή σχόλια οι Μεσόγειοι τουρίστες -αδέρφια. Οι υπόλοιποι πιο νορμάλ στυλιστικά νέοι άνθρωποι είναι απλώς ΧΥΜΑ. Αυτή είναι η λέξη τους. Πχ. Σε μια συναυλία χορεύουν τον κώλο τους μέχρι τελικής πτώσεως (βεβαίως βοηθούν σε αυτό κ τα 6-pack μπίρας που έχουν ήδη καταναλώσει). Επίσης σε κάποια φάση εκεί που καίγεται το πελεκούδι σπάνε κ κανά μπουκάλι κ αφού μαζέψουν τα γυαλικά χορεύουν κ ξιπόλιτοι πάνω. Ιιιιιιιου!!!
Οι γυναίκες είναι πραγματικά ψηλές. Προφανώς οι άνδρες κάτι τέτοια τα πιάνετε πρώτοι. Αυτό το παρατηρεί η 1,60 ελληνίδα κ σε όλα τα μαγαζιά τύπου Zara όπου κανένα ρούχο δεν είναι καλό πάνω της. Επίσης δεν είναι τότσο στημένες –να μην πω ποζαρισμένες- ούτε κ προκλητικές, ούτε κλπ dressed to kill όσο εμείς. Βεβαίως αυτό πού+πού φτάνει στα άκρα.
Οι άνδρες δεν είναι όλοι ωραίοι. Γενικά είναι κ αυτοί ψηλοί, κ αυτοί ΧΥΜΑ, πιάνουν κουβέντα χωρίς υφάκι κ τουπέ. Πάντως εμένανε προσωπικά το στυλ του πολύ ξανθομπάμπουρα Φριτς-Πριτς δε μου αρέσει στον άνδρα, αν κ τώρα που το ξανασκέφτομαι μου σκάνε κάτι εξαιρέσεις περίλαμπρες.
Παρατήρηση προς εμάς τους Έλληνες:Πρέπει να κόψουμε την πόζα επειγόντως. Επίσης να βγαίνουμε που+που κ σε κανά παρκάκι με μπίρα από το περίπτερο. Το απλό είναι ωραίο.

Ετικέτες ,

5 Comments:

Blogger vasvoe

πάρα πολύ ωραία τα λες και λυσσάω να γυρίσω γερμανία. άντε και το σεπτέμβρη πάω κι εγώ μια βδομάδα βερολίνο. όλη η μπλογκόσφαιρα έχει πάει στο μεταξύ πάντως. το καινούριο παρίσι, σου λέει. (απευθείας easy jet από παρίσι λέω εγώ)

5/8/06 2:27 π.μ.  
Blogger vasvoe

αιντέ... από αθήνα...

5/8/06 2:28 π.μ.  
Blogger YO!Reeka's

αυτό με τα κακάκια των σκυλιώνε πάντως είναι τρελός πολιτισμός- στο θησείο όποτε βρέχει όλα τα πάρκα ζέχνουν από τη σκατίλα :Ρ
ΥΓ συμφωνώ 100% για την πόζα

5/8/06 8:40 μ.μ.  
Blogger isobel

@vavsvoe: στο εύχομαι ολόψυχα...

@gelial: κοίτα, αυτό με το μάζεμα του σκατού στη βόλτα είναι κάπως άβολο φαντάζομαι (αν κ θα το επιχειρήσω κ γω με την princessa)
όσο για τα περί πόζας, μα φυσικά κ έχω δίκιο, κ το θλιβερότερο είναι πως αυτή τη διαφορά δεν την έχουμε μόνο με τους Γερμανούς αλλά κ με όλους τους άλλους Ευρωπαικούς λαούς που έχω επισκεφθεί (επιφυλάσσομαι μόνο με τους Ιταλούς που παίζει να ναι κ αυτοί insecure)

8/8/06 11:54 π.μ.  
Blogger loretta

Στα επόμενα γενέθλια, γιορτή, επέτειο, εθνική εόρτη κλπ της isobel, θα βάλουμε όλοι από 50 σεντς και θα της πάρουμε ένα σκατομαζωχτήρι.
Νομίζω πως είμαι ο μόνος άνθρωπος που δεν τρελαίνεται να πάει στο Βερολίνο. Ήτανε να πάμε κι εμείς πριν το Πάσχα και δεν έκατσε λόγω δουλειάς αλλά δεν έσκασα και πολύ. Ίσως γιατί ΟΛΟΙ πάνε Βερολίνο. Όλοι οι γνωστοί μου έχουν πάει τα τελευταία χρόνια ή ενδέχεται να πάνε σύντομα. Είναι κάτι σαν το Κουφονήσι. :Ρ
Πάντως εγώ vasvoe είχα διαβάσει οτι το Βερολίνο είναι το νέο Άμστερνταμ, το οποίο ήταν το νέο Λονδίνο. Τέτοια μαλακία σε κανένα ΒΗΜAgazino πρέπει να την είδα, αν όχι Athens Voice...

8/8/06 12:59 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home