Παραλήρημα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2005

Όξω σατανάδες


Αναφέρομαι φυσικα στους διαφημιστές - μουσικούς επιμελητές οι οποίοι αυτή τη φορά έβαλαν Ramones σε διαφήμιση πιστωτικής κάρτας. Τι άλλο θα δούμε - ή μάλλον θα ακούσουμε? Sonic Youth σε διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας? Pixies για στεγάστικό δάνειο? Θα γίνουν της μόδας τώρα οι Ραμόνες και θα λένε όλοι "καλύτεροι και από αυτούς που λέγανε το αϊ λαϊκ γιου γιε αϊ λαϊκ γιου γιουχουχου στη διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας, λες να είναι καινούριοι?"

Ετικέτες

6 Comments:

Blogger J95

Το τραγούδι δε λέγεται "αϊ λάικ γιου" λέγεται "Βόνταφοουν".

15/12/05 10:49 π.μ.  
Blogger Tyler Durden

sounds nice, ramones before the 8 o'clock news.

15/12/05 12:44 μ.μ.  
Blogger noooneeee

Ο συμπαθέστατος τραγουδιστής των Raining Pleasure είχε πει κάποτε: "Παίζαμε μια συναυλία και μάς ζητούσαν να παίξουμε 'το cosmote' ".

Οταν είχα πάει στο Σταυρό του Νότου (Μπλιαχ!) σε μία συναυλία τους, ήμουν από τους λίγους που χτυπιόντουσαν στο Billy's Hard Laid του πρώτου άλμπουμ - ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ. Οι περισσότεροι ήρθαν μόνο για το χιτάκι.

Ετσι είναι αυτά τα πράγματα.

15/12/05 1:01 μ.μ.  
Blogger ilias n.

χαχα μόλις χτες την είδα τη διαφήμιση και νόμιζα πως έχω παραισθήσεις. Και είναι και της εθνικής η κάρτα, ε; Είμαστε πολύ πρόχω ως κράτος...

16/12/05 4:23 μ.μ.  
Blogger noooneeee

loretta, θυμήθηκα ότι και παλαιότερα τα είχες βάλει με τον π@π@κ@λι@τη για τον ίδιο λόγο.


Πάντως καταλαβαίνω την ανησυχία σου.

Κατά κόρον η μουσική που ακούγεται στις διαφημίσεις συνδυάζεται με τις ίδιες τις διαφημίσεις: ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ = CRAP, ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ. Μουσική στη Διαφήμιση = Αντίστοιχα κακή.

Οταν λοιπόν συνδυάζεται αυτό το κακό πράγμα με κάτι καλό, μάς χαλάει τη γεύση του καλού. Και μετά, όταν ακούμε το πάλαι ποτέ αγαπημένο μας κομμάτι, θα μάς θυμίζει τα συναισθήματα που έχουμε όταν βλέπουμε μία διαφήμιση, που είναι τυπικά: αηδία, αποστροφή κ.λπ.

Η μέγιστη ειρωνεία βέβαια είναι στις διαφημίσεις της vodafone με το τραγούδι των Dandys. Οι ίδιοι έχουν εκφράσει ανοιχτά τα συναισθήματά τους για τις διαφημίσεις και το πώς ρίχνουν την ποιότητα ζωής μας. Κάθε φορά που έβλεπα διαφήμιση με το τραγούδι τους, είχε ακριβώς το αντίθετο effect από αυτό που ήθελε ο διαφημιστής.

Πάντως, κάτι μού λέει ότι δεν πρόκειται να κλονιστεί η θρησκευτική μου πίστη στους Pixies αν συμβεί κάτι αντίστοιχο και εκεί. Εχουν χτίσει γερά θεμέλια αυτοί. ;)

16/12/05 6:05 μ.μ.  
Blogger libertarian

Εγώ από την άλλη χαίρομαι όταν ακούω τραγούδια που μου αρέσουν στις διαφημίσεις. Θυμάμαι στην Ιταλία υπήρχε μια διαφήμιση ενός αυτοκινήτου όπου ακουγόταν το embers fire των Paradise Lost. Επίσης μου κάνει τρομερή εντύπωση όταν ακούω metal ως μουσική υπόκρουση σε εκπομπές στην τιβι (τελευταίο κρούσμα ήταν μια εκπομπή του Χαρδαβέλα που είχε Iron Maiden) και το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι: Είμαστε ΠΑΝΤΟΥ! :Ρ Κάποιοι από τους σημερινούς ηχολήπτες, διαφημιστές, παραγωγούς κτλ ήταν παιδιά σαν και εμένα που άκουγαν metal. Ούτε που θα το φανταζόμουν μικρός ότι θα ακούω την μουσική που μου αρέσει στα mainstream media. Δεν το βλέπω ως κάτι αρνητικό. Τσάμπα διαφήμιση στην μουσική που ακούμε.

16/12/05 10:01 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home