Παραλήρημα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2005

Είδη βλακείας

Υπάρχουν άλλα εκτός από τα παρακάτω;

1. Βλακεία οφειλόμενη σε τσιγκούνικο DNA.
2. Βλακεία οφειλόμενη σε τυφλό έρωτα.
3. Βλακεία οφειλόμενη σε τεμπελιά και βαριεστημάρα.
4. Βλακεία οφειλόμενη σε χρόνια ανασφάλεια.
5. Βλακεία οφειλόμενη σε εγωπάθεια.

Εγώ κατακρίνω δημόσια τα νούμερα 3, 4 κ 5. Εσύ;

7 Comments:

Blogger isobel

νομίζω πως αρκετά συχνά τα 4,5 συνυπάρχουν στο ίδιο άτομο δημιουργώντας έναν συνδυασμό impaixtable!!!

πάντως κ το 1 είναι κατακριτέο γιατί νομίζω δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στην κοινωνικοποίηση καθώς το εν λόγω άτομο αφ ενός περιορίζει χωρίς λόγο τα εξωτερικά του ερεθίσματα κ αφ ετέρου αναγκάζει όλους τους φίλους του να συμβιβαστούν με τις δικές του επιθυμίες ή τους απομυζά

το 3 πάντως νομίζω πως υπάρχει σε κάποιο βαθμό σε όλους μας οπότε μάλλον το κατακρίνουμε όταν η προερχόμενη από αυτό βλακεία ξεπεράσει κάποιο δικό μας υποκειμενικό όριο

συνοψίζω
- οι ανασφαλείς κ εγωπαθείς ταυτόχρονα δεν παίζονται
-- οι μόνο ανασφαλείς ή οι μόνο εγωπαθείς παίζονται/ΔΕΝ παίζονται
--- οι τσιγγούνηδες παίζονται ΔΥΣΚΟΛΑ
---- οι τεμπέληδες ως ένα βαθμό παίζονται
----- οι loverμάνοι -κ στο θηλυκό του- ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ


να υποθέσω πως το 2 το σχωρνάμε;

26/9/05 6:48 μ.μ.  
Blogger noooneeee

Χμμμμ η βλακεία από τυφλό έρωτα καμμιά φορά δεν παίζεται.

Δε λέω, συγχωρείται, όπως συγχωρούνται και όλα αν κάποιος είναι μεγαλόψυχος, αλλά το γεγονός παραμένει ότι η βλακεία από έρωτα είναι επικίνδυνο πράγμα.

Ο λόγος είναι ότι μπορεί να σε τυφλάνει πραγματικά, κάνοντας σε να μην καταλαβαίνεις και τα πιο στοιχειώδη πράγματα.

Και αν αυτό ακούγεται υποφερτό, σκεφτείτε το εξής: άντρας κολλημένος με συγκεκριμένη γυναίκα. Αυτή αποδεικνύεται bitch στο μέγιστο βαθμό. Ο άντρας, τυφλαμένος από τον έρωτα, δε δίνει δεκάρα για τις παρεκτροπές της τύπισσας και για το γεγονός ότι κάνει τη ζωή όλων, των φίλων του π.χ., δύσκολη. Η bitch τελικά παρατάει τον άντρα και τον αποκόπτει από τη ζωή της. Ο οποίος άντρας εξακολουθεί και παραμένει τυφλαμένος και κολλημένος με αυτή σε βαθμό... βλακείας!! Αλλά αυτή... δε θέλει πια!

Τον συγχωρούμε; Ισα ίσα, προσπαθούμε να τον συνεφέρουμε κιόλας. Τον υποφέρουμε; Οχι. "Ξεκόλλα επιτέλους ρε άνθρωπε!"

26/9/05 9:26 μ.μ.  
Blogger noooneeee

Για να απαντήσω και στην ερώτηση της Λεσπριτίας για ποιο από αυτά κατακρίνω.

Το 1, όχι. Αν δημιουργεί πρόβλημα στην κοινωνικοποίηση και τέλος πάντων στη συναναστροφή σε οποιοδήποτε επίπεδο, απλά λέω "move on". Δεν κατακρίνω ποτέ.

Το 3 όχι, γιατί το έχω σε μεγάλο βαθμό. Το πολεμάω όμως.

Τα 4,5, εξαρτάται από το τι αποτελέσματα έχει στους γύρω του/της. Δεν μπορώ να πω στο αφηρημένο του, γιατί μπορεί να πω ψέμματα.

Να ξέραμε και την αφορμή για το ποστ σου, λεσπριτία... 8-)

26/9/05 9:31 μ.μ.  
Blogger bloody sunday

H Λεσπριτία μου θυμίζει τον τίτλο από ένα παλιό άλμπουμ των Anathema, το "Silent Enigma", γι'αυτό και τα ποστς της είναι τόσο ωραία... :-)

Υπάρχουν άλλες τέσσερις κατηγορίες βλακείας (συνεχίζω την αρίθμηση):

6. Η απλούστατη εκ γενετής ελλειψη IQ.
7. Η ενασχόληση με αποκλειστικά μια κοινωνική δραστηριότητα (όπως π.χ. το κουτσομπολιό, τα γκομενικά κ.ά.) ή η μέχρις εσχάτων ενασχόληση με την εξωτερική εμφάνιση. Ο/η βλάκας σε αυτήν την περίπτωση έχει μυαλό αλλά επειδή δεν το χρησιμοποιεί πια έχει γίνει γιαούρτι.
8. Η βλακεία λόγω προκατάληψης.
9. Η βλακεία λόγω πνευματικής μυωπίας. Π.χ. ο Α περνάει μπροστά από μια διαδήλωση συνταξιούχων και λέει "Τι φωνάζετε... αφού σε λίγο θα πεθάνετε!". Ή η Β δεν καταλαβαίνει ότι ένας φίλος της κάνει κρα μόλις τη βλέπει γιατί έχει το μυαλό της αλλού και δεν βλέπει πέρα από τη μύτη της.

Γενικά σπάνια κατακρίνω δημόσια οικείες περιπτώσεις (δηλαδή φίλων και γνωστών μου).

26/9/05 10:22 μ.μ.  
Blogger Μαρκησία του Ο.

Παραπέμπω στο Περί Βλακείας του Ρόμπερτ Μούζιλ ;-)

26/9/05 11:42 μ.μ.  
Blogger l'esprit de l'escalier

μαρκησία του ο., μπράβο για την προσθήκη βιβλιογραφίας. Είμαστε πλήρες μπλογκ εδώ εμείς.

bloody sunday (ευχαριστώ - το κρέντιτ σου μειώνει το ποσοστό βλακείας 4 που διαθέτω), anathema κι αν σε κατάλαβα πλήρως: Το 6 σου είναι το 1 μου. Το 9 δεν το πολυπιάνω. Το 8 είναι πραγματικά μια πολύ συχνή και σπαστική κατηγορία, που οδηγεί σε μεγάλα μεγέθη βλακείας. Το 7 επίσης θα μπορούσε να συμπεριλάβει κι άλλες εμμονικές δραστηριότητες που δεν απαιτούν χρήση μυαλού. Μου φαίνεται πάντως ότι συγγενεύει με το 3, διότι και να δραστηριοποιείσαι, φερ' ειπείν, στο κουτσομπολιό, το μυαλό σου εξακολουθεί να τεμπελιάζει. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις κατηγορίες.

isobel, αγάπη, είναι unpaixtable, όχι impaixtable! Σωστή σε βρίσκω για το 3, αλλά για το 1 εξακολουθώ να συμφωνώ με τον εαυτό μου - και με τον avel (avel, αφορμή του ποστ είμαι εγώ η ίδια, πάσχω, βλέπεις -τουλάχιστον- από το 5). Οι έξυπνοι φίλοι του βλάκα Νο 1 καλούνται να φερθούν με καλοσύνη, υπομονή και γενναιοδωρία απέναντι σε κάποιον που η φύση δεν προίκισε ανάλογα. Ειδικά όταν το άτομο αυτό αξιοποιεί το πενιχρό αϊκιού του, πιστεύω ότι εντέλει κάνει μια έξυπνη επιλογή - πιο έξυπνη τουλάχιστον από το βλάκα Νο 3, που έχει επίκτητη βλακεία και ουσιαστικά επιλέγει να είναι βλάκας. θα μου πεις, από ποιον είναι υποχρεωμένοι οι άνθρωποι να αξιοποιούν τα χαρίσματά τους; Σάμπως όποιος γεννήθηκε όμορφος πρέπει να πάει να γίνει μανεκέν;

Μπερδεύτηκα.

28/9/05 2:02 π.μ.  
Blogger bloody sunday

Το 9 μιλάει για μια φτωχή αντίληψη του τι συμβαίνει γύρω μας, σε τέτοιο βαθμό όμως φτωχή που να καταντάει εγκληματική...

...και ως εκ τούτου βλακώδης γιατί ζημιώνει εμάς (άμεσα) και όσους σχετίζονται με εμάς (έμμεσα). Σας αφήνω τώρα γιατί πρέπει να ξε-μπερδευτώ...

28/9/05 3:19 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home