Παραλήρημα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2005

Σπατάλη Φαιάς Ουσίας

Τις προάλλες βρέθηκα με παρέα σε φιλικό σπίτι όπου πίναμε κρασιά, μαλ#$%ζόσαντο κ γελάγαμε. Στην παρέα ήταν ένας συμπαθέστατος τυπάκος που για πρώτη φορά έβλεπα σχετικά αστείος κ ενδιαφέρον στην κουβέντα του.

Σε κάποια φάση κ πάνω στην κουβέντα κοροιδεύαμε τη μοναδική ιδιότητα του avel που ξεχνάει φάτσες αλλά κ ονόματα ανθρώπων που έχει γνωρίσει με τις συνεπακόλουθες γκάφες όπου τον έχει οδηγήσει αυτό, μέχρι που πετάγεται ο τυπάκος για να σχολιάσει πως αυτό δεν αποτελεί μοναδικό προνόμιο του avel κ πως το έχει κ αυτός κ πως μάλιστα έχει κάνει κ τρομερές μαλ@#$%^ στο παρελθόν εξαιτίας του συγκεκριμένου ελαττώματος κ περιγράφει αναλυτικά...την παρακάτω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...

Όταν ήταν λέει στο πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο κ ήταν ακόμα πολύ γκάγκουλας κ άσχετος με το κεφάλαιο γυναίκες την άνοιξη είχε πάει στην κλασική εκδρομή στη μύκονο. Εκεί λοιπόν γλεντοκόπαγε κ έπινε κάθε βράδυ τον κώλο του όπως όλοι κ είχανε λέει γνωρίσει ως παρέα κάποια γκομενάκια-συμφοιτήτριες που γενικά συχνάζανε μαζί στα ίδια μπαρ κ μιλάγανε –ίσως κ να ψιλοφλερτάρανε- χωρίς να είναι εξαρχής γνωστοί ή φίλοι κ χωρίς να έχει παίξει κάποιο πιο χοντρό σκηνικό.

Έρχεται με τα πολλά η μέρη της επιστροφής στην Αθήνα με το καράβι, όπου ο εν λόγω κατόπιν ολονυκτίας ανεβαίνει στο παπόρι με τα χίλια ζόρια. Σε κάποια φάση κ εκεί που βρίσκεται στο σαλόνι με την άκρη του ματιού του πιάνει κάποια από αυτές τις κοπέλλες που προανέφερα. Σηκώνεται κ πλησιάζει για να πιάσει κουβέντα. Στο δρόμο κ λόγω κομματίλας, του μπαίνουν ψύλλοι πως παίζει να ναι λάθος γκόμενα, ωστότσο κάτι μέσα του του λέει πως είναι η σωστή.

Φτάνει μπροστά της, την κοιτά με νόημα κ λέει «Γνωριζόμαστε από κάπου, έτσι δεν είναι;» Αυτή κοιτά απορημένα, αυτός ντρέπεται κ μονολογεί το αντίθετο από αυτό που του λέει η σκέψη του «μπα μωρέ, λάθος κάνω, μάλλον τελικά δε γνωριζόμαστε», βάζει την ουρά στα σκέλια κ γυρίζει πίσω στη θέση του μουτζώνοντας τον εαυτό του σε όλο το υπόλοιπο ταξίδι. Εννοείται πως την είδε στη σχολή την επόμενη μέρα κ πως δεν τόλμησε να της ξαναμιλήσει ώστε η κατάσταση αυτή να ξεκαθαρίσει μέχρι που πήρε πτυχίο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΕΣΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ;

Εγώ μόλις το άκουσα δεν πίστευα στα αυτάκια μου. Για την ακρίβεια είχα φρικάρει. Στην παρέα υπήρχε κ άλλη μια κοπέλλα φίλη μου που φρίκαρε κ αυτή για τον ίδιο λόγο. Η οργή μας έπνιξε κ αρχίζαμε να κράζουμε τον τυπάκο κ φυσικά πήρε σβάρνα όλο το ανδρικό φύλο –γιατί ανάλογες περιπτώσεις είναι κ οι υπόλοιποι- γιατί ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ άνδρες φίλοι ΑΦΉΝΟΥΝ ΤΡΑΥΜΑΤΑ στη γυναικεία εξίσου γκάγκουλα ψυχή κ επίσης αποτελούν αφορμές για να χαθούν λόγω συζήτησης ολόκληρες εξεταστικές περίοδοι!!!

Εμείς βασικά ταυτιστήκαμε με την εν λόγω άγνωστη γκόμενα κ βλέποντας τα πράγματα από τη δική της οπτική σκεφτήκαμε πως αυτή παίζει να ψιλοδιασκέδαζε εκεί στη Μύκονο με τον τυπάκο κ μάλιστα ίσως κ να τον ψιλογούσταρε κιόλας. Ίσως ακόμα θα μπορούσε να έχει κάνει κ αυτή την ολονυκτία της συζητώντας με τις φίλες της για τον τυπάκο κ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ για όλες τις κουβέντες κ τα βλέμματα που ανταλλάχθηκαν κ για Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΠΑΓΟΝΤΑΙ...καταλαβαίνετε τώρα γυναικεία πράγματα...

Φαντάζομαι λοιπόν τη γκομενίτσα μετά την ολονυκτία να ξυπνά με μαύρο κύκλο μέχρι το πάτωμα, να πλακώνεται στα κονσίλερ κ να φεύγει γκουρδοπλατσανώντας για το λιμάνι όπου μέσα στο παπόρι πιάνει τον τυπάκο με την άκρη του ματιού της κ παραδοσιακά περιμένει το μαλ@#$ να ρθει να της μιλήσει!!!

Ε, την απογοητευτική συνέχεια ήδη τη γνωρίζετε.

Στη θέση της γκόμενας θα καταρρακωνόμουν κ θα πίστευα πως κάτι κακό έχω, πως παίζει στο κούτελό μου να γράφει με διαφανές μελάνι που διαβάζει μόνο το ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ αυτού που με κοιτάει «είμαι μαλ@#ω, είμαι loser» κ πως για κάποιο λόγο καρφώθηκα κιόλας στον τυπάκο κ πως ήρθε για να πει πως άσε μωρέ δεν παίζει κάτι.

Με άλλα λόγια, όλες αυτές οι μαλ@#$% που κάνουν οι άνδρες δήθεν χωρίς κάποιο αποτέλεσμα στον άλλον έχουν κ παραέχουν αποτέλεσμα κ μάλιστα άσκημο.

Ακούστε τώρα τη δική μου ιστορία.
Στο πρώτο εξάμηνο στη σκολή με μια φίλη μου γουστάραμε τον ίδιο γκόμενο. Ήταν πανέμορφος, grunge, ένα χάρμα οφθαλμών για τα δεδομένα των the revenge of the nerds parts I,II&III συμφοιτητών μας, σαν τον Ewan Mac Gregor στο Trainspotting που μόλις είχε βγει κ είχαμε πάθει κωλόπλακα!!!!

Δυστυχώς ήταν εντελώς ακοινώνητος. Προφανώς τον παρατηρούσαμε καθημερινά κ δεν έπιανε κουβέντα με κανέναν, μήτε άνδρα, πόσο μάλλον με γυναίκα. Καταλήξαμε κ εμείς στο συμπέρασμα πως ο εν λόγω ήταν ΜΟΥΓΚΟΣ κ μάλιστα του είχαμε βγάλει το παρατσούκλι ο Σ ο μουγκός!!! Δεν κάνω καθόλου πλάκα τώρα –στο τμήμα μας υπάρχουν σταθερά προπτυχιακοί φοιτητές με αναπηρίες όλων των ειδών...

Εγκαταλείψαμε λοιπόν κάθε προσπάθεια επαφής με τον τύπο. Άλλωστε μη φανταστείτε πως το υπερ-μωρό έσκαγε κ συχνά σχολή για παρακολούθηση. Σε ανάλογη φάση είχαμε μπανίσει άλλα υπερ-μωρά στο Mo Better με καλλιτεχνικά ψευδώνυμα «το παιδί ΚΟΛΑΣΗ» κ ο «ΠΟΥ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ» -αυτός συνεχώς εξαφανιζόταν- με τους οποίους οι επαφές κυμαίνονταν ακριβώς στα ίδια επίπεδα –δλδ στο 0!!!

Μετά 6 μήνες να τος ο Σ από τη σκολή που αποδείχτηκε περίτρανα πως δεν ήταν διόλου μουγκός, απλά ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ κ κοινωνικά ανάπηρος, να πιάνει κουβεντούλα με την ίδια συμφοιτήτρια που έπιανε κουβέντα όλο το έτος, η οποία δεν είχε τότε την εμφάνιση που θα δικαιολογούσε αυτόν τον πανικό -2,5 έτη αργότερα έλιωσε στο γυμναστήριο κ την απέκτησε- διέθετε όμως βίλλα σε Βόρειο Προάστιο της Αθήνας κ ερχόταν στη σκολή με το δικό της SUV πράγμα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του υπόλοιπου έτους. Δε μπορείτε να φανταστείτε πότσο μας ξενέρωσε ο Σ με αυτή του τη συμπεριφορά.

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στο γνωστό επεισόδιο από τα FRIENDS αφού φιλήθηκαν για πρώτη φορά η Ρέητσελ κ ο Ρος. Στην αρχή δείχνει όλες μαζί τις γυναίκες στο σαλόνι –θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί για ώρες- κ να συζητούν το θέμα ΑΝAΥΤΙΚΑ Κ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ όπως του αρμόζει –σε φάση κ-του-λέω-κ-μου-λεει-κ-του-κάνω-κ-μου-κάνει-κ-τί-να-κρύβεται-πίσω-από-το-κάθε-νεύμα...

Στον αντίποδα οι άνδρες βλέπουν όλοι μαζί μπάλα κ συνζητούν έντονα κ επιφανειακά για το ματς που παρακολουθούν. Μεσολαβεί σύντομη σιωπή κ ο Ρος το ξερνάει μονολεκτικά «We kissed», ακολουθεί ξανά σύντομη σιωπή κ μετά η παρέα στρέφει εκ νέου το ενδιαφέρον της στον αγώνα κ τα αίματα ανάβουν.

Το ξέρω πότσο κλισέ ίσως να βρίσκετε όλα αυτά τα θέματα τύπου «Αγόρια ρομπότ, κορίτσια φέρρυ μπωτ», ωστότσο με έπνιξε τότσο πολύ το δίκιο όταν άκουσα την εξοργιστική ιστορία του τυπάκου που έπρεπε οπωσδήποτε να σας τα πω κ φυσικά να αναζητήσω τα δικά μου εξιλαστήρια διαδικτυακά θύματα. Παρακαλώ τους αρσενικούς αποδιοπομπαίους τράγους να σχολιάσουν το post αυτό αν νοιώθουν πως τους αφορά να ξεδώσω κ γω λίγο η γυναίκα, όλο δουλειά-δουλειά-δουλειά.

5 Comments:

Blogger Gypas

Παρά τα καθαρά φεμινιστικά σου σχόλια... :) εγώ σαν άντρας θα υποστηρίξω τον άμοιρο (...ναι ναι καλά διάβασες ΑΜΟΙΡΟ) φοιτητή.Διότι αν δεν είχατε πάρει ΟΛΕΣ ψηλά τον αμανέ θα μπορούσε ο καημένος να βγάλει πιο κοινωνικό πρόσωπο αλλά με το υφάκι που θα πήρε η γνωστή-άγνωστη φοιτήτρια όταν απόρησε αν την ξέρει, τι να πει το παιδί σηκώθηκε και έφυγε...

20/9/05 12:12 π.μ.  
Blogger bloody sunday

Κοίτα, διάβασα προσεκτικά όλο το ποστ αλλά δεν κατάλαβα πού είναι η ένστασή σου!! Ούτε στο περιστατικό με τον πρώτο τύπο, ούτε στον "δεν-είμαι-μουγκός-τελικά", ούτε με τους άλλους.

Ο πρώτος τύπος απλά ήταν μπερδεμένος με εντυπώσεις που μπλέκονταν περισσότερο από την επήρεια του αλκοόλ, και όλοι γνωρίζουμε πόσο εύκολο είναι αυτό.

Ο δεύτερος απλά ήταν ντροπαλούλης, όπως και οι άλλοι του Mo Better (αν υποθέσουμε πως σας είχαν δει και κόλωναν). Τι το κακό έχει αυτό; Συμβαίνει, και πολύ συχνά μάλιστα. Ειδικά εγώ (με το άψογα σμιλεμένο πρόσωπο και την απολλώνεια κορμάρα) θα πρέπει να είμαι ένα δυσθεώρητα μισητό άτομο στο γυναικείο φύλο.

Και στο κάτω-κάτω της γραφής, πού είναι το κακό στο να καρφωθούμε κιόλας; Πώς θα προχωρήσουμε αν δεν βγούμε από το καβούκι μας; (Αυτά τα λέω για να τα ακούω περισσότερο εγώ...)

20/9/05 12:33 π.μ.  
Blogger isobel

@gypas
για σε παρακαλώ πολύ μη με συγχύζεις ώρα που ναι -είχα κ δύσκολη μέρα-
η φοιτήτρια απόρησε με το μέγεθος της μαλ@#$%^ του μη χέσω ΑΜΟΙΡΟΥ
επίσης να επισημάνω πως ανθρώποι είμαστε κ λάθη κάνουμε αλλά ο τύπος προτίμησε να πάρει πτυχίο από το να διαλευκάνει την υπόθεση, φαντάσου τώρα φυγοπονία!!!
ΗΜΑΡΤΟΝ!
Αν περιμένεις να κάνεις χωριό με τέτοιον άνθρωπο...

@bloody
με το μουγκό συγχύζομαι γιατί παρά το γαμάτο στυλάκι του, παρά την ακοινωνησιά κ τη γκαγκοσύνη του, ξεπέρασε ο μαλ@#$% κάθε ηθικό του φραγμό για να μιλήσει στη ΜΙΑ Κ ΜΟΝΑΔΙΚΗ γκόμενα όπου μίλαγε κάθε άλλο μπάζο του έτους μας, λες κ δεν υπήρχαν αλλού πορτοκαλιές τριγύρω, αυτό λέω

όσο για τα εν λόγω αγόρια στο Mo Better -τα πετύχαμε κ στην Αντίπαρο- αν θες να ξέρεις μόνο ντροπαλοί δεν ήσαντο, μία μύτη κ ένα τουπέ είχαν μέχρι απέναντι κ αν θες να ξέρεις σε καμιά γκόμενα δεν έριχναν το μούτρο τους να μιλήσουν όχι σε εμάς συγκεκριμένα
είναι το νέο είδος: metrosexual σου λέει,
θέλετε να κάνω κ τον κατάλογο των νυχτερινών μαγαζιών όπου ευδοκιμεί;
ε όχι αγάπη μου δε θα πέσω σε αυτό το επίπεδο -αν κ με προκαλείς...

20/9/05 11:05 μ.μ.  
Blogger bloody sunday

Για διαφώτισέ με λίγο περί μετροσεξουαλικότητας και των συναφών κλαμπς γιατί πρέπει να έχω μείνει πίσω... (σοβαρά).

Πάντως πιστεύω ότι έχω κάνει και χειρότερα από τον πρώτο Άμοιρο, αλλά λεπτομέρειες δε λέω γιατί από ντομάτες έχουμε μεγάλη παραγωγή ως χώρα...

21/9/05 12:47 μ.μ.  
Blogger l'esprit de l'escalier

Μέγα πια πρόβλημα η γκομενική εισαγωγή στην επικοινωνία. Τείνω να πιστέψω πως κάποιος σατανάς αλά Μιγιαζάκι έχει δέσει με ξόρκι φιόγκο τις γλώσσες των σεξουαλικά ενεργών αρσενικών. Μάλλον πρέπει μία γενναία Σόφι να αφιερώσει όλη της τη ζωή παλεύοντας με τη Μάγισσα του Βάλτου και τη μαντάμ Σάλιμαν για να λυθούν τα μάγια. Φφφφσσσσστ!

26/9/05 4:39 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home